mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

4ωρη στάση εργασίας αύριο στην ΕΡΤ και συγκέντρωση στη Βουλή

Τετράωρη στάση εργασίας 12.00 – 16.00 αύριο Πέμπτη και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.
Νωρίτερα σήμερα σε συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ και σε αγωνιστικό κλίμα αποφασίστηκε να ζητηθεί από την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ η κήρυξη της στάσης, ενώ στήθηκε και επιτροπή για τον καλύτερο συντονισμό των κινήσεων από εδώ και πέρα.
Aπόφαση – κάλεσμα στην στάση εργασίας και την συγκέντρωση έλαβε και η ΠΟΣΠΕΡΤ στη συνεδρίαση του Γενικού της Συμβούλιου νωρίτερα.
Οι άμεσες αντιδράσεις αποφασίστηκαν μετά την ανακοίνωση ότι στο αυριανό υπουργικού συμβούλιο πρώτο θέμα είναι το σχέδιο «αναδιοργάνωσης» της ΕΡΤ. Η σπουδή της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις και την πριμοδότηση των ιδιωτικών συμφερόντων με κάθε μέσον είναι αποκαλυπτική των πραγματικών προθέσεων. Με διαδικασίες επείγοντος προωθείται ένα σχέδιο συρρίκνωσης της δημόσιας ενημέρωσης, πριμοδότησης των επιχειρηματιών των ΜΜΕ και εκποίησης εντέλει δημόσιου πλούτου.
Τα πραγματικά σχέδια διάλυσης της ΕΡΤ, όπως και κάθε τι του Δημόσιου, υπογραμμίζεται από την υποχρέωση και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, πριν καλά-καλά συζητηθεί και αποφασισθεί το οτιδήποτε, να θέσει σε «εργασιακή εφεδρεία» το 10% του προσωπικού της, όπως άλλωστε και άλλοι 150 φορείς.
Οι εργαζόμενοι συνάδελφοί μας στην ΕΡΤ χρειάζονται την άμεση υποστήριξη όλων μας και πρώτα απ’ όλα των σωματείων του Τύπου. Σε αυτή τη βάρβαρη επίθεση κανείς εργαζόμενος να μην μείνει μόνος του. Η αλληλεγγύη είναι το ισχυρότερο όπλο. Όλοι αύριο έξω από τη Βουλή στις 12.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: