mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Στάση εργασίας την ώρα του υπουργικού συμβουλίου

Θα ήταν μια πολύ καλή διέξοδος να συμφωνήσει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στην πρόταση της γενικής συνέλευσης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ  να προκηρυχθεί 4ωρη στάση εργασίας στα κρατικά Μέσα για αύριο μεταξύ 12.00 και 4.00μ.μ.
Την ώρα που θα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για να συμφωνήσει στην ταφόπλακα της χώρας και των πολιτών της. Μεταξύ των άλλων θα βάλει και την ταφόπλακα της ΕΤ-1 και φυσικά θα εγκρίνει το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
Εξάλλου ο Ευάγγελος βενιζέλος από τη θέση του ως υπουργός Οικονομικών το είπε στους εκπροσώπους των 151 ΔΕΚΟ που μπήκαν στην κίνη του τροικανού Προκρούστη.
Μετά το 10% της εφεδρείας θέλει να προωθήσει την έξοδο του 50% των μονίμων υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ!
Και μιας και το Σύνταγμα που απαγορεύει τις απολύσεις δεν μπορούν να το αλλάξουν με διαδικασίες fast track, θα κλείσουν ότι απομένει στο δημόσιο.
Στο ραδιομέγαρο πάντως έγινε η γενική συνέλευση των συντακτών. Η ΕΣΗΕΑ προφανώς δεν παραβρέθηκε γιατί εκεί στην οδό Ακαδημίας πολύ συγκεκριμένες παρατάξεις υλοποιούν τον πολιτικό στόχο τους να μην βγει προεδρείο με κάθε θυσία. Άρα υπήρξε πάλι κάποιος τσακωμός. Απόφαση πάντως για τα μέτρα της εφεδρείας (απολύσεων) δεν ελήφθη, άρα δεν μπόρεσε να εκφρασθεί η γνώμη του συνδικαλιστικού οργάνου. Οι συντάκτες της ΕΡΤ αποφάσισαν και ζητάνε την κήρυξη 4ωρης στάσης ερργασίας αύριο και παράλληλα τη δημιουργία επιτροπής που θα ενημερώσει για τις αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: