mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Η διαδήλωση στην καλά φρουρούμενη πόρτα των εκδοτών


H Πορεία διαμαρτυρίας προς τον ΠΗΓΑΣΟ
με αναφορές από τη Νανά Νταουντάκη
και το ρεπορτάζ της "Κατάληψης"
-Πανώ, συνθήματα, ανάμεσα στους διαδηλωτές εργαζόμενοι αλλα και απολυμένοι απο τον ΠΗΓΑΣΟ, την Ελευθεροτυπία, το Αλτερ, τον ΔΟΛ. Απο κάποια μπαλκόνια άνθρωποι χαιρετάνε.
-Μπροστά στην κλειστή και αυστηρά φρουρούμενη πόρτα του ΠΗΓΑΣΟΥ οι τεχνικοί που συμπληρώνουν 25 μέρες απεργίας απλώνουν το πανώ και τραντάζουν τα σίδερα.

-Αλλά και ξένοι ανταποκριτές μαζί μας ΄με πανώ που γράφει:
ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Και το ρεπορτάζ από τη Κατάληψη: 
20:05
Με επιτυχία ολοκληρώνεται η παρέμβαση έξω από τον εκδοτικό όμιλο του Μπόμπολα και αυτή τη στιγμή ο συγκεντρωμένος κόσμος αποχωρεί με πορεία προς το σταθμό του Μετρό "Δουκίσσης Πλακεντίας". Ακούγονται συνθήματα όπως "Το δίκιο το έχουν του Sentra οι απεργοί - πίσω ρουφιάνοι εργοδοτικοί" και "Χωρίς εσένα ο Μπόμπολας σιωπά - εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά".

19:55
Ομάδα εργαζομένων έχει μπει μέσα στον όμιλο του Μπόμπολα για να επικοινωνήσει με τους συναδέλφους. Οι τραμπουκισμοί ενός εργοδοτικού της εφημερίδας Ημερησία απαντήθηκαν καταλλήλως. Η συγκέντρωση συνεχίζεται απ' έξω δυναμικά.
- Σύνθημα από την είσοδο του ομίλου Μπόμπολα.
ΣΕ "SENTRA", ΚΕΡΑΤΕΑ Κ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ
19:15
Με δυναμικό παλμό και συνθήματα, η πορεία στην οποία συμμετέχουν πάνω από 300 άτομα φτάνει έξω απ' την είσοδο του ομίλου Μπόμπολα.
19:05
Ξεκινά η πορεία προς την έδρα του εκδοτικού ομίλου Μπόμπολα, με τη συμμετοχή και εργαζομένων του ρ/σ ΣΕΝΤΡΑ που βρίσκονται σε απεργία για 25η ημέρα. Άμεση ανάκληση των απολύσεων τώρα.

19:00
Με τη συμμετοχή εργαζομένων, σωματείων του κλάδου, αλλά και συνελεύσεων κατοίκων από τις κοντινές γειτονιές πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή συγκέντρωση στο σταθμό του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας, ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία που έχουν επιβληθεί στο συγκρότημα του Μπόμπολα. Τουλάχιστον 150 άτομα δίνουν ήδη δυναμικό παρόν με πανό και συνθήματα και σύντομα θα ξεκινήσει η πορεία προς το συγκρότημα του Μπόμπολα.

** Να σημειωθεί, ότι σήμερα είναι και η μέρα που λήγει η μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων όπως προβλεπόταν από τη μέχρι τώρα εργατική νομοθεσία, γεγονός που καθιστά επιτακτική την οργάνωση των αγώνων μας, προκειμένου να πάρουμε πίσω ό,τι μας ανήκει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: