mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Έκλεισαν την ΕΡΤ για την τρόϊκα χρεώνοντας τη χώρα τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ

Τρομερή επιτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά έναντι της τρόϊκας. Έκλεισαν την ΕΡΤ για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της τρόϊκας, λέει ο Κωστής Χατζηδάκης στη γερμανική εφημερίδα Die Welt. Δεν τους λέει ό,τι από αυτή την πράξη βάζει μέσα τα δημόσια έσοδα τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ. Ό,τι η Ελλάδα μπήκε στη μαύρη λίστα των χωρών χωρίς δημοκρατία, ό,τι το πρόγραμμα της ΕΡΤ κρατείται στον αέρα με τη συνδρομή της EBU, ό,τι η κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο, ό,τι προσπαθεί πάλι να ξεγελάσει τους Ευρωπαίους με ψέματα και κοροϊδίες, λέγοντας άλλα στους μεν κι άλλα στους δε. 
Το εν λόγω απόσπασμα από τη συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle αναφέρει:
«Όχι, η προσωρινή διακοπή του προγράμματος της ΕΡΤ ήταν ένα αναγκαίο βήμα. Πρόκειται για κλείσιμο ορισμένης διάρκειας, προκειμένου να αρχίσει μετά από μια αναδιάρθρωση η επαναλειτουργία της, με μικρότερο όμως κόστος και λιγότερο μεγαλειώδεις αξιώσεις. Επιπλέον ήταν η μοναδική δυνατότητα να εκπληρωθούν οι απαιτήσεις της τρόικας που αναμένει από εμάς την κατάργηση 4.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο μέχρι το τέλος του χρόνου. Μέχρι τα τέλη Μαΐου έπρεπε να βρούμε 2.000 θέσεις προς κατάργηση. Δεδομένου ότι από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός δεν κατέθεσε προτάσεις, δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να κλείσουμε τον σταθμό».
Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτηρίζει το κλείσιμο της ΕΡΤ «ένδειξη αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να επιλύσει τα προβλήματα της Ελλάδας ακόμη κι αν είναι υψηλό το πολιτικό κόστος». 
Η συνέντευξη του στη deutcshe Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια: