mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ήρθε η ώρα να πάρουν οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους;

Αγώνας διαρκείας ενάντια στη σφαγή των εργαζομένων στα ΜΜΕ

Κάλεσμα της Διακλαδικής Πρωτοβουλίας για αύριο Πέμπτη στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ

Με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης ακραίων αντεργατικών πρακτικώνστα media ξεκίνησε ένα
καυτό φθινόπωρο. Πρακτικές οι οποίες δε σταμάτησαν ούτε κατά τη διάρκεια τουκαλοκαιριού αλλά τώρα αναμένεται να εφαρμοστούν σε πολύ μεγαλύτερη ένταση καικλίμακα κινδυνεύοντας να μετατρέψουν σε κουρελόχαρτο οποιαδήποτε κατοχύρωση τωνεργαζομένων του κλάδου. Αξιοποιώντας όλα τα μνημονιακά εργαλεία της κυβέρνησης και προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, οι εργοδότες των ΜΜΕ μ’ ένα συντονισμένοτσαμπουκά επιχειρούν την καταστρατήγηση οποιουδήποτε εργασιακού δικαιώματος.
Στο συγκρότημα του Πήγασου, ο εθνικός μας εργολάβος ύστερααπό μια σειρά εκδικητικών απολύσεων που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα,στη συνέχεια προχώρησε στην εκβιαστική υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειώσειςαποδοχών κατά 10%.

Στο Flash η ιδιοκτησία συνεχίζει ακάθεκτητις ομαδικές απολύσεις δημοσιογράφων , τεχνικών και μουσικών παραγωγώναποψιλώνοντας το σταθμό από το έμψυχο του δυναμικό.
Στο ραδιόφωνο του Σκαι δύο νέες απολύσεις δημοσιογράφων που αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσειςήρθαν να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των εκδικητικών απολύσεων. Αντίστοιχακαι στη Sportday όσοιαρνήθηκαν τον εκβιασμό των ατομικών συμβάσεων οδηγούνται σταδιακά στην ανεργία.
Δυο απολύσεις πραγματοποιήθηκαν και στον Ελεύθερο Τύπο.Ενώ σε μειώσεις μισθών10 – 15% προχώρησε πρόσφατα και το Mega.
Ο εμπαιγμός των εργαζομένων από την ιδιοκτησία συνεχίζεταιστον Αλτερ, αφού εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι. Παρόμοια εικόνα και στον Περιοδικό Τύπο.
Μετά τις συνδικαλιστικές απολύσεις και τις ατομικές συμβάσειςσε ΙΜΑΚΟ και Αττικές Εκδόσεις, τη σκυτάλη πήρε ο όμιλος Λυμπέρη.
Στο ΔΟΛ μετά τη διοικητική αναδιάρθρωση έπεται σκληρόπρόγραμμα περικοπών που θα αγγίξει έως και το 30% του λειτουργικού κόστους.Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση στην Ελευθεροτυπία. Η ιδιοκτησία τηςεφημερίδας έχει κηρύξει στάση πληρωμών στους εργαζόμενους της με το μέλλον τουςνα είναι εντελώς αβέβαιο. Ακόμα κι αν προκύψει κάποιο δάνειο αυτό θα έχειμνημονιακούς όρους με αυστηρές περικοπές.
 Σ’ αυτή τη συγκυρία λοιπόν ηκυβέρνηση ήρθε να προσφέρει άλλο ένα δώρο στους επιχειρηματίες των ΜΜΕ: τησυρρίκνωση της δημόσιας τηλεόρασης . Το περίφημο σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΡΤσυνίσταται στην κατάργηση ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, (όπως της ΕΤ1 και πολλών ραδιοφωνικώνπεριφερειακών σταθμών), κατάργηση του ιστορικού περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση»,στις ομαδικές απολύσεις πάνω από 1000 εργαζομένων, στην περικοπή μισθών , στοξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ, στη λεηλασία του αρχειακού υλικούτης ΕΡΤ.
 Με μια λέξη στην απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης προς όφελος τωνιδιωτών. Απέναντι σε όλα αυτά για τον πραγματικό κόσμο της Ενημέρωσηςπου είναι οι εργαζόμενοι της δεν υπάρχει μόνο ο δρόμος της ηττοπάθειας και τηςπαθητικής αποδοχής. Υπάρχει ο δρόμος του συντονισμού, της αλληλεγγύης και τουαγώνα.
 Ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να ανατρέψει τους αντιδραστικούςσχεδιασμούς.
 Καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη στις 8:30 στον 3οόροφο της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε όλοι μαζί τηνοργάνωση της αντίστασης μας. Να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: