mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Η Δ.Τ θα είναι το κρατικό κανάλι με σύσταση από την ΚΑΝΤΩΡ Α.Ε

Το δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Παρόν" για την ανάθεση στην ιδιωτική εταιρεία ΚΑΝΤΩΡ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε της υποστήριξης για τη σύσταση και λειτουργία φορέα για τη Δ.Τ με απόφαση από τις αρχές Σεπτεμβρίου, αποδεικνύει πως η κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ και το επιτελείο Μαξίμου είχε εξ΄αρχής σκοπό να λειτουργήσει η Δ.Τ ως κρατική τηλεόραση.
Επειδή ακριβώς γνώριζαν πως η εκκαθάριση της περιουσίας της ΕΡΤ Α.Ε στην οποία έβαλαν λουκέτο θα κρατήσει πολύ-πολύ καιρό. Όλους αυτούς τους μήνες λοιπόν, επιχείρησαν και πέτυχαν να κοροϊδέψουν δημοσιογράφους και Μέσα, με τις επίσημες δηλώσεις τους πως θα λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ. Η οποία απέκτησε Εποπτικό Συμβούλιο και Διοικητικό Συμβούλιο αλλά η μόνη δουλειά που θα έχει να κάνει είναι να πληρώνεται και να δίνει την άδεια στον Γκίκα Μάναλη να διοικεί τη Δ.Τ υπό την εποπτεία του πολιτικού προϊστάμενου, υφυπουργού Παντελή Καψή.
Στο δημοσίευμα γίνεται σαφές πως η απόφαση ελήφθη στις 11 Σεπτεμβρίου και δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια στις 10 Οκτωβρίου, ένα μήνα μετά. Αφού δηλαδή ο Π.Καψής είχε δώσει περί τις 30 συνεντεύξεις σε ΜΜΕ για το αναπόφευκτο του λουκέτου και τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης...
Η εταιρεία ΚΑΝΤΩΡ Α.Ε που θα πληρωθεί με το ποσό των 58.500 ευρώ για τις συμβουλές στη σύσταση του φορέα της Δ.Τ και την επιλογή του προσωπικού(!), δραστηριοποιείται από το 1989 στην Ελλάδα αλλά πλέον εμφανίζεται ως "ευρωπαϊκή εταιρεία". Στο βιογραφικό της διαβάζουμε πως :"Eίναι μια ευρωπαϊκή εταιρεία συμβούλων, που προεσφέρει τις υπηρεσίες της σε κυβερνήσεις, θεσμικούς οργανισμούς και εταιρικούς πελάτες. Κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, ενώ τα γραφεία δραστηριοποιούνται επίσης στην Βαρσοβία, το Βουκουρέστι και τη Σόφια".

Γράφει για την ανάθεση αυτού του έργου το "Παρόν"
Από την πρώτη στιγμή λειτουργία της Δ.Τ η κυβέρνηση, το υπουργείο Οικονομικών και ο Ειδικός διαχειριστής Γκίκας Μάναλης, προετοίμαζαν τη λειτουργία της Δ.Τ ως τον τηλεοπτικό φορέα που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ. Αυτό αποδεικνύεται από την απόφαση του Γκίκα Μάναλη της 11ης Σεπτεμβρίου, πολύ πριν δηλαδή ανακοινωθεί η προκήρυξη για το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ, με την οποία ανατίθεται στην ιδιωτική εταιρεία «ΚΑΝΤΩΡ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε», η υπηρεσία υποστήριξης για την «άμεση σύσταση και λειτουργία του ενδιάμεσου φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης μέχρι τη δημιουργία και μετάβαση στο νέο φορέα». 
Η ιδιωτική εταιρεία θα πληρωθεί μάλιστα για αυτή την υπηρεσία της με το ποσό των 58.500 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α και φόρους. Επί πλέον η ΚΑΝΤΩΡ θα δώσει συμβουλές και θα συμμετάσχει στην επιλογή του προσωπικού!
Δηλαδή των συμβασιούχων που έχουν ήδη υπογράψει 2μηνες συμβάσεις οι οποίες θα ανανεωθούν αλλά κι αυτών που έκαναν αιτήσεις για πρόσληψη.
Η αποκάλυψη της στήλης σήμερα, αποδεικνύει πως η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά συνεχίζει κανονικά το σχέδιο για τη δημιουργία ενός κρατικού μορφώματος υπό πλήρη έλεγχο. Ο δε αρμόδιος υφυπουργός για τη Δ.Τ. Παντελής Καψής εν γνώσει του αποκρύπτει τα στοιχεία, απαντώντας μονότονα πως η ΝΕΡΙΤ θα είναι ανεξάρτητη. Μόνο που η ΝΕΡΙΤ θα αργήσει πάρα πολύ να λειτουργήσει αφού προηγουμένως πρέπει να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ. Αυτό είναι το γεγονός που αποκρύπτουν συνεχώς οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι του λουκέτου της ΕΡΤ.
Σύμφωνα με την απόφαση υπ’ αριθμόν 2809/Β της 11ης Σεπτεμβρίου η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 8 Οκτωβρίου στο υπουργείου Οικονομικών, ο Ειδικός Διαχειριστής Γκίκας Μαναλης, έχοντας υπόψη του «την άμεση ανάγκη παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών υποστήριξης προς το Ελληνικό
Δημόσιο, με στόχο την άμεση σύσταση και λειτουργία του ενδιάμεσου φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης μέχρι τη δημιουργία και μετάβαση στο νέο φορέα και ειδικότερα ο σχεδιασμός και υλοποίηση της διαδικασίας επιλογής προσωπικού», αποφασίζει την ανάθεση του έργου στην εταιρεία «ΚΑΝΤΩΡ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε.», συνολικής δαπάνης 58.500,00€ (πενήντα οκτώ χιλιάδων και πεντακοσίων ευρώ) πλέον Φ.Π.Α και φόρων»
Η συνέχεια στο typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: