mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Κλαυθμός και οδυρμός για τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ

Όπως όλα δείχνουν για δυο-τρεις μήνες θα έχουμε δυο κρατικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Την κρατική υπηρεσία του Γκίκα Μάναλη με δημοσιογράφους και τεχνικούς συμβασιούχους, πρώην ΕΡΤατζήδες κατά βάση που πίστεψαν τους πολιτικούς προϊστάμενους και συνέδραμαν στο μόρφωμα του Μαξίμου. Και την κρατική "ανεξάρτητη" ΝΕΡΙΤ που πασχίζει μέσα σε τρεις μέρες να αποδείξει πως ναι, μπορεί να βγάλει πρόγραμμα.
Οι ανακοινώσεις των προσλήψεων όμως προκάλεσαν το ...χάος. Βασικά αν δεν βρίσκεται κάποιος στα πέριξ των υπουργικών γραφείων και προθαλάμων αδυνατεί να κατανοήσει τι ακριβώς παίζεται. Προφανώς οι θέσεις (δημοσιογράφων και λοιπών καλλιτεχνικών ειδικοτήτων) είναι λίγες και η μεγάλη σφαγή θα ακολουθήσει. Ποιοι θα καλύψουν τις θέσεις αορίστου χρόνου; Οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι και με μεγάλα "μέσα" στη διάθεση τους.
Ενδεικτικές των εξελίξεων είναι οι διαφορετικού ύφους και περιεχομένου αναοινώσεις της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ με τη δεύτερη να "γκρινιάζει" γιατί είναι τόσο λίγες οι θέσεις αορίστου χρόνου για τους δημοσιογράφους. Τα καλύτερα βέβαια γίνονται στη Θεσσαλονίκη, όπου οι ΔουΤουδες ετοίμαζαν την κρατική υπηρεσία της ΔΤ 2. Και ξαφνικά έμειναν κάγκελο μαθαίνοντας (κάτι που ήταν γνωστό εδώ και πολύ καιρό) πως στη ΝΕΡΙΤ δεν θα υπάρχει γραφείο ανταποκροτικό και οι θέσεις είναι ελάχιστες σε σχέση με αυτές που υποσχέθηκαν οι κυβερνητικοί σε διάφορους παράγοντες και παραγοντίσκους της πόλης.
Ενδειτικό το σχόλιο από ανάρτηση στον "Ασύνταχτο Τύπο" :

<<Καμιά δεκαριά του ΔουΤούδικου ανταποκριτικού γραφείου Θεσσαλονίκης, κλαίγονται αυτή την ώρα (μεσημέρι Τετάρτης) ενώπιον του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ που έχει προγραμματισμένη συνεδρίαση, για το ρίξιμο από την κυβέρνηση των Σαμαρο-Βενιζέλων στο θέμα της… «αποκατάστασής» τους!

Ποιοι κλαίγονται; Μα, οι ψηφοφόροι των Σαμαρά-Βενιζέλου!!!
Γιατί κύριοι Σαμαρο-Βενιζέλοι κοροϊδεύετε τους πρώην συναδέλφους μας; Δεν ντρέπεστε λίγο; Κρίμα τα παιδιά που κοιμούνται και ξυπνάνε με το ίδιο όνειρο: Να πετάξουν τα ΜΑΤ έξω από τα κτίρια της ΕΡΤ3 τους περήφανους συναδέλφους τους που αγωνίζονται για πάνω από 7 μήνες και να στρογγυλοκαθίσουν στις θέσεις τους!
Μην τους χαλάτε το όνειρο. Πάρτε τους όλους στη ΝΕΡΙΤ-ΔΤ και όχι μόνο καμιά δεκαριά. Οι άλλοι; Τι θα κάνουν; Θα «πλέκουν κάλτσες για το μέτωπο»;
Όσο για τον παραπάνω «μετανιωμένο» εργαζόμενο, καλό θα ήταν να το σκεφτεί νωρίτερα πριν κάνει την «δήλωσή» του. Τώρα, είναι αργά. Και τα νεύρα είναι τεντωμένα…>>.


Δικαίως ο "Ασύνταχτος Τύπος", σχολιάζοντας τις εξελίξεις γράφει για υποκριτική κωλοτούμπα.
<<... Από την άλλη βέβαια η εξέλιξη της μικρής και ευέλικτης ΔοΤης ραδιοτηλεόρασης είναι κόλαφος για τους “δοτούς” που έτρεξαν να συνταχθούν με το καθεστώς. Κάποιοι εξ αυτών θύμωσαν και νιώθουν προδομένοι διότι δεν χωράνε, κάποιοι ίσως να αλλάξουν εκτιμήσεις και να αναθεωρήσουν ειλικρινά τη στάση τους και κάποιοι όπως φαίνεται, συνηθισμένοι σ” αυτό, θα επιλέξουν υποκριτικά την νέα κωλοτούμπα>>.
Ολόκληρη η ανάρτηση του "Ασύνταχτου Τύπου" εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: