mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Είδηση είναι τα λουκέτα στις διαφημιστικές εταιρείες

Το περιοδικό Ad Business δημοσιεύει τον κατάλογο 37 διαφημιστικών εταιρειών που έδωσαν οικονομικά στοιχεία για το 2012. Η πτώση τζίρου και κερδών είναι γεγονός σχεδόν για το σύνολο των εταιρειών. Όπως σημειώνει το newsletter  Business Today  "όσον αφορά το μικτό κέρδος η συνολική κάμψη των συγκεκριμένων εταιρειών υπολογίζεται στο 8,36% για την περασμένη χρονιά, ενώ ο συνολικός τους τζίρος  μειώθηκε κατά 12,53% το 2012".

Η είδηση βέβαια είναι πως από τη αγορά εξαφανίστηκαν μεγάλες εταιρείες οι οποίες έβαλαν λουκέτο μετά το 2011. Οι περισσότερες από αυτές μεσορανούσαν τη περίοδο της "χρυσής φούσκας" στα ΜΜΕ τόσο στη διανομή των πακέτων στην TV όσο και στην κρατική διαφήμιση. Εταιρείες όπως οι Leo Burnett, Mass Athens, Ashley & Holmes, AΔΕΛ Saatchi & Saatchi, TBWA Athens, Dot & Dash, κ.ά





Το newsletter σημειώνει ακόμη πως "Μικρές αλλαγές παρατηρούνται σε σχέση με πέρυσι αναφορικά με την πρώτη δεκάδα με βάση το μικτό κέρδος, αλλά φυσικά θα πρέπει να σημειωθεί πως στην κατάταξη δεν έχει συμπεριληφθεί η BBDO Athens, η οποία υπολογίζεται πως καταλαμβάνει μια θέση μεταξύ των πέντε πρώτων. Είναι χαρακτηριστικό πως 24 από τις 37 εταιρείες που συμπε- ριλαμβάνονται στην κατάταξη κατέγραψαν μείωση του μικτού τους κέρδους το 2012".

Δεν υπάρχουν σχόλια: