mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Αλληλεγγύη ...ρε, τι άλλο σου 'χει μείνει;

Salvador Dali
Ξύπνα κι εσύ πριν να είναι…αργά!

Τα αφεντικά δεν αλλάζουν αφελή... δημοσιογράφε!

Της Πόπης Χριστοδουλίδου

Κλεισμένος στο καβούκι σου, με το εγώ σου να κυριαρχεί , κρυβόσουν πάντα πίσω από εκείνους, που δεν δίσταζαν να βάζουν το κεφάλι τους στην καρμανιόλα για να προστατεύσουν τους πολλούς.

Για να βάλουν φρένο στα «αιμοσταγή» αφεντικά στα ΜΜΕ, να τους…σπάσουν τον τσαμπουκά και να σταματήσουν την μαζική…σφαγή.
Εσύ, ο αλώβητος συντάκτης, που διατηρείς πάντα καλές σχέσεις με τους αρχισυντάκτες, τους γλείφεις και τους ξεσκονίζεις και το παίζεις και δημοσιογραφάρα και ο πρώτος ή η πρώτη και το καλό παιδί , που δεν βγάζει γλώσσα και ολίγον από ρουφιανάκος και πολύ παρτάκιας.

Ομιλώ συνάδελφοι για τις μεγάλες εφημερίδες ή τα μεγάλα κανάλια ή τα ραδιόφωνα.

Από πίσω έβριζες πάντα όσους αντιστέκονταν ως κομμουνιστές, αριστερούς κι αναρχικά στοιχεία, συχνά τους χλεύαζες κι από μέσα σου ή αν είσαι θρασύς και δημόσια, χαιρόσουν , που απολύθηκαν και γλίτωσες εσύ.

Νόμιζες φουκαρά και φουκαριάρα μου πως θα είναι πάντα έτσι.

Κι είχαμε παραδείγματα, σε δύο τουλάχιστον μεγάλα συγκροτήματα, να υβρίζουν τους συναδέλφους τους απεργούς στην διπλανή εφημερίδα, που θα γίνουν η αιτία να κλείσει το συγκρότημα το καλό αφεντικό ή να ψηφίζουν σε συνέλευση, με πρωτοπόρο τον εκπρόσωπο τους στο μικτό της ΕΣΗΕΑ, πως εκείνοι δεν θα απεργήσουν, επειδή στην…μεσοτοιχία το αφεντικό «σφάζει» συντάκτες, υπαλλήλους και τεχνικούς.

Γύρισε η ρόδα στο συγκρότημα με το αλογάκι απολύονται ακόμα και οι υψηλόμισθοι αρχιρουφιάνοι, ενώ, στο εκπληκτικό συγκρότημα των …ψωνισμένων, το αφεντικό τα έβαλε με αυτούς, που κάθισαν προσοχή και δεν του χάλασαν ποτέ χατίρι!

Στον τηλεοπτικό σταθμό κάποιοι πρόδωσαν πολύ εύκολα ως Ιούδες για τριάντα αργύρια τους συναδέλφους τους και στους άλλους σταθμούς, δυστυχώς πάλι ορισμένοι , νοιώθουν σίγουροι και αρέσκονται να…βγαίνουν στο γυαλί, έστω και με πετσοκομμένο μισθό!

Φοβισμένοι άνθρωποι, δειλοί οικογενειάρχες, βαμμένοι εργοδοτικοί, τσιράκια των αφεντικών ή πουλημένοι σε όλες τις εξουσίε, όχι για το ψωμί, αλλά για το παντεσπάνι τους!

Την ίδια ώρα, άνεργοι, πάνω από΄2-2.500 δημοσιογράφοι, υπάλληλοι, τεχνικοί, απελπισμένοι, αλλά απροσκύνητοι, τους απαγγέλλουν το»Όσο μπορείς» του ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη κι αν τους πετύχουν και σε καμιά διαδήλωση

τους …οικτίρουν, που με κατεβασμένο το κεφάλι, τρέπονται σε…φυγή…

Ξύπνησαν ορισμένοι από τον εγωιστικό τους…λήθαργο- και μεγαλώνουν και παιδιά- και άλλοι εθισμένοι στα βρισίδια του μεγάλου αφεντικού, κατάλαβαν πως ΟΥΔΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ…

Τις λέξεις συναδελφικότητα, ανθρωπιά, αλληλεγγύη, αγώνας, αντίσταση, απροσκύνητος, περηφάνια κι αξιοπρέπεια δεν τις περιλαμβάνει το λεξικό της πάρτης τους κι ακόμα και τώρα, για να τις μάθουν, χρειάζονται κλωτσιά στα πισινά από το αφεντικό και πολλά και διάφορα χαστούκια από τους ληστές της πατρίδας και της ζωής μας!

Εσύ, λοιπόν, που ακόμα…κοιμάσαι, ξύπνα όσο είναι καιρός.

Σε εσένα το λέω μην κοιτάς τον διπλανό. Αφορά και τους δυό σας.

Σε εσένα, που δεν αποχαιρέτησες την απροσκύνητη συνάδελφο σου, όταν αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση και απολύθηκε…

Σε εσένα, που λησμόνησες ποιος σε υπερασπίστηκε και ποιος δίπλα σου καλός συνάδελφος σε συνέτρεχε…

Σε εσένα, που σαν καλό παιδί έτρεχες να μεταφέρεις στον εργοδότη τι λένε οι αναρχικοί κι οι αριστεροί κάτω…

Σε εσένα, που τρέμεις και τον ίσκιο σου μην σου πω καλημέρα και το προλάβουν κάποιοι στο αφεντικό…

Σε εσένα μεγαλοστέλεχος, που θα σε…φάει ο εργοδότης ως …κολατσιό…

Σε εσένα, που όταν απέλυσαν 8 συναδέλφους σου, κράτησες το στόμα σου σφραγισμένο ή με έσπρωχνες, για να μπεις ως απεργοσπάστης στην εφημερίδα, ξεχνώντας κακομοίρη, πως στα παιδιά διδάσκουμε πρώτα και πάνω από όλα

Να κρατούν την αξιοπρέπεια τους ψηλά σε όλη τους τη ζωή!

Ξύπνα, γιατί το αφεντικό γεμίζει, οπλίζει κι από αυτές τις σφαίρες δεν γλιτώνει κανείς,

αν δεν αγωνιστεί σκληρά και με αλληλεγγύη για τον συνάδελφο του ως το τέλος του…πολέμου.

Γιατί πόλεμο έχουμε αφελή, έ…αφελή!

Και γιατί θάρθει μέρα, που κανείς συνάδελφος δεν θα σου δίνει το χέρι του για βοήθεια, παρηγοριά ή αγωνιστικό κάλεσμα ενάντια στα αφεντικά, που δεν νικήσαμε, γιατί έφταιξες κι εσύ και σε μεγάλο βαθμό μάλιστα!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΉ …ΡΕ!






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι ντροπή..ένα τέτοιο κείμενο για μια καλή δημοσιογράφο (που ήσουν νιότη που δειχνες πως θα γινόμουν άλλος) Κρίμα!!