mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Εκπέμπει πειρατικά(;) ο Ξένιος!

Για αύριο Τρίτη είναι προγραμματισμένη η ακρόαση του δημάρχου Φυλής Δημήτρης Μπουραϊμης από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τον "έλεγχο βιωσιμότητας" του σταθμού. Τα προβλήματα του πολύπαθου "Ξένιου" είναι γνωστά. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 11 μήνες και ο νέος δήμος που ανέλαβε τη συχνότητα και την "περιουσία" του ραδιοφώνου δεν παρουσίασε κάποιο σχέδιο. Αντιθέτως.
 Ο πομπός κλάπηκε και δεν έχουμε πομπό για να εκπέμψουμε, λέει συνεχώς στα αιτήματα των εργαζομένων να βγουν στον αέρα.
Μόλις όμως έγινε η καταγγελία και έφθασε η παρέμβαση του ΕΣΡ, πρακτικά ο δήμος κινδυνεύει να χάσει τη συχνότητα, το σήμα του "Ξένιου" ακούστηκε πάλι στους 94,3 μεγάκυκλους. Εδώ και δυο μέρες ακούγεται μουσική και μόνο το σήμα, χωρίς πρόγραμμα.
Από που βγήκε το σήμα αφού δεν υπάρχουν στούντιο; Με ποιούς τεχνικούς αφού οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν κάτι και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας;
Το μυστήριο θα λυθεί αύριο, αν και πληροφορίες αναφέρουν πως ο δήμος έκλεισε συμφωνία με ιδιωτικό ραδιοφωνικό μουσικό σταθμό της μπάντας των FM και αυτός ανέλαβε να ανεβάσει το σήμα του "Ξένιου" στον αέρα.
Τρομερό ε; Και δεν είναι περίεργο αυτό; Με ποιούς όρους και ποια συμφωνία επιτεύχθηκε για να ξαναβγει ο σταθμός; Δεν χρειάζεται άδεια; Είναι νόμιμη η πράξη του δήμου ή απλώς θέλει να ξεπεράσει στον σκόπελο του ελέγχου του ΕΣΡ και να κερδίσει χρόνο;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το τρομερό δεν είναι οτι εκπέμπει ο Ξένιος ο Θεός ξέρει από που, αλλά ότι υπάρχουν 50 εργαζόμενοι απο 8-13 μήνες απλήρωτοι και αυτό το κράτος προστατεύει τον εργοδότη Δήμο Φυλής που έχει σαν τελικό σχέδιο να λειτουργήσει το Σταθμό με 10 άτομα.
Με αξιοκρατική επιλογή όπως αντιλαμβάνεστε.......