mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Δουλεύοντας στις "γαλέρες" της ενημέρωσης στο Internet

Εκδήλωση ΕΣΠΗΤ για συνθήκες εργασίας στα διαδικτυακά ΜΜΕ

Τις αντεργατικές συνθήκες εργασίας, αμοιβής και ασφάλισης στην διαδικτυακή δημοσιογραφία, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από τους εργοδότες του χώρου και τα αλλεπάλληλα μνημόνια των συγκυβερνήσεων, που έχουν διαλύσει κάθε εργατικό και ασφαλιστικό δικαίωμα, θα διερευνήσει ημερίδα της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου, που πραγματοποιείται την Τετάρτη 29/1, 6μμ, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).
Στόχος της εκδήλωσης δεν είναι μόνο η απλή καταγραφή της εργοδοτικής ασυδοσίας και της παραβίασης κάθε έννοιας εργασιακού δικαιώματος στα διαδικτυακά ΜΜΕ, αλλά και να αποτελέσει αποφασιστικό βήμα οργάνωσης της δράσης των εργαζόμενων και συντονισμού των επόμενων ενεργειών για τη συλλογική διεκδίκηση και ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Συνεργεία της ΕΣΠΗΤ έχουν ήδη κάνει εξορμήσεις σε πολλές εταιρείες του κλάδου (Πήγασος, Αττικές Εκδόσεις, ΔΟΛ, Πράιμ Μίντια, Νιουζ Ποστ κ.α.)

Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι: Μ. Μειμάρης, καθηγητής Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ, Α. Πετρόπουλος, εργατολόγος, Δ. Περπατάρης, νομικός-εργατολόγος, Γ. Κατερίνης, δημοσιογράφος και μέλος Δ.Σ. ΠΟΕΣΥ, ενώ οι δημοσιογράφοι Κ. Χρήστου και Γ. Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσουν εκ των έσω την κατάσταση στους χώρους εργασίας ως εργαζόμενος και απολυμένος αντίστοιχα από εταιρείες του χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: