mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η πρώτη συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ. Για να ενημερωνόμαστε...

Σήμερα 31 Μαΐου γίνεται η πρώτη γενική συνέλευση των μελών-πελατών-μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ. Κι άρχισαν ήδη οι "διαρροές", οι "ανακοινώσεις" σύγχυση στο κρανίο, οι μισές αλήθειες και ακόμη πιο μισά ψέματα. Μέχρι τις 23 Ιουνίου, οπότε και θα γίνει κανονικά η γενική συνέλευση του οργανισμού στο Τιτάνια, έχουμε πολλά να ακούσουμε.
Ας αρχίσουμε λοιπόν με ολόκληρα τα ερωτηματικά και με πολύ συγκεκριμένη ενημέρωση.
Επεισόδιο 1ο. Η παράταξη της ΕΣΠΗΤ  Παρατύπως βγάζει στη φόρα τις "περίεργες συζητήσεις" που γίνονται εν κρυπτώ για την αναδιανομή του αγγελιοσήμου. Αποκαλύπτει επιστολές και στόχους. Και φυσικά κρίνει συμπεριφορές. 
Απαιτείται αρχικά να ληφθεί υπόψη στην εκστρατεία ενημέρωσης που αρχίζει και θα κορυφωθεί ως τις 23 Ιουνίου

<<Επικίνδυνες συζητήσεις στις πλάτες των ασφαλισμένων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ>>  
(αναδημοσίευση από το Παρατύπως)

Εδώ και μήνες το Παρατύπως έχει προειδοποιήσει για περίεργες συζητήσεις που γίνονται σχετικά με την αναδιανομή του Αγγελιοσήμου. Εδώ και μήνες έχουμε θέσει στο Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ τις απόψεις μας για διάφορες διεργασίες οι οποίες γίνονται χωρίς τη συμμετοχή τόσο της ΕΣΠΗΤ, όσο και άλλων ενώσεων που εκπροσωπούν ασφαλισμένους στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Όπως επίσης έχουμε κατ’ επανάληψη καταγγείλει επιστολές, ανακοινώσεις και θέσεις του Ταμείου και του επικεφαλής του που έρχονται σε αντίθεση με θέσεις και αποφάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

Φαίνεται, ότι όπως και στην πολιτική αντιπαράθεση των ημερών έτσι και στον κλάδο μας περισσεύει η υποκρισία.
Από τη μια καταγγέλλουμε με πληρωμένες καταχωρίσεις στον Τύπο το Μνημόνιο και το «κούρεμα» στα αποθεματικά των ταμείων με το περίφημο PSI, όπως έκανε ο ΕΔΟΕΑΠ με την κάλυψη μερικών ενώσεων, αλλά από την άλλη σπεύδουμε -και μάλιστα προεκλογικά- να αποφασίσουμε οριζόντιες περικοπές παροχών με την ίδια ακριβώς αιτιολόγηση.
Από τη μια σπεύδουν κάποιοι και δηλώνουν συμπαραστάτες στην διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ που κόβει παροχές σε ανέργους και άτομα με ειδικές ανάγκες και από την άλλη πλειοδοτούν σε φιλολαϊκά μέτρα υπέρ των συνταξιούχων, τα οποία απαιτούν να παρθούν από την υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Τα δυόμισι προηγούμενα χρόνια επιβλήθηκε με διάφορα μέτρα και νομοθετήματα ένα καθεστώς βίαιων περικοπών, μια ανατροπή όλων όσων θεωρούσαμε κεκτημένα και το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου μας σαν να μην κατάλαβε τίποτα. Και τώρα οι ταγοί του ασφαλιστικού μας φορέα θεωρούν ότι με «αναδιανομές» της φτώχειας και «σύσφιξη των δεσμών» θα «διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ και στο μέλλον, έστω και με λιγότερες ποσοτικά παροχές και υπηρεσίες».
Πότε επιτέλους θα αντιληφθούν όλοι αυτοί οι κύριοι, ότι το ασφαλιστικό μας σύστημα καταρρέει λόγω της σφοδρής αντιλαϊκής επίθεσης που δέχονται τα εργασιακά δικαιώματα; Πότε θα σταματήσουν να εξυφαίνουν σχέδια διάσωσης, πότε περικόπτοντας παροχές, πότε υποσχόμενοι εκατομμύρια σε εκδοτικά σχήματα και πότε κάνοντας λόμπιγκ στους διαδρόμους των υπουργείων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: