mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Και μέτρηση τηλεθέασης από υπολογιστές

...Στην Αμερική όμως

Μείωση τηλεοπτικών συσκευών

Η είδηση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την τάση που υπάρχει στο χώρο της βιομηχανίας τηλεθέασης. Για πρώτη φορά στην ιστορία των μετρήσεων η εταιρεία Nielsen κατέγραψε στις Ηνωμένες Πολιτείες μείωση στον αριθμό των τηλεοπτικών συσκευών. Παρά το γεγονός ότι αναφέρεται ως λόγος της μείωσης η «οικονομική κρίση» επειδή πολλοί τηλεθεατές δεν μπορούν να αγοράσουν τις νέες ψηφιακές συσκευές, επισημαίνεται ότι το ψηφιακό σήμα κάνει πιο εύκολη τη χρήση του υπολογιστή για θέαση τηλεοπτικών προγραμμάτων. Έτσι σταδιακά όλο και περισσότεροι κάτοχοι laptop προτιμούν να παρακολουθούν τα αγαπημένα τους προγράμματα στις οθόνες των υπολογιστών. Η Nielsen στις ΗΠΑ ετοιμάζεται να εντάξει και αυτή την κατηγορία του κοινού στις μετρήσεις τηλεθέασης.
** Τα τελευταία 20 χρόνια έχασαν τη ζωή τους 2000 δημοσιογράφοι και τεχνικοί των ΜΜΕ.

Ο εφιαλτικός αυτός αριθμός συνοδεύει την φετινή Παγκόσμια Ημέρα ελευθερίας του Τύπου η οποία για το 2011 αφιερώθηκε στα Νέα Μέσα. Ενδεικτικό είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε την άμεση αποφυλάκιση blogers ενώ σε πολλά δημοσιεύματα στηλιτεύεται η στάση της Τουρκίας έναντι των δημοσιογράφων και των εφημερίδων.
**Τα 10,1 εκατομμύρια συνδρομητές φθάνει η βρετανική δορυφορική πλατφόρμα του Sky UK επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη διείσδυση της συνδρομητικής TV. Η μεγαλύτερη αύξηση στη διάρκεια του 2010 προήλθε από νέους συνδρομητές στις υπηρεσίες Τηλεόρασης Υψηλής Ευκρίνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: