mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Η Ν.Δ τα κατάφερε, βγάζει τη χώρα εκτός E.E.Στην τηλεόραση!

Κι όμως έγινε κι αυτό. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά πετάει τη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνο για το χώρο της τηλεόρασης. Το απόγευμα αιφνιδιαστικά η ΕΡΤ ζήτησε από τη Nova να κατεβάσει το σήμα του αγγλόφωνου Euronews και στη συχνότητα του έπεσαν μπάρες. Η ανακοίνωση της ΕΡΤ προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως η διακοπή είναι "προσωρινή" γιατί μέχρι σήμερα δεν έλαβε απαντήσεις από τη διοίκηση του καναλιού στις ενστάσεις που διατύπωσε.
Πέρα από τις αστειότητες, γιατί για τέτοιες πρόκειται όταν είναι ευρέως γνωστό δια χειρός 4 ερωτήσεων βουλευτού της Ν.Δ στον αρμόδιο υπουργό, πως κάποιοι από το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά δεν θέλουν επ' ουδενί να ακουστούν τα ελληνικά από το ευρωπαϊκό ειδησεογραφικό κανάλι, προβάλλουν οι πολιτικές πλευρές του ζητήματος.
1. Το  Euronews προωθεί με κάθε μέσο η γαλλική κυβέρνηση. Η γαλλική κρατική τηλεόραση είναι το κύριο μέλος του σταθμού και η ανάπτυξη του στον παγκόσμιο τηλεοπτικό χάρτη είναι μείζονος σημασίας για τη διαπάλη των συμφερόντων εντός Ε.Ε.
2. Η Γερμανία που δεν είναι μέτοχος του όπως η ΕΡΤ, έχει τη Deutsche Welle την οποία η ΕΡΤ αναμεταδίδει κανονικότατα.
3. Η Βρετανία που επίσης δεν είναι μέλος του Euronews έχει το δικό της δίκτυο, το BBC το οποίο επίσης αναμεταδίδει ελεύθερα η ΕΡΤ σε δική της συχνότητα. Κι αν δεν κάνουμε λάθος πληρώνει στο αγγλικό δίκτυο συνδρομή για αυτό.
3. Το CNN αμερικάνικων συμφερόντων ζήτησε καλύτερη μετάδοση από ελεύθερη συχνότητα της ΕΡΤ και είναι η μοναδική περίπτωση που η κρατική τηλεόραση μετακίνησε αναλογικό σήμα στον Υμηττό. Το κέντρο εκπομπής έκλεισε για όλα τα αναλογικά σήματα επειδή ξεκίνησε η ψηφιακή τηλεόραση από εκεί. Για όλους εκτός από το CNN επειδή το ζήτησαν οι Αμερικανοί.
5. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πλήρωσε για την επένδυση του Euronews στην Ελλάδα 6 εκατ ευρώ και θα πληρώσει άλλα τόσα για την Ουγγαρία όπου η μετάδοση στην ουγγρική γλώσσα θα ξεκινήσει επίσημα τον Απρίλιο του 2013. Πρόκειται για τις δυο χώρες υπό κατοχή του ΔΝΤ και των μνημονίων στις οποίες εγκαθίσταται το επιχειρησιακό θέρετρο για τη σύγκρουση συμφερόντων διεθνών πολυεθνικών που προωθούν τις ...επενδύσεις τους. 
Μετά από όλα αυτά είναι φανερό πως το παιχνίδι της τηλεοπτικής σύγκρουσης με επίκεντρο την ελληνική γλώσσα στο Euronews είναι πολύ μεγάλο. Και αφορά στον πλήρη έλεγχο της μεταδιδόμενης ενημέρωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: