mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Μια κριτική για τον Σπύρο Παπαδόπουλο που ήταν "άρρωστος" στο λουκέτο της ΕΡΤ


Σπύρος Παπαδόπουλος: «Στην υγειά μου, βρε παιδιά»


Από το mao.gr
Τι κοινό έχει ο Σπύρος Παπαδόπουλος με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη; Ο Χριστόδουλος δεν είχε καταλάβει ότι είχαμε χούντα γιατί τότε μελετούσε, μελετούσε πολύ. Ο δεύτερος δεν συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα γιατί ήταν πολύ μικρός τότε (γενν. το 1953, δηλ. δεν ήταν βρέφος τότε) και ο τρίτος δεν πρόλαβε να διαβάσει το Μνημόνιο, αλλά το ψήφισε. Ο Σπ. Παπαδόπουλος λέει ότι δεν άκουσε τίποτα για το φόνο -συγνώμη για το λουκέτο. Στη συνέντευξή του στη σαββατιάτικη «Εφημερίδα των Συντακτών», ο δημοφιλής ηθοποιός, αν και ερωτάται, αποφεύγει να σχολιάσει τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε η ΕΡΤ. Δεν τα παρακολούθησε τα γεγονότα, εξηγεί, γιατί είχε ένα πρόβλημα υγείας. Δεν ήξερε, δεκτό, όταν όμως ανέρρωσε δεν ρώτησε; Για τη μεταγραφή του στον Alpha, φρόντισε, για να πει δυο λόγια για τη δημόσια τηλεόραση όπου τόσα χρόνια ο ίδιος εργαζόταν -και ήταν ίσως το πιο ακριβοπληρωμένο, προβεβλημένο στέλεχος- δεν είχε χρόνο και ενημέρωση;

«Σκέφτεστε δηλαδή μάλλον αναρχικά…» παρατηρεί η δημοσιογράφος και ο Σπ. Παπαδόπουλος απαντά: «Θα έλεγα ότι τηρώ μια μηδενιστική στάση. Γυρνάω την πλάτη. Δεν βλέπω ειδήσεις. Αρνούμαι να συμμεριστώ την ηδονιστική διάθεση να “πληροφορηθώ”».
«Η ανεργία δεν αντέχεται», λέει σε ένα σημείο της συνέντευξή του ο Σπ. Παπαδόπουλος που τις προάλλες έμαθε «για δυο συζύγους που απολύθηκαν -σε διαφορετικές δουλειές- την ίδια μέρα. Αυτό κουδουνίζει στο μυαλό μου μέρες τώρα».

Ούτε μια φορά όμως δεν «κουδούνισε» στο μυαλό του Παπαδόπουλου μια σκέψη συμπαράστασης για τους εκατοντάδες απολυμένους της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα. Και αν κουδούνισε, δεν έφτασε από το μυαλό στα χείλη του. Το μόνο που έφτασε ήταν η επίκριση ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ ήταν ασυνεπείς και τεμπέληδες, με αφορμή έναν ηχολήπτη στο Τρίτο Πρόγραμμα, όπου ήταν καλεσμένος ο Σπ. Παπαδόπουλος, και ο οποίος δεν έφτασε στην ώρα του στο στούντιο γιατί χάζευε στο μπαρ του ραδιομεγάρου. Επομένως, καλά και άγια έκανε η κυβέρνηση που έβαλε λουκέτο.

Ολόκληρο το άρθρο στην http://mao.gr/spyros-papadopoulos/

Δεν υπάρχουν σχόλια: