mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Έτσι κοροϊδεύει η κυβέρνηση την EBU για τη λειτουργία της Δ.Τ;

Δίνουν εργολαβίες στο όνομα του Προέδρου και του Πρωθυπουργού
Μια από αποκάλυψη από το matrix24.gr , την οποία το επιτελείο της Δ.Τ δεν θέλει να ξέρει...

Χρησιμοποιούν το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού για να κάνουν εργολαβικές αναθέσεις τηλεοπτικών καλύψεων σπαταλώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ κοροϊδεύοντας ακόμη και τους τροϊκανούς.
Ταυτόχρονα δημιουργούν παραπλανητική εικόνα ότι δήθεν λειτουργεί ως δημόσια τηλεόραση η«ΔΤ», προσπαθώντας να επηρεάσουν την απόφαση του ΣτΕ όπου κρίνεται η τύχη της ΕΡΤ, η οποία συνεχίζει να λειτουργεί και να μεταδίδει πλήρες πρόγραμμα με ευθύνη των εργαζομένων.
Αυτό αποκαλύπτεται από τις μεθοδεύσεις σε επίπεδο κορυφής στη ΓΓ Μέσων Ενημέρωσης, απ΄ όπου εκπέμπει το σήμα της η « ΔΤ» και όπου είναι τα γραφεία του υφυπουργού Δημόσιας Τηλεόρασης Π. Καψή, του υφυπουργού –κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου και του επιτελείου της «ΔΤ».

Συγκεκριμένα όπως αποδεικνύεται από έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα το Μatrix24 την ώρα που ο υφυπουργός διαβεβαιώνει ακόμη και την EBU ότι η «ΔΤ» δήθεν παράγει πρόγραμμα, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Ανδρέας Κατσανιώτης, εγκρίνει υπηρεσιακή εισήγηση που ο ίδιος έχει υπαγορεύσει στις υπηρεσίες του για τηλεοπτικές καλύψεις από ιδιωτικά συνεργεία ( Υπηρεσιακό σημείωμα ΔΠΣ/294/21/08/2013. “Λόγω του κενού της μη κάλυψης -δημοσιογραφικής και τηλεοπτικής- του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια καθώς και του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά από τη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ Α.Ε. παρακαλούμε όπως προβείτε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται, ώστε το τμήμα μας να εξουσιοδοτήσει συνεργείο για την κάλυψη των παραπάνω αναγκών”).









Πρόκειται για κονδύλια που περιλαμβάνονται σε ειδικό κωδικό και με έγκριση από το υπουργείο Ανάπτυξης μπορεί να δαπανηθεί κατ΄εξαίρεση ποσό χωρίς περιορισμό ως προς το ύψος του.

Προκειμένου να ανατεθούν οι εργολαβίες αυτές με εντολή της πολιτικής ηγεσίας παύθηκε από τα καθήκοντά του ο διευθυντής της Διεύθυνσης της ΓΓΕ, επειδή αρνήθηκε να συνυπογράψει τη σκανδαλώδη ανάθεση γεγονός που ήδη καταγγέλλουν οι δημοσιογραφικές ενώσεις. Το ζήτημα έχει θέσει στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ο πρώην αντιπρόεδρος Δ.Τσαλαπάτης και θα απασχολήσει μαζί με άλλες καταγγελίες την αυριανή γενική συνέλευση των εργαζομένων στη ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.













- See more at: http://www.matrix24.gr/2013/10/%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%AD%CE%B4/#sthash.OrE8dHrM.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: