mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Τα πως και τα γιατί της ψηφιακής μετάβασης και του παρασκηνίου στο Digital TV info

Στα περίπτερα κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού Digital Tv info(Νοεμβρίου) με αποκωδικοποίηση όλων των ψηφιακών εξελίξεων. Κι ακόμη ένα αφιέρωμα στις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές του χειμώνα οι οποίες (φυσικά) προβάλλονται κατά κύριο λόγο στη συνδρομητική τηλεόραση. Σειρές και προγράμματα που πλέον το κοινό, το νεανικό κοινό, παρακολουτεί σε ταμπλέτες. Και για αυτό το θέμα το νέο τεύχος δημοσιεύει όλες τις εφαρμογές (app) με τις οποίες μπορεί ο τηλεθεατής να παρακολουθήσει απρόσκοπτα τα τηλεοπτικά προγράμματα που τον ενδιαφέρουν στο smart phone ή την ταμπλέτα του.

Ειδικότερα για τις ψηφιακές εξελίξεις το Digital Tv info καταγράφει το παρασκήνιο των προηγούμενων μηνών και το πως και γιατί χρησιμοποιείαι το επιχείρημα της οριστικής ψηφιακής μετάβασης για να καταργηθεί η τηλεοπτική αδειοδότηση.

Αναλυτικά στο νέο τεύχος:


Με πλούσια, πρωτότυπη και κυρίως με απολαυστική ύλη κυκλοφορεί το τεύχος Νοεμβρίου του Digital TV info. 

Η νέα τηλεοπτική σαιζόν έχει ήδη ξεκινήσει και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα τηλεοπτικά θεάματα που προσφέρει η δορυφορική τηλεόραση είναι οι νέες σειρές. Όλες οι τελευταίες και πλέον σύγχρονες, κυρίως αμερικάνικες σειρές, καταφθάνουν σε εβδομαδιαία βάση στις τηλεοπτικές οθόνες, όλων όσων έχουν δορυφορικό κάτοπτρο. Βλέποντας τη τάση των δημοφιλών σειρών να αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς στο δορυφορικό στερέωμα, το Digital TV info, μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα σας παρουσιάζει όλες τις τηλεοπτικές σειρέςπου δεν πρέπει να χάσετε με τίποτε!

Η συνέχεια αφορά και πάλι τηλεοπτική παρακολούθηση, όχι όμως αυτή τη φορά για τηλεοπτικές οθόνες. Αυτή τη φορά επιστρατεύσαμε τις οθόνες των Smart Phones και των tablets που διαθέτουμε, ώστε να δοκιμάσουμε και να σας παρουσιάσουμε τουλάχιστον 28 εφαρμογές (Apps) για τηλεοπτική παρακολούθηση, που τρέχουν σε Android ή iOS (iPad - iPhone). Δείτε μέσω του έξυπνου κινητού σας η της ταμπλέτας σας, όλα τα μεγάλα ελληνικά κανάλια, πολλά περιφερειακά ελληνικά κανάλια, αλλά και διάσημα διεθνή κανάλια, χωρίς καμία απολύτως χρέωση

Είναι γνωστό ότι οι δέκτες Linux/Enigma2 παρέχουν απεριόριστες δυνατότητες, αρκεί κάποιος να μπορεί να τις εκμεταλλευτεί και να τις αναδείξει. Ανάμεσα στις δυνατότητες αυτές, ξεχωρίσαμε την λειτουργία Media Player των δεκτών αυτών, οι αρετές της οποίας θα λέγαμε ότι είναι πολύ προχωρημένες. Διαβάστε ποια είναι τα σημαντικότερα λογισμικά για media player σε Enigma 2 και πώς μέσω αυτών θα προσθέσετε υποτίτλους στις εγγραφές σας, θα προβείτε σε αναπαραγωγή περιεχομένου από εξωτερικό ή εσωτερικό σκληρό δίσκο ή ακόμη και από το τοπικό δίκτυο, καθώς και πώς θα δείτε περιεχόμενο από πηγές IPTV streaming ή Blu-ray/DVD player.

Η οριακή λήψη πάντα ήταν μια μεγάλη πρόκληση για εμάς τους δορυφορομανείς. Όσο μεγάλο και αν είναι το κάτοπτρό μας, πάντα βρίσκουμε κάποια κανάλια που λαμβάνουμε οριακά και με το παραμικρό μπορεί να τα χάσουμε ή να τα βλέπουμε με σπασίματα. Με αφορμή τα παραπάνω, το Digital TV info εξετάζει αυτό το μήνα, πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τον εξοπλισμό μας, την λήψη μας και την διανομή μας, ώστε να βλέπουμε άνετα κανάλια, που μέχρι πριν θεωρούσαμε οριακής λήψης.

Όσο αφορά τις δοκιμές νέων προϊόντων, αυτό το μήνα είναι σαφώς λιγότερες από άλλες φορές, αλλά ιδιαίτερα σημαντικές. Πρώτα από όλα έχουμε την κυκλοφορία των δύο νέων δεκτών Xpeed LX1 και LX2 της Golden Interstar. Πρόκειται για Enigma2 – Broadcom δέκτες με τον ένα να έχει ένα tuner και να είναι καθαρά δορυφορικός, ενώ ο άλλος έρχεται σε μορφή Combo με 2 tuner, ένα επίγειο και ένα δορυφορικό. Ιδιαίτερα απολαυστικός σαν δέκτης είναι και ο Amiko Micro HD. Πρόκειται για ένα δέκτη σε μέγεθος τσέπης, που όχι μόνο δεν του λείπει τίποτε, αλλά εκτελεί άριστα όλες τις λειτουργίες που παρέχει. 

Σε πιο επαγγελματικό επίπεδο σας παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα τον πολυδιακόπτη SchwaigerMS41IP, που υποστηρίζει τεχνολογία SAT>IP με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να μοιράσει ταδορυφορικά κανάλια σε ένα τοπικό δίκτυο και συσκευές όπως Smart Phones, Smart TVs, Laptops, PC, κ.ά. που έχουν πρόσβαση σε αυτό, να μπορούν να αναπαράγουν τα κανάλια.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι και ο Polytron HDM 4T, ένας διαμορφωτής 4 πηγών HDMI σε DVB-T. Ο διαμορφωτής δίνει στην έξοδό του DVB-streams, το καθένα εκ των οποίων μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 2 HD κανάλια. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να παρακολουθείτε από οποιοδήποτε δωμάτιο της οικίας σας, μέχρι και 4 HD κανάλια, αρκεί να διαθέτετε FullHD DVB-T TV.

Οι παρουσιάσεις του μήνα κλείνουν με τον όργανο πιστοποίησης δικτύων Ethernet Deviser TC500. Πρόκειται για μια επαναστατική συσκευή που πρώτα από όλα ρίχνει πολύ σημαντικά τον πήχη τιμής των οργάνων πιστοποίησης δικτύου, χωρίς να θυσιάζει ποιότητα και λειτουργικότητα

Πολύ πλούσια είναι και η ειδησεογραφία του μήνα, όπου μεταξύ άλλων θα βρείτε το νέο και όπως δείχνουν τα πράγματα οριστικό χρονοδιάγραμμα των switch off στη χώρα μας (στήλη Media), το πώς χρησιμοποιείται το switch off για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών (Editorial), πληροφορίες για την μεταφορά και λήψη των συχνοτήτων του νέου Astra 2F – 28,2E (News) και ενημέρωση για την εκκίνηση των μεταδόσεων της Metropolitan Opera Live in HD (στήλη HD News). 

Τέλος, στην στήλη Sport+ υπάρχει πλήρης χάρτης με τα ελεύθερα ή ασθενούς κωδικοποίησης κανάλια που θα προβάλουν φέτος Champions League, Europa League, Premier League, Bundesliga, PrimeraDivision, Serie A και France Ligue

Και όπως πάντα μαζί με το Digital TV info θα βρείτε και το περιοδικό Security Report, που αυτό το μήνα έχει ως κεντρικό θέμα τον τρόπο που ταξινομούνται οι πίνακες συναγερμού, ανάλογα με τις δυνατότητες και τους βαθμούς ασφαλείας που διαθέτουν. Στο ίδιο τεύχος θα βρείτε ακόμη πολλά ειδικά θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες τεχνικούς των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Φέρνοντας κάθε μήνα πρωτότυπα θέματα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στα έντυπα μέσα,πλούσιο και αποκλειστικό ρεπορτάζ από όλες τις εξελίξεις, καθώς και πλήρης και κυρίως έγκυρησύνοψη της ειδησεογραφίας του μήνα, ελπίζουμε το νέο τεύχος του Digital TV info, να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας
                                                                                                                        
Καλές λήψεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: