mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Αντίδραση ατομική από εμπειρία εργαζόμενου σε γαλέρα των sites

Δημοσιεύουμε το σχόλιο εργαζόμενης (Β.Δ) για το καθεστώς εργασιακής γαλέρας σε ηλεκτρονικά sites. Επισημαίνονται οι μεγάλες ευθύνες των ενώσεων για αυτή την κατάσταση. Αν πράγματι δεν γίνει κάτι δραστικό, το αμέσως επόμενο βήμα είναι η και τυπική κατηγοριοποίηση των συντακτών σε δυο κατηγορίες (εννοείται ότι καθεμιά από αυτές διαχωρίζεται σε πολλές κατηγορίες): Τους προλετάριους-συντάκτες των sites με μόνο ίσως δικαίωμα και πιθανότητα σε ασφαλιστική κάλυψη υγείας και τους υπαλλήλους -συντάκτες με σύμβαση αορίστου χρόνου.
Γράφει η σνάδελφος:

<<Επειδή γνωρίζω από πρώτο χέρι τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στα σάιτ, δυστυχώς η αλληλεγγύη των συναδέλφων διαλύεται υπό τις απειλές της εργοδοσίας καθώς η ανεργία στο χώρο αυξάνεται και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να ρισκάρει τη δουλειά του.
 Συνήθως στα σάιτ εργάζονται με μπλοκάκια. Η σύμβαση έργου έχει και αυτή ορισμένους όρους, ωστόσο ενώ μιλάμε για -αναγκαστικά- ελεύθερους επαγγελματίες τις περισσότερες φορές οι απαιτήσεις είναι υπαλλήλου και μάλιστα με υπερωριακή εργασία και Σ/Κ και νύχτες και μέρες και πάει λέγοντας... Οι απαιτήσεις επίσης είναι δυσανάλογες με τις αμοιβές αλλά και τις υποχρεώσεις που επωμίζεται κάποιος όταν για να εργαστεί αναγκαστικά πρέπει να βγάλει μπλοκάκι. Και βέβαια οι τόσες ώρες εργασίας αλλά και η ανεργία που μαστίζει το χώρο μας δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για δεύτερη συνεργασία. Αυτό για μένα ήταν προβλεπόμενο ότι θα συμβεί και για μία ακόμη φορά θα επαναλάβω ότι οι Ενώσεις έχουν μεγάλη ευθύνη... Πολύ μεγάλη!!! Και το πράγμα έχει φτάσει πλέον σε τέτοιο σημείο ώστε για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση πρέπει να γίνουν άμεσες και δραστικές κινήσεις>>.

Δεν υπάρχουν σχόλια: