mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Μέσα στα Μέσα*

George Condo
media news
(Η έκδοση της εβδομάδας)

**Η αίτηση υπαγωγής του Alter στο άρθρο 99 του πτωχευτικού Κώδικα θα εκδικαστεί στις 15 Ιουνίου. Ήδη, όμως, άνοιξε, ασκός αλυσιδωτών αντιδράσεων. Κατά πληροφορίες, οι τράπεζες σφράγισαν επιταγές των διαφημιστικών εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση Alter, τα στελέχη του Argo επιχειρούν να διασώσουν τη «συχνότητα» του καναλιού και οι εργαζόμενοι απαιτούν τα δεδουλευμένα τους.
**Στην αίτηση του καναλιού, στο μεταξύ, περιλαμβάνεται το σχέδιο «διάσωσης», το οποίο εκτιμάται ότι θα γίνει δύσκολα αποδεκτό από τις εμπλεκόμενες πλευρές. Το σύνολο των χρεών και η διασπορά τους σε πολλές εταιρείες, ταμεία και κράτος, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα για συμφωνία τουλάχιστον των 50% των πιστωτών.
** Τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών για τις 16 ΔΕΚΟ το πρώτο 3μηνο του 2011 περιλαμβάνουν και τον απολογισμό της κρατικής τηλεόρασης, από τον οποίο προκύπτει ότι η κερδοφορία συνεχίζεται. Κέρδη 11,5 εκατ. ευρώ αναφέρει η λίστα, έναντι ζημιών 21,2 το 2010. Το σύνολο των εργαζομένων, μόνιμοι και συμβασιούχοι, ανέρχεται σε 3.392 άτομα.
**Στις δραματικές εξελίξεις του κλάδου των ΜΜΕ κομβική σημασία έχουν φέτος οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών στις 25 και 26 Μαΐου. Και ενώ στις κυρίαρχες παρατάξεις συνεχίζονται οι επαφές για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων, καταγράφονται κινήσεις διάσπασης, και ακούγεται ένα σενάριο ότι οι εκλογές μπορεί να αναβληθούν για τυπικούς λόγους! (νεότερη εξέλιξη: μετά την ακύρωσης της ποινής πειθαρχικού συμβουλίου στην πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής το σενάριο αυτό απομακρύνεται…)
** Απέσυρε το ενδιαφέρον της για τις μετρήσεις ακροαματικότητας της ΑΕΜΑΡ το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, οπότε η επιτροπή των ραδιοφωνικών σταθμών καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε δύο πρόσφορες: της κοινοπραξίας Focus/MRB και της GfK Hellas. Σημασία, βέβαια, έχει η μέθοδος που θα προταθεί για τις μετρήσεις ραδιοφώνου.
**Προσφυγή κατά της ΔΕΚΟ-ποίησης του ΑΠΕ θα καταθέσουν οι συντάκτες του πρακτορείου.
** Περιφερειακές εφημερίδες άρχισαν ήδη να εφαρμόζουν τη νέα τακτική για προσέλκυση διαφημίσεων, βγάζοντας εκτός της διαφημιστικές εταιρείες. Συνασπίζονται μεταξύ τους μέσω των Ενώσεών τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο ΣΙΕΠΤ, Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Εβδομαδιαίου Περιφερειακού Τύπου, που στη νέα του ιστοσελίδα το βάρος πέφτει στο διαφημιστικό τμήμα.
**Πάγωσε το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου τεχνικών από την «Καθημερινή».


** Η διοίκηση της ΕΡΤ κατήγγειλε την «κλοπή» εικόνων του Final Four Βαρκελώνης από τα ιδιωτικά κανάλια, και η ομοσπονδία εργαζομένων απειλεί με προσφυγή στον εισαγγελέα. Απόφαση για την τιμολόγηση των εικόνων με pool που θα διανέμει η ΕΡΤ στα ενδιαφερόμενα κανάλια δεν υπήρξε ακόμη. Στο παρασκήνιο συνεχίζεται η διαμάχη για το αν θα οριστεί τιμοκατάλογος ή θα ζητηθεί συμφωνία ανταλλαγής σε είδος με τα ιδιωτικά κανάλια.
**Επιμένουν οι εκδότες και ιδιοκτήτες καναλιών στις μειώσεις μισθών και στην κατάργηση αμοιβών για εργασία την Κυριακή. Δεν υπάρχει, ωστόσο, ενιαίο μέτωπο των εκδοτικών επιχειρήσεων ή κοινό σχέδιο σωτηρίας των εφημερίδων. Τα στοιχεία κυκλοφορίας για το τετράμηνο δείχνουν μείωση της κυκλοφορίας κατά 40%.
**Ανανέωσε τη συμφωνία της με την AGB για τις μετρήσεις τηλεθέασης η ΕΡΤ.
**Και τέταρτο κανάλι τηλεοπτικών ταινιών σχεδιάζει για το καλοκαίρι η Nova.
** Η Conn X έλαβε άδεια από το ΕΣΡ για το baby TV και τρία πορνό κανάλια.
** Πληροφορίες ότι οδηγείται σε λουκέτο και η «Μεσόγειος» του Ηρακλείου Κρήτης.
**Νέα ήθη στο ραδιόφωνο: για να κάνει κάποιος εκπομπή, πρέπει να φέρει μαζί και τον χορηγό του.
** Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσε η ΕΡΤ για τη δολιοφθορά στον ψηφιακό της πομπό στην Αίγινα.
**. Να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια σεναρίου του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου τον Ιούνιο υποχρεούνται οι 16 «μικρομηκάδες» των οποίων οι προτάσεις εγκρίθηκαν σε πρώτη φάση για χρηματοδότηση των ταινιών τους μικρού μήκους από την ΕΡΤ.
** Καθόλου βέβαιο δεν είναι ότι η Ευγενία Μανωλίδου θα συνεχίσει και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν στον ΑΝΤ1. Αν γίνει το σόου «Ελλάδα έχεις ταλέντο», τότε το κανάλι θα κάνει πρόταση στη show woman. Σε διαφορετική περίπτωση, όλα είναι ανοιχτά.
** Νέες μέθοδοι τηλεοπτικής παραγωγής για τη web tv με τη σύμπραξη διαφημιστικής εταιρείας και μεγάλου πελάτη προϊόντος. Το κανάλι κάνει την παραγωγή και κερδίζει την προβολή των εκπομπών.
** Και νέα 48ωρη απεργία στον «Αγγελιοφόρο» μετά τις απολύσεις προσωπικού.
** Περισσότερες από 14 εταιρείες, το σύνολο της αγοράς επικοινωνίας ουσιαστικά, έχουν καταθέσει το ενδιαφέρον τους στο spec του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για το δημιουργικό και τον λογαριασμό media, ύψους 8 εκατ. ευρώ.
**Σάκης Ρουβάς και Βίκυ Καγιά δεν θα έχουν σόου στην τηλεόραση από τον Οκτώβριο. Η απόφαση του ΑΝΤ1 να μην κρατήσει για το 2012 τα δύο ακριβά σόου X Factor και Next top model θεωρείται σχεδόν βέβαιη. Εκτός, κι αν αίφνης λήξει ο συναγερμός αιματηρών περικοπών στα κανάλια.
** Η συζήτηση για τα κανάλια στοιχήματος και τζόγου στην Ελλάδα μόλις άνοιξε, στην Ιταλία ωστόσο η Telecom Italia ανέθεσε στην INTRALOT Italia συμφωνία για το τηλεοπτικό ψηφιακό στοίχημα!
** Σε διάλυση οδηγείται τον Ιούνιο η Multichoice στην Κύπρο και το ερώτημα είναι πώς θα διανέμει η Nova το περιεχόμενό της στη Μεγαλόνησο.
** Ο Τάσος Ξιναρής, που είχε αποχωρήσει από τη Multichoice, ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της Universal Music Greece
**Ολοκληρώθηκε η μετακόμιση του Internet στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και πλέον όλοι οι εργαζόμενοι καλούνται να καλύπτουν την ειδησεογραφία και για τα δύο Μέσα.
**Μετά τη γιορτή ανακύκλωσης η ΕΡΤ μετέχει στην Έκθεση Βιβλίου με προβολή σειράς ντοκιμαντέρ της.
** Χιλιάδες ντοκουμέντα χωρών από την Ευρώπη είναι πλέον προσβάσιμα στους χρήστες και θεατές μέσω της ιστοσελίδας www.euscreen.eu. Στο εν λόγω πρόγραμμα μετέχει ήδη το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο, ενώ πρόσφατα ζητήθηκε και η συνδρομή του αρχείου της ΕΡΤ με δικά της έργα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είδατε ο Σ.Κοτρώτος έβγαλε στην antropi2020 στοιχεία για τα χρέη του Alter σε διαφημιστικές και καταλήγει με δηλώσεις Νίκου Χατζηνικολάου τον οποίο ζητάνε δυο κανάλια. Όλως τυχαίως την προηγούμενη εβδομάδα εθεάθη στο γκρούπ της Real όπου είχε και συνάντηση με τον εκδότη, μέτοχο του γκρούπ...
Μπορεί να είναι και ανεξάρτητα τα δυο γεγονότα. Αν όμως δεν είναι;