mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Το 3D της Deutsche Telecom και οι κόντρες για τα στιγμιότυπα*

** media news
(η έκδοση της εβδομάδος)


Τα FM ταρακουνιούνται
 Δύο τουλάχιστον ενδιαφερόμενοι, ο ένας μεγάλος πολυεθνικός όμιλος και ο άλλος γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας που ως σήμερα δεν είχε σχέση με τα ΜΜΕ, εκδηλώνουν ξαφνικά ενδιαφέρον για τη ραδιοφωνική μπάντα των FM. Συζητούν με τους ήδη υπάρχοντες σταθμούς της Αττικής, χωρίς κανείς να προδικάζει τις εξελίξεις. Σύντομα επίσης αναμένεται να ≪σκάσει≫ μεγάλη διεθνής συνεργασία ελληνικού μουσικού σταθμού.

 Εμπλοκή στη διανομή
 Ανοιχτή παραμένει η συμφωνία εφημεριδοπωλών και πρακτορείων διανομής, μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης του Πρωτοδικείου Πειραιά, που δικαίωσε μερίδα εφημεριδοπωλών. Οι ενώσεις ιδιοκτητών, καταγγέλλοντας το γεγονός, δηλώνουν πως θα προσβάλλουν την απόφαση.

 Πιέσεις μέχρι τέλους
 Στον αέρα η συμφωνία για το Alter ή απλώς εντείνονται οι πιέσεις λίγο πριν αρχίσει η σεζόν; Γεγονός είναι ότι παίζεται σκληρό παιχνίδι από παλιούς και νέους μετόχους. Στη μέση βρίσκονται οι απλήρωτοι ακόμη εργαζόμενοι. Η ΕΣΗΕΑ κήρυξε ήδη απεργία τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου. Όλοι αναμένουν την κίνηση του Κ. Γιαννίκου, ο οποίος είχε δεσμευτεί στον Γιώργο Κουρή, πριν ενταχθεί το κανάλι στο άρθρο 99, ότι θα βάλει χρήματα για τη μισθοδοσία. Και ενώ οι εργαζόμενοι δεν κάνουν πίσω αν δεν πληρωθούν, στέλεχος του καναλιού προσπαθεί να πείσει εφοπλιστή να λάβει μέρος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά τη 2η φάση του σχεδίου σωτηρίας.

 Αύξηση συνδρομητών
 Ικανοποίηση στη Nova για τον αριθμό των συνδρομητών, που το 2ο τρίμηνο του 2011 έφτασαν τους 340.705. Με αυτή τη βάση, η Forthnet αναμένει τις κινήσεις του ΟΤΕ στην έναρξη της δορυφορικής πλατφόρμας. Η ΟΤΕ TV θα βγει μετά τη ΔΕΘ και στο πακέτο των προγραμμάτων της διαθέτει τη δύναμη των Γερμανών.
Η Deutsche Teleκom μόλις πρόσφατα σύστησε την FTTH GmbΗ, η οποία θα δραστηριοποιηθεί σε όλη την Ευρώπη ως εταιρεία παραγωγής και διανομής entertaiment, επενδύοντας 1,5 δισ. ευρώ. Αναμένεται και η λειτουργία καναλιού 3D.

 Κόντρα για τα στιγμιότυπα
 Ενώ η ΕΡΤ δεν παίρνει το ρίσκο να βγάλει την ≪Αθλητική Κυριακή≫, η διαμάχη Forthnet - ΣΚΑi για τα στιγμιότυπα φαίνεται πως κλιμακώνεται. Παρά τις διαπραγματεύσεις λύση δεν φαίνεται. Ο ΣΚΑi υποστηρίζει ότι χρησιμοποιεί στιγμιότυπα στο πλαίσιο ≪ενημερωτικής≫ αθλητικής εκπομπής. Η Nova, από την πλευρά της, επιμένει στην καταβολή δικαιωμάτων γι’ αυτά. Από την ΕΡΤ πάντως είχε ζητήσει 2 εκατ. ευρώ.



 ● ● ●Η πρώτη δίκη επί εισαγγελικής έρευνας (της Π. Φάκου) για τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης της ΕΡΤ, σε ό,τι αφορά στη δορυφορική τηλεόραση, είναι προγραμματισμένη για τις 8 Σεπτεμβρίου. Το θέμα είναι ότι η ΕΡΤ δεν ορίζει εκπρόσωπο ως ενάγουσα, γεγονός που οδηγεί κάποιους στην εκτίμηση ότι ίσως υπάρχει πολιτική συμφωνία για να ξεχαστεί το... αμαρτωλό παρελθόν της κακοδιαχείρισης.
 ● ● ●Δημοσίως, ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος επιμένει στο λουκέτο της ΕΤ1. Και δηλώνει πως θέλει ανεξάρτητη από την κυβέρνηση κρατική τηλεόραση. Την περασμένη Τρίτη, ωστόσο, κάλεσε σε ευρεία σύσκεψη την ηγεσία της ΕΡΤ και τα μέλη του ΔΣ, με εξαίρεση τον εκπρόσωπο των εργαζομένων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στόχος ήταν να πειστούν ορισμένα μέλη του ΔΣ να μην υποβάλουν παραίτηση και να υποστηρίξουν την πολιτική του. Σημείωσε μάλιστα ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να αλλάξει ο νόμος για τις ΔΕΚΟ και να μην μειωθεί ο αριθμός των μελών της διοίκησης! Όλα αυτά, μετά την έκφραση δυσαρέσκειας, επειδή άλλα είχαν αποφασιστεί στο ΔΣ, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου. Απαξίωσης συνέχεια
 ● ● ●Στην προσπάθειά του να υποστηρίξει την πολιτική του για την ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας Η. Μόσιαλος δήλωσε ότι δεν είναι κατόρθωμα να εμφανίζει η εταιρεία κέρδη, όταν υπάρχει ο ≪φόρος≫ του ανταποδοτικού τέλους. Το επιχείρημά του θεωρήθηκε ότι απαξιώνει περαιτέρω τις προσπάθειες που κατέβαλε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία επί 18 μήνες.
 ● ● ●Ραδιοφωνικά και ιντερνετικά επιστρέφουν ο Θύμιος Καλαμούκης και ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης, από Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου. Στο ραδιόφωνο του Real FM, στη 1 το μεσημέρι και στις 7 το απόγευμα σε επανάληψη, η εκπομπή θα κινηθεί στο γνωστό μοτίβο. Οι εκπλήξεις της ομάδας δίνονται στο Ίντερνετ. Στην ιστοσελίδα ellinofreneia.net, εκτός από παλαιότερες τηλεοπτικές εκπομπές, θα υπάρχει νέο οπτικό υλικό και on line παιχνίδια.
 ● ● ● Η κόντρα μεταξύ ΣΚΑΙ και Βαγγέλη Μαρινάκη με επίκεντρο τα στιγμιότυπα, θα έχει συνέχεια μετά τη μείωση του ποσοστού του στο 12,8% από 20% στο μετοχικό κεφάλαιο του σταθμού.
● ● ● Ε πίκαιρη ερώτηση και αίτημα να τιμωρηθούν οι ένοχοι της επίθεσης των ΜΑΤ στον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο, κατέθεσαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του ΠΑΠ Γιάννης Δημαράς.
 ● ● ● Λιγότερο από 5 εκατ. ευρώ φημολογείται πως θα δώσουν οι ≪Αττικές Εκδόσεις≫ για την αγορά του ≪Λάμψη FM≫.
 ● ● ● Εκτός ≪Έθνους≫ η Γ. Μπαλή και ο Τ. Τερζής, μετά από 30 χρόνια δουλειάς.
 ● ● ● Τους νομικούς συμβούλους των σωματείων άκουσαν οι εργαζόμενοι στην ≪Ελευθεροτυπία≫, την Πέμπτη, ενόψει των κινήσεών τους για προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας.
 ● ● ● Στην τελική ευθεία η συμφωνία καναλιών με Leo Burnett για το haircut χρεών κατά 28%.
 ● ● ●Πειραματικό κανάλι για τους ≪σπουδαστές≫ της σχολής ≪Κοντρόλ≫ που διαθέτει το Star, θέλει να βγάλει ελεύθερα στα UHF ο Σταμάτης Μαλέλης. Κατέθεσε λοιπόν αίτηση στο ΕΣΡ, αλλά η πρώτη απάντηση ήταν απορριπτική. Το θέμα θα συζητηθεί πάλι στην ολομέλεια, αν και δεν υπάρχει κάποια ανοιχτή διαδικασία χορήγησης συχνοτήτων

Δεν υπάρχουν σχόλια: