mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Τα πως και τα γιατί της ψηφιακής μετάβασης στο DigitalTVinfo στα περίπτερα

Με ένα 3σέλιδο αφιέρωμα στο διαγωνισμό της παραχώρησης ψηφιακών συχνοτήτων κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού Digital TV info. Οι όροι και προϋποθέσεις του διαγωνισμού, οι συμμαχίες και οι ενδιαφερόμενοι, το νομικό καθεστώς και τα μαύρα σημεία του διαγωνισμού περιγράφονται σε ένα ψύχραιμο ρεπορτάζ. Στο editorial του περιοδικού επισημαίνονται δυο βασικές "ανακολουθίες" του διαγωνισμού.
Σημεώνεται:
Διαβάζοντας το αναλυτικό (προσοχή, το δεύτερο οριστικό) χρονοδιάγραμμα που αποφάσισε το υπουργείο Μεταφορών στις 23 Σεπτεμβρίου 2013, αλλάζοντας το πρώτο χρονοδιάγραμμα του Αυγούστου 2013, και τις μέρες που καθορίζει για τα υποχρεωτικά switch off στις 34 περιοχές (allotments) της χώρας, τα τελευταία switch off στη νησιώτικη νότια και ανατολική Ελλάδα, πρέπει να ολοκληρωθούν στις αρχές Φεβρουαρίου 2015!
Δεύτερη και εξίσου σημαντική παρατήρηση για την οποία θα πρέπει να απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών στη Βουλή, μετά από ερώτηση που κατέθεσαν δυο βουλευτές. Όπως επεσήμαναν η διάταξη της προσωρινής νομιμοποίησης των τηλεοπτικών καναλιών ελεύθερης λήψης για να μεταβούν στην ψηφιακή τηλεόραση, λήγει τον Ιούνιο του 2014. Όμως το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που πρέπει θεσμικά να χορηγήσει τις τηλεοπτικές άδειες δεν είναι νόμιμο, καθώς η θητεία του έχει λήξει έως τώρα τουλάχιστον έξι φορές! Πως λοιπόν θα είναι νόμιμοι οι «πελάτες» πάροχοι περιεχομένου των παρόχων δικτύου που καλούνται να πληρώσουν για τις συχνότητες για τα 15 επόμενα χρόνια; 
Και με βάση τις τελευταίες εξελίξεις και την ανακοίνωση της ΕΠΕΚ πως καταθέτει προσφυγή κατά της δημοπρασίας είναι βέβαιο πως μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα έχουμε πολλά ακόμη να δούμε για την ψηφιακή ΤV.

Στα άλλα θέματα του περιοδικού ο Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης παρουσιάζει με το μοναδικό του τρόπο τα καλύτερα ελεύθερα αγγλόφωνα κανάλια εύκολης λήψης, που μπορείτε να κατεβάσετε εύκολα στην Ελλάδα, ο Γιάννης Ζουγανέλης μιλά στον Αργύρη Νομικό για τη σχέση του με δορυφορική τηλεόραση και την επιστροφή του στην TV.

Το δελτίο Τύπου του περιοδικού


Το Digital TV στα περίπτερα
Κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα το νέο τεύχος του Digital TV info με πλούσια και πρωτότυπη ύλη, πάντα μαζί με το περιοδικό Security Report, ειδικό για τους τεχνικούς των συστημάτων ασφαλείας.
Η προκήρυξη για το διαγωνισμό τηλεοπτικού παρόχου για την επίγεια ψηφιακή TV, άνοιξε το χορό των εξελίξεων και η Ματινά Παπαχριστούδη μέσα από τις μόνιμες στήλες της αναλύει «τα ψιλά γράμματα» και μας ενημερώνει αποκλειστικά για όλα τα νεότερα, ενώ μας παρουσιάζει και το χρονοδιάγραμμα των επόμενων switch off.
Ο Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης μας παρουσιάζει με το μοναδικό του τρόπο τα καλύτερα ελεύθερα αγγλόφωνα κανάλια εύκολης λήψης, που μπορείτε να κατεβάσετε εύκολα στην Ελλάδα. Πλούσιο περιεχόμενο, άψογη ποιότητα εικόνας – ήχου σε μια γλώσσα που λίγο – πολύ είναι κατανοητή από τους περισσότερους έλληνες.
Η τηλεθέαση και οι ρυθμίσεις κατόπτρου μέσα από ένα Smart Phone κινητής συνεχίζεται. Αυτό το μήνα ο Σωτήρης Χατζηστρατής σας παρουσιάζει το Blackox, μια πλατφόρμα παρακολούθησης δορυφορικής TV, σε φορητές συσκευές με λογισμικό iOS, όπως iPad, Phone ή iPod.
O Γιάννης Ζουγανέλης μέσα από μια καταπληκτική συνέντευξη που έδωσε στον Αργύρη Νομικό, μας αναλύει με τον μοναδικό ανατρεπτικό τρόπο του, τις σχέσεις με την δορυφορική TV, τα μουσικά κανάλια και την σύγχρονη τεχνολογία, ενώ μας αποκαλύπτει ότι ετοιμάζει την επιστροφή του στις τηλεοπτικές οθόνες.
Την αρθογραφία ολοκληρώνει η συνέντευξη του μοναδικού σπορτκάστερ Ισίδωρου Πρίντεζη, που τα τελευταία 13 χρόνια μας ενημερώνει μέσα από τα αθλητικά κανάλια της Nova. Με πάνω από 3.000 μεταδόσεις σε διαφορετικά αθλήματα και διοργανώσεις ο Ισίδωρος Πρίντεζης είναι ένας ενημερωμένος και συνάμα αφοσιωμένος σύγχρονος αθλητικός δημοσιογράφος.
Όσο αφορά τα τεστ, αυτό το μήνα έχουμε σε αποκλειστικότητα τον νέο HD δέκτη combo Edision Optimuss Underline 3in1, με ένα δορυφορικό DVB-S2 tuner και ένα υβριδικό DVB-T2/DVB-C για λήψη επίγειας και καλωδιακής TV. Εξαιρετικός και ο Wizard HD Vote που αποτελεί τον νέο δέκτη combo της Golden Media, ενώ η γερμανική Schwaiger παρουσιάζει τους πρώτους δέκτες Sat IP της ελληνικής αγοράς. Η ιταλική Rover κατεβαίνει στο στίβο των τεστ με το επαγγελματικό πεδιόμετρο HD PROTAB STCOI, ιδανικό για εγκατάσταση αναμεταδοτών, ενώ στο χώρο των επίγειων πεδιομέτρων εξαιρετική εντύπωση μας έκανε το Deviser DS2400T, ένα επαγγελματικό πεδιόμετρο χειρός για μετρήσεις επίγειας ψηφιακής TV. Τα τεστ ολοκληρώνονται με τα οικονομικά sat finders SATHERO SH-200+ & SH-100HD.
Και όπως πάντα μαζί με το Digital TV info θα βρείτε και το περιοδικό Security Report, που αυτό το μήνα δίνει μεγάλη έμφαση στην θεματογραφία. Αυτό το μήνα σας παρουσιάζουμε σε τεχνικό πάντα επίπεδο την τεχνολογία cloud στα δίκτυα CCTV, καθώς και άλλα θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες τεχνικούς των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, όπως την εφαρμογή, εγκατάσταση και τα είδη των Ανιχνευτών Θραύσης Κρυστάλλων, την τεχνολογία και τις εφαρμογές των καμερών UTP, αλλά και τις ρυθμίσεις port forward, ώστε να «βγάλετε» στο internet ένα δικτυακό DVR. Στο ίδιο τεύχος θα βρείτε την συνέντευξη που παραχώρησε στο Security Report ο κος Κωνσταντίνος Ραβάνης από την εταιρία Rakson, αλλά και το φωτορεπορτάζ από το showroom και κέντρο εκπαίδευσης της εταιρίας Simon Technologies.
Φέρνοντας κάθε μήνα πρωτότυπα θέματα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στα έντυπα μέσα, πλούσιο και αποκλειστικό ρεπορτάζ από όλες τις εξελίξεις, καθώς και πλήρη και κυρίως έγκυρη σύνοψη της ειδησεογραφίας του μήνα, ελπίζουμε το νέο τεύχος του Digital TV info, να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: