mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Μήνυμα ολοκληρωτισμού η δίωξη στην Πόπη Χριστουδουλίδου

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή-ΕΣΗΕΑ

Κάτω τα χέρια σας από την ελεύθερη ενημέρωση


Η απειλή ποινικής δίωξης και μάλιστα με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα κατά της μαχητικής δημοσιογράφου, συνδικαλίστριας και μέλους του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ Πόπης Χριστοδουλίδου από το κράτος της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, είναι ένα μήνυμα για τη σταδιακή επιβολή του ολοκληρωτισμού στην ενημέρωση.
Ο κρατικός μηχανισμός έδρασε ως κυβερνητικό παρακράτος στοχεύοντας τη δημοσιογράφο επειδή αποκάλυψε με μια απλή είδηση την επιχείρηση αναβάθμισης των μηχανισμών καταστολής. Και το έπραξε με το γελοίο επιχείρημα πως η δημοσίευση Φύλλου της Κυβερνήσεως είναι «διαβαθμισμένο στρατιωτικό έγγραφο».
Είναι φανερό πως με τη δίωξη της Πόπης Χριστοδουλίδου η κυβέρνηση της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ απειλεί όλους όσους δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των θεατών και αθέατων, διαπλεκομένων ομάδων πληροφόρησης και προπαγάνδας. Στις εφημερίδες, τους τηλεοπτικούς σταθμούς, τα ιντερνετικά sites, στη νέα ΥΕΝΕΔ που είναι υπό ίδρυση μετά το πραξικοπηματικό «μαύρο» στην ΕΡΤ πρέπει να δημοσιεύουν μόνο ότι παράγεται-κατασκευάζεται και διακινείται από τους κρατικούς μηχανισμούς χειραγώγησης. Οτιδήποτε άλλο βαφτίζεται «ποινικό αδίκημα».

Η Πόπη Χριστοδουλίδου με την άρνησή της να κατεβάσει την αποκαλυπτική είδηση από τον ιστότοπο του peiratikou reportaz απειλείται με ποινικές διώξεις στο παρόν και το μέλλον. Η απαγόρευση δημοσίευσης από τους κυβερνητικούς μηχανισμούς αναβαθμίστηκε σε πλήρη κατάλυση της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης πληροφόρησης.
Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στην ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επιχείρηση φίμωσης του peiratikou reportaz και απαιτεί να σταματήσει αμέσως η επιχείρηση απειλών και δίωξης κατά της Πόπης Χριστοδουλίδου.
Απαιτεί από τα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσιογράφων να κινητοποιηθούν άμεσα με κάθε δυνατό τρόπο για να βάλουν φραγμό στην κλιμακούμενη επιχείρηση φίμωσης δημοσιογράφων που αντιστέκονται στην ολοκληρωτισμό ελέγχου της ενημέρωσης.


Πρωτοβουλία για την Ανατροπή – ΕΣΗΕΑ

(Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: