mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Συνδικαλιστές ΕΣΗΕΜΘ εναντίον συνδικαλιστών ΕΣΗΕΜΘ για τη Δ.Τ

ΕΣΗΕΜΘ Καταγγελία 4 μελών ΔΣ ΕΣΗΕΜΘ κατά προεδρείου για την ΕΡΤ3
Αναδημοσίευση από τον asyntaxtostypo

Οι αντιδημοκρατικές ενέργειες της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ και η αγνόηση των αγωνιζόμενων εργαζόμενων της ΕΡΤ3

Από το καλοκαίρι έχουμε υποβάλει κατά καιρούς προτάσεις προς το προεδρείο της ΕΣΗΕΜΘ για να ανοίξει ο διάλογος σχετικά με τον χαρακτήρα και το περιεχόμενο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, το κλείσιμο της ΕΡΤ/ΕΡΤ3 και τη συνέχιση του αγώνα για επαναλειτουργία της με όλους τους εργαζόμενους. Αλλά ποτέ αυτές οι προτάσεις μας δεν έγιναν δεκτές, παρά το ότι μετέφεραν τη θέληση των εργαζομένων, όπως εκφραζόταν μέσα στις συνελεύσεις που πραγματοποιούντο.
Αντί αυτού, η διοίκηση της ΕΣΗΕΜΘ επιδόθηκε σε μία ατέρμονη προσπάθεια επαφών με κυβερνητικά στελέχη, τα οποία όμως ενώ υποσχόταν, πάντα διαψευδόταν πολύ σύντομα, κοροϊδεύοντας ακόμη και αυτούς που έπεισαν να υποβάλουν αιτήσεις ένταξης στη ΔΤ. 
Κι αυτό παρά την προηγούμενη απόφαση, τόσο της συνέλευσης της ΕΡΤ3 όσο και του διοικητικού συμβουλίου (23/7/2013), που καταφερόταν κατά του μεταβατικού εκτρώματος της ΔΤ.
Και αίφνης, μπροστά στην κατά συρροή κοροϊδία της κυβέρνησης, το προεδρείο αποφάσισε να… αντιδράσει και να κηρύξει απεργία στη ΔΤ, παρ’ ότι τα συνδικαλιστικά μας όργανα (Ενώσεις, Ομοσπονδίες) έχουν διακηρύξει ότι δεν την αναγνωρίζουν. Ενώ είδαμε αναρτημένη στον ιστότοπο της ΕΣΗΕΜΘ την ανακοίνωση για διοργάνωση εκδήλωσης ενημέρωσης για ένα άρτιο, αυτόνομο και πλήρως στελεχωμένο σχήμα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης –ξεχνώντας τελείως την ΕΡΤ3.

Μιά εκδήλωση που δεν συζητήθηκε καν στο διοικητικό συμβούλιο. Ούτε γνωστοποιήθηκε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που δεν ανήκουν στην διοικούσα παράταξη. Οποία ασέβεια στις στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες. Το χειρότερο όλων όμως, είναι η πλήρης αγνόηση των εργαζομένων της ΕΡΤ3, η πλειοψηφία των οποίων δεν έχει υποβάλει αιτήσεις ένταξης στη ΔΤ και συνεχίζει τον αγώνα στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3, εκπέμποντας πρόγραμμα και λειτουργώντας τόσο τη ραδιοφωνία όσο και την τηλεόραση. Γι αυτούς, εδώ και επτά μήνες, η ΕΣΗΕΜΘ δεν έκανε τίποτε απολύτως!

Με τις ενέργειές του το προεδρείο της ΕΣΗΕΜΘ, όχι μόνο αντιστρατεύεται την πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΕΡΤ3, αλλά και τις ίδιες τις δικές του αποφάσεις ή της ΠΟΕΣΥ. Βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις διαθέσεις των μελών της Ένωσής μας, του δημοσιογραφικού κόσμου, των εργαζομένων στα ΜΜΕ και της κοινωνίας ολόκληρης, που πλήττονται από την μνημονιακή καταστροφική πολιτική.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ, εκτός προεδρείου:

Δημήτρης Ασπροπούλης,

Χρήστος Γιαννούλης,

Βασίλης Κυριακούλης,

Μπάμπης Μπίκας



Δεν υπάρχουν σχόλια: