mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Άλλο τηλεθεατής, άλλο πολίτης*


* Αφήστε με να ολοκληρώσω

Για την αντιγραφή Ματίνα Παπαχριστούδη

Cut. Εκεί που είπαν οι μέσα στην καλή χαρά, άνθρωποι της ψυχαγωγικής τηλεόρασης να πάρουν μια ανάσα, να επιστρέψουν σε αυτό που γνωρίζουν καλά, πάρ’ τους κάτω. Ξανά μανά εκλογές, ξανά μανά πρόσωπα πολιτικά στον αέρα, ξανά μανά πράγματα που δεν καταλαβαίνουν. Κι ας τα ζουν στο πετσί τους και στην ...τσέπη τους. Cut. Να περιμένουμε δηλαδή πάλι να βγάλουν «γλυκούλη» και «χαριτωμένο» το πρωτοπαλίκαρο της «Χρυσής Αυγής», όπως έκαναν στο Mega πρωϊνό; Αχ, τι γλυκούλι που είναι να ορμάς με το ρόπαλο εναντίον του μετανάστη...Να τον κλωτσάς και να του καις το σπίτι. Τι γλυκούλης που είναι, τι ωραία που τα λέει! Cut. Τόση άγνοια πια από τους διασκεδαστές των πρωινό-μεσημεριανάδικων. Γιατί βρε παιδάκι μου αν δεν ξέρεις, δεν ρώτησες, δεν έμαθες, δεν διάβασες, κλείστ’ το το ρημάδι σου. 
Cut. Ο εκπρόσωπος της «Χρυσής Αυγής» πάντως πιάστηκε να λέει ψέματα στον αέρα. Της ΝΕΤ. Με αυτό το φιλικό, «γλυκούλικο» που λένε και στα πρωινάδικα, ύφος παραπονέθηκε πως «είναι η πρώτη φορά που τον καλούν στην κρατική τηλεόραση». Μα, τι λέτε, απαντά η Έλλη Στάη. Δεν σας κάλεσε πριν λίγες μέρες ο Στέλιος Κούλογλου να μιλήσετε στην εκπομπή για την άνοδο του ναζισμού και αρνηθήκατε;. Cut. Κόκαλο ο εκπρόσωπος. Ε, να ξέρετε, δεν μπορούσαμε, είχαμε δουλειά, κ.λ.π., κ.λ.π.,....Cut. Α, μάλιστα πέστε μας πως κρίνατε πως δεν ήταν φιλικό το περιβάλλον για τις πράξεις σας, που τις κρύβετε. 
Cut. Μεγάλο σουξέ πάντως έχει η «Χρυσή αυγή» στα ΜΜΕ. Καλεσμένοι στην καρέκλα του Θέμου, του Σταύρου, του Αντώνη, της Έλλης, προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα τους. Για τις πράξεις τους, τα μαθαίνουμε απ΄ άλλους. Cut. Να, για παράδειγμα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ στους Πορτοσάλτε, Παπαδημητρίου μιλούσε γνωστός απεργοσπάστης της «Χαλυβουργίας». Και κάλεσε τη Χρυσή Αυγή να βοηθήσει για να σπάσει η απεργία. «Στο φινάλε θα την ψηφίσουμε αν είναι να μας βοηθήσει», είπε. Και μας σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο. Cut. Να αρχίσουμε πάλι να ξεφυλλίζουμε τα βιβλία ιστορίας. Τότε που οι φασίστες ήταν μπράβοι και έσπαγαν κεφάλια απεργών. 
Cut. Που να μείνει χρόνος όμως για βιβλία και ιστορία. Μπροστά στα μάτια μας γράφεται η σύγχρονη πολιτική ιστορία. Και την πένα την κρατά η τηλεόραση. Cut. Για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του τόπου διανύουμε την τόσο κρίσιμη προεκλογική περίοδο με βασικό όπλο την τηλεόραση. Εκεί οι πλατείες, εκεί οι συγκεντρώσεις, εκεί οι ομιλητές, εκεί τα καφενεία. Cut. Η στάση όμως των παρουσιαστών- δημοσιογράφων μάλλον θα έχει αντίθετο αποτέλεσμα για τα πολιτικά κόμματα και τις πολιτικές που υποστηρίζουν. Γιατί αντί να κάνουν ερωτήσεις, όσο σκληρές και να είναι, διαπρέπουν στις εντολές προς τους πολίτες. Cut. Καλά δεν πήραν το μάθημα πως άλλο τηλεθεατής και άλλο πολίτης πριν την κάλπη; 
Cut. Το καλύτερο πάντως το έμαθα από το trikalanews . 
Ιερέας απείλησε δημοσιογράφο επειδή κινηματογράφησε τη Θεία Λειτουργία και την ανέβασε στο you tube! Και τον κυνήγησε με το θυμιατό στην εκκλησία. Cut. Να δω τους πολιτικούς μετά την 17η Ιούνη να κυνηγάνε με ψηφοδέλτια τους παρουσιαστές στα στούντιο...Cut.

(αναδημοσίευση από Παρασκευή &13) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: