mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ο Σκαναβής λέει απολύσεις για "Επενδυτή", ο Μπενέκος θέλει να νοικιαστεί ο τίτλος στους εργαζόμενους!

Η συζήτηση της πρότασης Αλ. Σκαναβή για την επανέκδοση του "Επενδυτή" με μεγάλες περικοπές σε αμοιβές κατά 50% και απολύσεις του 1/3 του προσωπικού τουλάχιστον, προκάλεσε την αντίδραση του Δημήτρη Μπενέκου ο οποίος αντιπροτείνει να νοικιάσουν οι εργαζόμενοι τον τίτλο της εφημερίδας έναντι των οφειλών της εταιρείας σε αυτούς!
Η επιστολή του Δ. Μπενέκου προς τον Αλ. Σκαναβή και τους εργαζόμενους του "Επενδυτή" είναι ενδεικτική για την ομηρία των εργαζομένων την οποία επέβαλλαν οι δυο συνεκδότες που διέλυσαν τη DBAS και συνεχίζουν να μην πληρώνουν τα δεδουλευμένα.
Ο Αλ. Σκαναβής συζήτησε την πιθανότητα επανέκδοσης με τους παραπάνω όρους αλλά ο "εξαφανισμένος" Δ. Μπενέκος διαφωνεί. Αντιπροτείνει να δοθεί ο τίτλος στους εργαζόμενους ή να ενοικιαστεί!
Η επιστολή του Μπενέκου προς τους εργαζόμενους
´Εχοντας ενημερωθεί και μελετήσει τη συζήτηση του κ. Σκαναβή με τους εργαζόμενους του Επενδυτή, για τυχόν επανέκδοση της εφημεριδας, θέλω να σας δηλώσω τα παρακάτω:

1. Η πρόταση με βρίσκει κάθετα αντίθετο, αφού τη θεωρώ οικονομικά, εκδοτικά και δημοσιογραφικά επικίνδυνη.
Κατά την γνώμη μου θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ήδη τραγική οικονομική κατάσταση της εταιρείας, θα διευρύνει τις υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους και εντέλει θα απαξιώσει πλήρως και οριστικά την όποια αξία και κύρος του ονόματος της εφημερίδας.

2. Παίρνοντας υπόψη τη δεινή οικονομική θέση των εργαζομένων και την ανάγκη
"κάτι να γίνει", προτείνω την μακροχρόνια εκχώρηση του δικαιώματος χρήσης των τίτλων στους εργαζόμενους (πιθανόν σε εταιρικό τους σχήμα, σε φυσικά πρόσωπα ή ό,τι άλλο αποφασίσουν) με αντάλλαγμα που πιθανόν να έχει την μορφή μικρού μηνιαίου "μισθώματος-τιμήματος", το οποίο είτε θα καταβάλλεται στην DBAS, είτε θα συμψηφίζεται και θα εκπίπτει από τις υφιστάμενες οφειλές προς αυτούς (τους εργαζομένους).
Προφανώς μια τέτοια διαδικασία, αν υπάρξει καταρχήν συμφωνία (Σκαναβή) και ενδιαφέρον (εργαζομένων) θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.

Ευχαριστώ
Δημήτρης Μπενέκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: