mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

"Αποκλειστικά" στο MEGA το αποκλειστικό της ΕΡΤ


Της Αγγέλας ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ
από την Αυγή (www.avgi.gr)


Σάλο έχει προκαλέσει στα δημοσιογραφικά γραφεία η προβολή από το MEGA των κυριότερων αποσπασμάτων της αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε η Άγγελα Μέρκελ στη ΝΕΤ, την περασμένη Τρίτη, πριν κάν προβληθεί από τη δημόσια τηλεόραση. Εντύπωση προκαλεί επίσης η σιγή ιχθύος που τηρεί η Διοίκηση της ΕΡΤ για το περιστατικό, δεδομένου ότι επί μέρες διαφήμιζε την αποκλειστική συνέντευξη της γερμανίδας καγγελαρίου.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΣΠΕΡΤ, ο ανταποκριτής του MEGA μετέδωσε στο Δελτίο των 8:00 εκτεταμένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη, με τη μορφή "κάρτας", ενώ δεν είχε κάν προβληθεί από τη ΝΕΤ, στο Δελτίο των 9.00.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το περιεχομενο της συνέντευξης ενδιαφέρθηκε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, δεδομένου ότι είχε συνάντηση με την κ.Μέρκελ την ίδια μέρα, οπότε και ζήτησε την απομαγνητοφώνηση από τον αρμόδιο υπουργό Η.Μόσιαλο. Η συνέντευξη απομαγνητοφωνήθηκε από το γραφείο Τύπου της πρεσβείας στη Γερμανία και εστάλη εγκαίρως την Τρίτη στον κ. Μόσιαλο, προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το γραφείο Τύπου της Πρεσβείας - με δική του πρωτοβουλία, λέγεται- μοίρασε εντίγραφα της συνέντευξης σε όλους τους δημοσιογράφους, με την ένδειξη "embargo". To MEGA παραβίασε το embargo και μετέδωσε τα κυριότερα αποσπάσματα.



Εάν πράγματι έτσι έχουν τα πράγματα, εκτός από το θέμα δημοσιογραφικής δεοντολογίας που τίθεται για τη διεύθυνση ειδήσεων του MEGA, μεγάλο θέμα τίθεται και για τη διοίκηση της ΕΡΤ, που δεν είχε δώσει μέχρι χθες καμία εξήγηση. Παράλληλα, δεν έχει ζητήσει ευθύνη από κανέναν. Ερωτηματικά δημιουργούνται και για το γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη Γερμανία- πώς πήρε τέτοια πρωτοβουλία;- αλλά και για τον πολιτικό προϊστάμενο τόσο της ΕΡΤ όσο και του γρ. Τύπου της πρεσβείας κ. Μόσιαλο, ο οποίος επίσης δεν έχει δώσει καμία εξήγηση, ούτε έχει παραγγείλει καμία έρευνα για την κλοπή της δημόσιας περιουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: