mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Έσκασε η βόμβα πάνω τους, με μια συγγνώμη πέρασε η μείωση αποδοχών!

(ανταπόκριση)
Έως αργά συνεχιζόταν η συζήτηση στο "Πρώτο Θέμα" στη "συνέλευση" συντακτών παρουσία του εκδότη Θ.Αναστασιάδη που όπως μας λένε, ζήτησε "συγγνώμη" που έκοψε τα μεροκάματα της 3ήμερης απεργίας!
Εντάξει οι μειώσεις 10% στους μισθούς (κουβέντα γι αυτές παρά τις έντονες διαμαρτυρίες) αλλά όχι και να κόψουν τα ημερομίσθια για την απεργία αφού όλοι δούλεψαν κανονικά για να βγει το ετεροχρονισμένο κυριακάτικο φύλλο...
Και κάπου εκεί στις διαμαρτυρίες, στις φωνές, στη μετάθεση ευθυνών από τους υψηλόμισθους στους χαμηλόμισθους και τούμπαλιν, χάθηκε η αντίδραση για την παραβίαση της συλλογικής σύμβασης εργασίας στο μικρό "γαλατικό χωριό" του ελληνικού Τύπου.
Και πέρα από την υπόσχεση του μετανιωμένου εκδότη που "δεν ήξερε πως δούλεψαν οι καημένοι οι συντάκτες στην απεργία" ότι τα λεφτά αυτά θα επιστραφούν πίσω, παρέμεινε η μείωση μισθών σε όσους αμείβονταν περισσότερο από 1.500 ευρώ. Μεικτά, καθαρά θα σας γελάσουμε.
Πως φαίνεται ότι άρχισε το τσουνάμι να παρασέρνει τους πάντες, έ;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάτσε, κάτσε γιατί ...φτιαχνόμαστε τώρα.
Θες να πεις ότι πέρα από τις ανακοινώσεις κατά των απεργιών οι "συνάδελφοι" στο "Πρώτο Θέμα" εργάστηκαν στις απεργίες;
Και το θέμα τους είναι ότι ως καλοί απεργοσπάστες δεν πήραν τα χρήματα για τη δουλειά τους επί της απεργίας;;!

Αυτοί ρεωξεπέρασαν και ..."Τα Νέα"!

Matina Pap είπε...

Για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, ο εκδότης "ξέχασε" να μιλήσει για τις μειώσεις του 10%, διαμαρτυρίες των συντακτών και φυσικά υπήρξαν.
Όταν λέμε ότι εργάστηκαν, εννοούμε-όπως μας είπαν, πως εργάστηκαν για να βγει το φύλλο της Κυριακής την Πέμπτη, όπως όλα δηλαδή. Έτσι εργάστηκαν σε όλα τα κυριακάτικα της απεργίας, εκτός από αυτές που δεν κυκλοφόρησαν. Στην εφημερίδα ανέμεναν πως αυτά τα ημερομίσθια, της απεργίας, αφού το φύλλο βγήκε, δεν θα κοπούν.
Κόπηκαν όμως. Και για αυτά ζήτησε "συγγνώμη" ο εκδότης και υποσχέθηκε πως θα επιστραφούν τα λεφτά. Για τις μειώσεις αναμένεται απόφαση του συνδικαλιστικού οργάνου....

maltakias είπε...

Οι εργαζόμενοι στο Π.Θ. έχουν ακούσει το γνωμικό "την ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν,τον ρουφιάνο ουδείς";

Τους θυμίζει μήπως κάτι;