mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Φυσικά και θα κλείσουν την ΕΡΤ, είναι τόσο εύκολο...

Καταιγισμός δημοσιευμάτων, σχολίων και προθέσεων για το μέλλον της ΕΡΤ. Προφανώς και συζητήθηκε το λουκέτο. Παρά την πίκρα που μπορεί να νιώθουν βολεμένοι και αβόλευτοι, ωφελημένοι και μη των τριών κομμάτων από την κρατική τηλεόραση όλα αυτά χρόνια, σημειώνουμε πως δεν υπήρξε ΔΙΑΨΕΥΣΗ της συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρηγών για το λουκέτο.
Αντιθέτως υπάρχει σωρεία δημοσιευμάτων για το κόστος της ΕΡΤ. Η οποία πληρώνεται από τους Έλληνες πολίτες με 4,12 ευρώ το μήνα μέσω της ΔΕΗ (αυτό δεν το λένε τα ρεπορτάζ), το κράτος δεν πληρώνει μια (ούτε αυτό το λένε). Αντιθέτως υποχρεωτικά δίνει στο κράτος:
-40 εκατ. για το 2013 υποχρεωτικά κέρδη επειδή αυτό το μερίδιο της στην τρύπα των 2,5 δισεκ. που πρέπει να καλύψουν οι ΔΕΚΟ (δεν το λένε)
-65 εκατ. ευρώ δικά μας λεφτά, απευθείας από τη ΔΕΗ για τον χρεοκοπημένο ΛΑΓΗΕ(δεν το λένε)
-25 εκατ. ευρώ φόρους στο κράτος και τα ταμεία (δεν το λένε)
Και ακόμη:
Οι κυβερνήσεις διορίζουν τους δικούς τους σχολιαστές, συμβούλους, δίνουν παραγωγές σε δικούς τους παραγωγούς, περνάνε την προπαγάνδα χωρίς αντιστάσεις, ως πρόσφατα.
Πολλοί, ειδικά δημοσιογράφοι, δεν πίστεψαν την πληροφορία περί λουκέτου. Κακώς. Γιατί για όλους τους παραπάνω λόγους το λουκέτο στην ΕΡΤ είναι η εύκολη λύση.
Λένε στο υπουργείο Οικονομικών: Αν δεν μπορέσουμε να βρούμε τις 2.000 -2.500 απολύσεις από το δημόσιο για τις οποίες δεσμεύθηκε εγγράφως η κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά στον τρόϊκα για το Φθινόπωρο, τότε θα κλείσει η ΕΡΤ. Έχει 2.900 υπαλλήλους.
Είναι εύκολο, δεν θα αντιδράσει κανείς, η κοινωνία θα είναι μαζί μας γιατί ποιος θα ενδιαφερθεί για μια ΔΕΚΟ που κοστίζει πολλά και δίνει μόνο προπαγάνδα; Άντε και κάποιες θέσεις σε "ημετέρους";


Δεν υπάρχουν σχόλια: