mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Η παράνομη θητεία του ΕΣΡ ανανεώνεται και τα μικρά των media**

** Νέα παράταση της θητείας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, όπως και των άλλων Ανεξάρτητων Αρχών, με το πολυνομοσχέδιο. Η θητεία του ΕΣΡ επιμηκύνεται έτσι από 8 σε 11,5 χρόνια. Όλες οι αποφάσεις του εδώ και καιρό προσβάλλονται στο ΣτΕ ως παράνομες, λόγω «μη νόμιμης σύνθεσης», και κερδίζονται.
**  Στο δυναμικό του ραδιοσταθμού της Αριστεράς «Στο Κόκκινο» εντάχθηκε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

** Την ερχόμενη Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κληθεί ο Σίμος Κεδίκογλου από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για ελεγχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

** Νέα αγωγή της οικογένειας Μελισσανίδη στο περιοδικό "Unfollow". Ο Γιώργος Μελισσανίδης, γιος του Δημήτρη, ζητάει 1 εκατ. ευρώ για ρεπορτάζ που δημοσίευσε το περιοδικό σχετικά με την Aegean Power και τις παράδοξες αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Συνολικά η οικογένεια Μελισσανίδη διεκδικεί από το περιοδικό περί τα 3 εκατ. ευρώ.



**Το «Γεωδρόμιο», το νέο ένθετο περιοδικό στον «Επενδυτή», συμπληρώνει τις προσφορές στους αναγνώστες - μαζί με τις ταινίες πρώτης επιλογής και τα άλλα ένθετα. Συγχρόνως, η τιμή του «Ε» μειώνεται από 4 σε 3 ευρώ, λόγω των συνθηκών. Διευθυντής Έκδοσης είναι ο Δημήτρης Παπαθανασίου.

**Η «Ελληνοφρένεια» ετοιμάζει μεγάλη εβδομαδιαία παραγωγή στον Alpha, υποκαθιστώντας με ένα τρόπο το «Τσαντίρι» του Λ. Λαζόπουλου. Ο Σταμάτης Μαλέλης πηγαίνει στον Σκάι από τη διεύθυνση ειδήσεων του Star. Στο νέο Δελτίο Ειδήσεων του Star, κουμάντο θα κάνει ένας...

** Μετά τον Flash 96 και τον δημοτικό Ξένιο, άλλος ένας ραδιοφωνικός σταθμός, ο Nitro της εταιρείας IMAKO (Π. Κωστόπουλου), πέρασε στα χέρια των εργαζομένων, καθώς παρέμεναν απλήρωτοι για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών, όπως λέει ο νόμος.

** Παύση διαπραγμάτευσης των μετοχών του ΔΟΛ ορίστηκε από την 26η/7/2013, μετά την έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του αιτήματος του Στ. Ψυχάρη για την αγορά του συνόλου των μετοχών που δεν κατέχει, έναντι τιμήματος 0,64 ευρώ ανά μετοχή.

** Στον Σκάι, προκειμένου να αναλάβει επιτελικά καθήκοντα στον τομέα των ειδήσεων και της ενημέρωσης, οδεύει τελικά ο Σταμάτης Μαλέλης μετά το διαζύγιο με το Star να χαρακτηρίζεται ένθεν και ένθεν «συναινετικό».

** Εντωμεταξύ, αλλάζει στέγη και η σχολή δημοσιογραφίας New Media Studies, που μετακομίζει από τις εγκαταστάσεις του καναλιού της Κηφισιάς σε κτίριο επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας. Σημειώνεται πως ο Στ. Μαλέλης κατέχει το 50% της New Media Studies, ενώ το υπόλοιπο ανήκε στον Ομιλο STAR.

** Να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, πληρεξούσιο δικηγόρο του Γιώργου Κουρή, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του Alter σε μια ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης για την επαναλειτουργία του σταθμού. Οι δημοσιογράφοι του καναλιού διατηρούν επιφυλάξεις αναφορικά με το ποσόν των 2 εκατ. ευρώ που προτίθεται να καταβάλει ο Γ. Κουρής σε συνολικά 450 εργαζόμενους: Στους 300 που θα παραμείνουν και τους 150 που θα αποχωρήσουν.

** Παραμένουν ως δεύτερη τηλεοπτική δύναμη με 20,3% τα «υπόλοιπα», μικρά κανάλια. Σταθερά πρώτο το Mega με 21,6%, ενώ... τρίτος είναι ο ΑΝΤ1 με 18,6%.

** Στη Forthnet /Nova οι αγώνες της Superleague έως το 2017. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως το ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι για άλλα 4 χρόνια στη Nova (εκτός του ΠΑΟ που θα παραμείνει έως το 2015).

** Στο πεδίο του Τσάμπιονς Λιγκ τα πράγματα είναι θολά. Ως γνωστόν, τα δικαιώματα των αγώνων της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης για την περίοδο 2012-2015 ανήκουν στην ΕΡΤ ΑΕ, η οποία, σύμφωνα με την ΚΥΑ, δεν υφίσταται. Αν η ΝΕΡΙΤ συσταθεί εγκαίρως, τότε, οι συμβάσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή με την ΤΕΑΜ, θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία, χωρίς να υπάρχει νομικό πρόβλημα.


Πηγές: ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ στην Αυγή της Κυριακής, media news στο Έθνος της Κυριακής



Δεν υπάρχουν σχόλια: