mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Η EBU "τα ρίχνει" στον Π.Καψή με το γάντι και στηρίζει τη μετάδοση της ΕΡΤ

Η EBU παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση δημιούργησε ένα τηλεοπτικό σταθμό για να αντικαταστήσει την ΕΡΤ. Το απότομο κλείσιμο της ΕΡΤ από τη κυβέρνηση στις 11 Ιουνίου στο πλαίσιο μίας σειράς μέτρων για εξοικονόμηση χρημάτων, προκάλεσε την εκτεταμένη καταδίκη από διεθνείς οργανισμούς, στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη) και από ενώσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ο μεταβατικός τηλεοπτικός σταθμός που ξεκίνησε τη λειτουργία του το βράδυ της Τετάρτης (10/7) εκπέμπει περιορισμένο πρόγραμμα με παλιές ταινίες και ντοκιμαντέρ από ιδιωτικό στούντιο.
Η γενική διευθύντρια της EBU, Ingrid Deltrenne, δήλωσε ότι η EBU είναι σε επιφυλακή και έτοιμη να προσφέρει τεχνογνωσία στην ελληνική κυβέρνηση και στον Παντελή Καψή, το νέο υφυπουργό υπεύθυνο για τον τομέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, για να βρεθούν βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις σε ό,τι αφορά τη λειτουργία ανεξάρτητων και βιώσιμων δημόσιων μέσων ενημέρωσης.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα», λέει η κυρία Deltrenne, «και εκφράζουμε την ελπίδα ότι μία συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και του προσωπικού της ΕΡΤ θα ξεμπλοκάρει τη κατάσταση και θα επιτρέψει τη δημιουργία μίας μεταβατικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που θα λειτουργεί με δημοσιογράφους, σύμφωνα με τις βασικές αξίες των δημόσιων υπηρεσιών».

Από τις 12 Ιουνίου η EBU διατηρεί ζωντανές τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συχνότητες της ΕΡΤ από την ιστοσελίδα της μέσω live streaming, προσφέροντας 6,85 εκατομμύρια stream με συνολικό χρόνο προβολής που φτάνει τα 3,6 εκατομμύρια ώρες.

Τον προηγούμενο μήνα περισσότεροι από 50 γενικοί διευθυντές δημοσίων μέσων, μελών της κοινότητας της EBU, υπέγραψαν μία δήλωση που καταδίκαζε το κλείσιμο της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Πηγή: go-eurovision.com και digitaltvinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: