mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Για την επιτυχία της απεργίας της 28ης Μάϊου

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΜΑΙΟΥ

Από ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η απεργία του Διασωματειακού για την Δευτέρα 28 Μαΐου είναι κρίσιμη. Όλοι μας ξέρουμε την κατάσταση στον κλάδο αλλά και την αδιαλλαξία των εργοδοτών για υπογραφή συλλογικής σύμβασης και για πάγωμα των απολύσεων.
Η απεργία στις 28 Μαΐου έρχεται να υπενθυμίσει για μια ακόμη φορά στην εργοδοτική πλευρά ότι ο κλάδος συνεχίζει να αγωνίζεται. Οι δημοσιογράφοι, οι διοικητικοί και οι τεχνικοί στα ΜΜΕ όχι μόνο δεν παραιτούνται αλλά συνεχίζουν να παλεύουν για να υπογράψουν συλλογική σύμβαση με αυξήσεις ενάντια στις επαίσχυντες ατομικές συμβάσεις, για να παγώσουν οι απολύσεις και να ξαναγυρίσουν όλοι οι απολυμένοι, για να σώσουμε τα ταμεία μας και την αξιοπρέπειά μας.
Είναι μια απεργία που δίνει το μήνυμα σε όλη την κοινωνία ότι η σύγκρουση για την ανατροπή του μνημόνιου που έχει διαλύσει τις ζωές εκατομμυρίων εργαζόμενων στη χώρα, παραμένει στην ημερήσια διάταξη και μάλιστα απεργιακά, παρά την προεκλογική περίοδο. Επιμένουμε, και το δείχνουμε σε όλη την κοινωνία ότι οι αγώνες και οι απεργίες μας είναι η δύναμη για να ανατρέψουμε τα μνημόνια και τις βάρβαρες πολιτικές τους. Το ίδιο δρόμο δείχνουν και οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ που αποφάσισαν απεργία διαρκείας μετά τις 11 Ιουνίου.

Τέλος είναι μια απεργία που μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα για την κλιμάκωση του αγώνα, γιατί όλοι ξέρουμε ότι με μια 24ωρη απεργία δεν μπορούμε να αναγκάσουμε την εργοδοτική πλευρά σε υποχώρηση. Στις 5 και 6 Ιουνίου στις κάλπες που θα στηθούν στην ΕΣΗΕΑ για τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της Ένωσης, θα μπει σε ψηφοφορία και η πρόταση των μελών του μικτού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ για απεργία διαρκείας, όπως αποφασίστηκε στην τελευταία γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ. Η επιτυχία της απεργίας στις 28 Μαΐου θα δώσει ώθηση και δύναμη για να κερδίσουμε την ψηφοφορία και να προχωρήσουμε σε απεργία διαρκείας.
Γι’ αυτό δεν χωράει καμία δεύτερη σκέψη, κανένας ενδοιασμός. Όλοι και όλες να δώσουμε την μάχη για την απεργία. Την επιτυχία της και την συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.
- Καλούμε κάθε συνάδελφο να πάρει μέρος στις περιφρουρήσεις την Δευτέρα το πρωί στις 8πμ έξω από τα μαγαζιά.
-Καλούμε κάθε συνάδελφο να πάρει μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση την Δευτέρα στις 11.30πμ έξω από την ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).
- Αμέσως μετά το τέλος της συγκέντρωσης και πορείας την Δευτέρα 28 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί διακλαδική απεργιακή συνέλευση στην ΕΣΗΕΑ για να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα του αγώνα, την υπερψήφιση για απεργία διαρκείας από τις κάλπες της 5 και 6 Ιούνη.







1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αλλοι δίνουν οδηγίες για επιτυχία της απεργίας κι άλλοι προετοιμάζουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Κι εξηγούμε: Διαβασα σε σαϊτ οτι ο κ. Μαλέλης σε σύσκεψη όλων (όταν λέμε όλων, εννοούμε όλων) να ξανασκεφτούν τις δύσκολους καιρούς που περνά το κανάλι και μήπως θα ήταν καλό να προσέξουν τι θα κάνουν την Δυτέρα και μείνει ο σταθμός χωρίς πρόγραμμα και κάτι παρόμοια. Δεν ξέρω αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μαζί με τον μόνιμα απεργοσπάστη Σκαϊ κάτι -πιθανόν- να ... μαγειρεύται απο την εργοδοσία.