mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στην πολιτική ΤV

** Αφήστε με να ολοκληρώσω

Για την αντιγραφή Ματίνα Παπαχριστούδη
Τέλος οι αυταπάτες και τα διλήμματα. Η ΤV κατεβάζει ρολά στη πιο φτωχή τηλεοπτική σεζόν for ever και ξεκινά την προεκλογική της εκστρατεία Με δυο βασικά, κομβικά για το μέλλον της, ζητήματα στο διακηρυχθέν πρόγραμμα της ενώπιον του τηλεοπτικού κοινού. Cut. Το πρώτο να προβάλλουν τα μεγάλα, κατά κύριο λόγο, κανάλια την ανάδειξη, πειθώ, επιβολή στο δίλημμα «ευρώ ή θάνατος» ενόψει των εκλογών της 17ης Ιούνη. Cut. Το δεύτερο. Πως, πόσο, σε ποιους θα πέσει κατακόρυφα η αμοιβή τους, ποιοι, πόσοι, πότε θα συνεχίσουν την καριέρα τους στην τηλεόραση την επόμενη σεζόν. Ποιοι τελικοί θα μείνουν άνεργοι και εκτός θεάματος. 
Cut. Όρεξη να ‘χουμε να καλύπτουμε την τηλεοπτική προεκλογική μάχη μέχρι των τελικών αποφάσεων. Οι διερευνητικές κρούσεις πάντως άρχισαν. Cut. Όλως περιέργως αστέρες που έμειναν εκτός πλατό και έχουν αρκετό καιρό να δουν γραμμένο το όνομα τους, «συζητιόνται» ως μελλοντικοί παρουσιαστές πρωινής ζώνης στα κανάλια. Και νααα, οι διαψεύσεις από τους ενδιαφερόμενους. «Όχι δεν μου έγινε καμία πρόταση» από το τάδε κανάλι, διαβάζουμε ξαφνικά. Cut. Ορίστε, εξασφαλίστηκε η υποψηφιότητα. Για οποιαδήποτε τηλεοπτική εργασία, παρεμπιπτόντως. Σε πρώτο, δεύτερο ή τρίτο ρόλο. Cut. Αυτή που σίγουρα δεν κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό από την TV είναι η Ελένη Μενεγάκη. Με το που άνοιξε η περίοδος προ-τηλεοπτικών δηλώσεων ενόψει της επόμενης σεζόν, να ‘σου η κυρία της μεσημεριανής ζώνης στον ΑΝΤ1. Cut. Στο φίλο της Θέμο Αναστασιάδη φυσικά. Όπου και απέδειξε για μια ακόμη φορά πως έχει τον τρόπο της για την επιτυχία. Έβγαλε σε δόσεις –ως συνήθως- τις σχέσεις της με τους αναγνωρίσιμους-διάσημους φίλους της. Αυτή τη φορά μίλησε για τη Τζένη Μπαλατσινού και γιατί την έκοψε από φιλενάδα. Cut. Πέρα από τη Μενεγάκη που δεν έχει κάτι ή κάποιον να φοβηθεί, όλοι ανεξαιρέτως οι υπόλοιποι τρέμουν. Cut . Το είπε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου τέλεια. Ως παθών και μαθών: «Η απουσία από την τηλεόραση για έναν άνθρωπο που εργάζεται σ΄ αυτήν 21 χρόνια, είναι κόλαση και παράδεισος μαζί». Προς το παρόν οι πολλοί είναι στον προθάλαμο της κόλασης. Cut. Και εκεί θα μείνουν μέχρι να ανοίξει η πολιτική κάλπη της 17ης Ιούνη. Cut. Γιατί μέχρι τότε, το λόγο έχει η πολιτική TV. Η οποία και δεν γνωρίζει αδιέξοδα. Όπως η δημοκρατία, ένα πράμα. 
Με το που ανακοινώθηκε η απεργία της Δευτέρας, τσουπ στο Mega έγινε αμέσως αλλαγή. Cut. Η εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη θα μεταδοθεί εκτάκτως την Τρίτη. Cut. Τι να χάσουμε το ερώτημα και το δίλημμα, «ευρώ ή χάος»; Για τέτοια είμαστε τώρα; Cut. Έτσι κι αλλιώς η τηλεόραση θα έχει το ρόλο της πλατείας για τις συγκεντρώσεις και τις ομιλίες των πολιτικών κομμάτων προεκλογικά. Αν και λόγω του Μέσου οξύνονται ορισμένα χαρακτηριστικά των πολιτικών πρόσωπων. Cut. Έτσι την έπαθε ο Νίκος Μπίστης ως εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ που έκανε επίθεση στον Σπύρο Χαλβατζή επειδή το ΚΚΕ δεν καταδίκασε την εισβολή των Σοβιετικών το 1979 . Πριν προλάβει να απαντήσει το στέλεχος, ήρθε η απάντηση από τον πρώην εν ΠΑΣΟΚ σύντροφο του, Γιώργο Παναγιωτακόπουλο «Εσείς, κύριε Μπίστη, και τότε και τώρα (κατά την αμερικάνικη εισβολή στο Αφγανιστάν το 2002) ήσασταν υπέρ της εισβολής. Τι σας έχουν κάνει οι Αφγανοί;»! Cut



Δεν υπάρχουν σχόλια: