mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Το μέτωπο έσπασε, το ΕΤΑΠ ΜΜΕ σε κατάληψη

Η απόφαση του ΔΣ του ΕΤΑΠ ΜΜΕ με οριακή πλειοψηφία λόγω της διπλής ψήφου του προέδρου του να μην μπλοκάρει με συγκεκριμένα μέτρα την ένταξη των τριών ταμείων υγείας στον ΕΟΠΥΥ, σπάει το μέτωπο συνοχής, συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των συνδικαλιστικών ενώσεων στον κλάδο των ΜΜΕ.

Έξι ενώσεις ανήγγειλαν πως προχωρούν σε κατάληψη των γραφείων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ με σοβαρές καταγγελίες για τη διοίκηση του ταμείου και τις αδελφές ενώσεις. Για αύριο Πέμπτη στο μεταξύ η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ έχει καλέσει τις ενώσεις δημοσιογράφων και διοικητικών σε κοινή σύσκεψη για συντονισμό δράσης(!) μπροστά στον κίνδυνο κατάργησης του αγγελιόσημου. Οι εξελίξεις τρέχουν...


Ιδού οι καταγγελτικές ανακοινώσεις για τη σημερινή συνεδρίαση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ.
Tα Δ.Σ. των Ενώσεων ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΠΕΑ, ΠΕΛ, ΕΠΠΗΤ και ΕΦΕ καταγγέλλουν την απόφαση που έλαβε σήμερα το Δ.Σ. του ΕΤΑΠ ΜΜΕ ενάντια στην ομόφωνη πρόταση των Ενώσεών μας.

«Τα Δ.Σ. των Ενώσεών ζητούν από τη διοίκηση του Ταμείου να λάβει απόφαση ότι:

·Διαφωνεί στην ένταξη του Κλάδου Υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ και θα εξαντλήσει κάθε μέσο για την υπεράσπιση των ασφαλισμένων του που οδηγούνται σε διαρκή υποβάθμιση παροχών.

· Διαφωνεί στην μεταφορά πόρων, περιουσιακών στοιχείων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ και δεν θα προβεί στην έκδοση σχετικών διαπιστωτικών πράξεων, έχοντας πλήρη συναίσθηση των υποχρεώσεων του έναντι των ασφαλισμένων, ενώ θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την υπεράσπιση της κοινής περιουσίας του, ως ένα βήμα για να μπλοκαριστούν όλες οι περαιτέρω εξελίξεις.»

Την πρόταση των Ενώσεων υπερψήφισαν 4 εκπρόσωποι εργαζομένων ενώ την τελική απόφαση-ευχολόγιο, ψήφισαν τα 4 άλλα παρόντα μέλη του Δ.Σ. και υπερίσχυσε με τη βαρύνουσα ψήφο του Προέδρου.

Οι Ενώσεις καταγγέλλουν τόσο τον Πρόεδρο του ΕΤΑΠ ΜΜΕ κ. Κ. Τσουπαρόπουλο όσο και τον εκπρόσωπο της Ένωσης Εφημεριδοπωλών Αθηνών κ. Δ. Αναστασόπουλο, οι οποίοι δεν υπερψήφισαν την πρόταση των Ενώσεων, οδηγώντας χωρίς κανένα εμπόδιο, με αυτόν τον τρόπο, τους κλάδους υγείας και τους πόρους του Ταμείου στον ΕΟΠΥΥ, εξυπηρετώντας ουσιαστικά τα σχέδια της Κυβέρνησης.

Οφείλουμε να καταδικάσουμε και την χαρακτηριστική απουσία εκπροσώπων δημοσιογραφικών Ενώσεων, οι οποίοι διευκόλυναν με αυτόν τον τρόπο να ληφθεί απόφαση αντίθετη με την πρόταση των Σωματείων.

Μετά την αρνητική απόφαση για τα συμφέροντα των ασφαλισμένων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, τα παριστάμενα μέλη των Δ.Σ. των Ενώσεων με ομόφωνη απόφασή τους διέκοψαν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου και μαζί με του διαμαρτυρόμενους ασφαλισμένους προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν αποδεχόμαστε κανένα τετελεσμένο και συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων

Και η ανακοίνωση της ένωσης προσωπικού Πρακτορείων
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι!

Καταγγέλουμε την διοίκηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για την άρνησή της να στηρίξει και να λάβει θετική απόφαση στο αίτημα των 7 Ενώσεων από τον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, ώστε να εμποδίσουμε το ξεπούλημα και την αρπαγή των πόρων και των αποθεματικών του Ταμείου. Αντί αυτού περιορίστηκαν σε ένα κείμενο – ευχολόγιο που δεν δεσμεύει σε τίποτα κανέναν. Είναι άξιο αναφοράς, ότι για να απορριφθεί το κείμενο των Ενώσεων χρειάστηκε να κάνει χρήση της διπλής ψήφου ο πρόεδρος του Ταμείου Κ. Τσουπαρόπουλος, αφού υπήρξε ισοψηφία.

Καταγγέλουμε επίσης τον πρόεδρο των εφημεριδοπολών Αθήνας και «εκπρόσωπό» μας (εφημεριδοπολών & υπαλλήλων πρακτορείων) στο Δ.Σ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, Δ. Αναστασόπουλο, ο οποίος λειτουργώντας ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν υπερψήφισε την πρόταση των Σωματείων!!!

Εμείς δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων! Θα βάλουμε κάθε εμπόδιο, με κάθε τρόπο στην εφαρμογή των μέτρων που θίγουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και όχι μόνο!

Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν Υγεία – Πρόνοια με παροχές που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας!ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ!!!Η ΔΙΟΙΚΗΣΗΔεν υπάρχουν σχόλια: