mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Με υποστήριξη στον Σαμαρά, δώρο μια πανελλαδική άδεια τηλεόρασης!

Με απόφαση 4 μελών έναντι 3 που διαφώνησαν, η πλειοψηφία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης «αναβάθμισε» το Τήλε ‘Αστυ, νυν AΡΤ ΤV σε σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας! Η σημερινή ψηφοφορία στο όργανο του ΕΣΡ εγείρει μείζον ζήτημα για το στάτους κβο της τηλεοπτικής αγοράς. Με επιχείρημα ότι όταν ο σταθμός κατέθεσε αίτηση για πανελλαδική άδεια, το 1997(!) εξέπεμπε ήδη από το Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης, το ΕΣΡ έκρινε πως μπορεί να εκπέμψει ψηφιακά στη Θεσσαλονίκη. Έτσι μετέτρεψε την άδεια του καναλιού, ιδιοκτησίας του Γιώργου Καρατζαφέρη και του πολιτικού κόμματος του ΛΑΟΣ από περιφερειακή σε πανελλαδική.

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό ο σταθμός διαθέτει ήδη δίκτυο 20 πομπών ανά την Ελλάδα και αναζητά πάροχο δικτύου για να εκπέμψει το ψηφιακό του σήμα με τη θεσμική βούλα του ΕΣΡ. Κατά εκτιμήσεις πρόκειται για «πολιτικό δώρο» στον αρχηγό του ΛΑΟΣ.

Το ίδιο το όργανο του ΕΣΡ ωστόσο που είναι επιφορτισμένο για την τήρηση της νομοθεσίας, παρενέβη άγαρμπα προσφέροντας επιπλέον ισχύ σε ένα από τα εκατοντάδες περιφερειακά κανάλια της χώρας. Με την ίδια λογική κάθε περιφερειακό κανάλι δικαιούται να απαιτήσει ψηφιακή εκπομπή στην Αττική ή σε άλλο σημείο της χώρας. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η απόφαση εξέπληξε τους μεγάλους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Πηγή: digitaltvinfo

Δεν υπάρχουν σχόλια: