mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Πάνε να υπογράψουν μείωση 10% με Π.Σόμπολο;

Έντονη και περίεργη κινητικότητα υπάρχει τις τελευταίες ώρες, τυχαίως λίγες ώρες μετά τη δημόσια δήλωση του Π.Σόμπολου ότι θέλει να υπογράψει κλαδική σύμβαση με μείωση 10% για τον δημοσιογραφικό κλάδο. Πληροφορίες μας αναφέρουν πως υπάρχει περίπτωση σε λίγες ώρες να συνεδριάσει εκτάκτως το ΔΣ της Ένωσης εκδοτών. Κι άλλες λένε πως δεν αποκλείεται ο Π.Σόμπολος να ξανασκέφτεται την αποχώρηση του από την ΕΣΗΕΑ!
Το ενδοπαραταξιακό ρεπορτάζ είναι πλούσιο και με πολλά εμπλεκόμενα ονόματα...
Περίεργα όλα αυτά, τη στιγμή που σε όλα τα Μέσα υπάρχει εκρηκτικό κλίμα και δίπλα στα φαινόμενα απάθειας και μοιρολατρίας, διαμορφώνεται κλίμα οργής και αντιδράσεων.


Το θέμα των μειώσεων μισθών για τους εκδότες δεν είναι ζήτημα οικονομικό. Για όσους ξέρουν ελάχιστα για την οικονομική κατάσταση των ΜΜΕ είναι ξεκάθαρο πως οι μειώσεις δεν σώζουν τις χρεωμένες εταιρείες, αντιθέτως κάνουν εξοικονόμηση μόλις κατά 10%. Άλλο είναι το θέμα. Πολιτικό και εργασιακό.
Και ενώ δεν αποκλείεται λίγο πριν τις εκλογές κάποιοι να σύρουν το δημοσιογραφικό κλάδο σε ταπεινωτική υπογραφή κλαδικής σύμβασης με μείωση κατά 10% ή άλλο ποσοστό,οι ιδιοκτήτες διατηρούν το προνόμιο των απολύσεων και της αλλαγής των όρων εργασίας. Και την ίδια ώρα παίρνουν και επιδοτήσεις από την κυβέρνηση της τρόικας για την ανάπτυξη άλλων σχεδίων "ενημέρωσης" (της ίδιας κακής ενημέρωσης άραγε;) για τις ταμπλέτες και το Internet. Αλλά για αυτό θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: