mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Δυο πίνακες με εξαιρετικό ενδιαφέρον για την ΕΡΤ

Το ανταποδοτικό τέλος στην Ευρώπη
(από το blog Δημοσιογράφοι ΕΡΤ


Σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού η ΕΡΤ το 2006 είχε φθάσει να αριθμεί προσωπικό 5.300 υπαλλήλων. Σήμερα απασχολεί 2.650 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 2.780 έχει συμβάσεις αορίστου χρόνου. Από τους 2780 οι 630 είναι δημοσιογράφοι, στα τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 ΕΡΤ HD και Ert World), στους 26 συνολικά ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα ( 7 κεντρικά ραδιόφωνα και 19 περιφερειακά). Οι 200 είναι μέλη των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής). Οι 90 είναι διοικητικοί υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 60 απασχολούνται στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και οι 30 σε όλη την Ελλάδα.
Από το Δρόμος της Αριστεράς
Οκτώβριος 2012

Οι υπόλοιποι 1.730 είναι υπάλληλοι 140 ειδικοτήτων, οι οποίοι εργάζονται στη ραδιοτηλεόραση, στους περιφερειακούς σταθμούς, αλλά και στα 35 κέντρα εκπομπής και στα έξι στούντιο σε όλη την Ελλάδα: παραγωγοί, σκηνοθέτες, εικονολήπτες, ηχολήπτες, μηχανικοί, φωτιστές, τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, μοντέρ, μακενίστες, ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί, φύλακες, οδηγοί κ.ά. Να σημειωθεί ότι το δυναμικό της ΕΡΤ είναι επιφορτισμένο και με τη λειτουργία του Καναλιού της Βουλής (και με προγράμματα), το οποίο έχει μόνον δικούς του δημοσιογράφους. 

Παρά τα σενάρια που θέλουν την ΕΡΤ να απειλείται ακόμη και με λουκέτο από το σύνολο του προϋπολογισμού των 205,4 εκατ. Ευρώ που εγκρίθηκε για το 2013, ένα κονδύλι ύψους 92 εκατ. Ευρώ προορίζεται για αμοιβές και έξοδα προσωπικού. Επίσης φέρονται να εγκρίθηκαν δύο κονδύλια, που σηματοδοτούν προσλήψεις. Το μισθολογικό κόστος 7,5 εκατ. Ευρώ για 280 εργαζομένους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και άλλα 2,5 εκατ. Ευρώ για συμβάσεις έργου.
Πρόβλεψη, πάντως για τις περίπου 30.000 ώρες που χρωστά η Διοίκηση στους εργαζόμενους, σε ρεπό, δεν υπάρχει, ενώ έχουν προϋπολογιστεί και περίπου 1 εκατ. Ευρώ για το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας Προσωπικού Ειδικών Θέσεων και Ειδικών Συμβούλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: