mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

H πραγματικότητα της HDTV στην Ευρώπη στο νέο τεύχος του Digital TVInfo

Το Digital TV στα περίπτερα

Για άλλο ένα μήνα το Digital TV info κυκλοφορεί άκρως ενημερωμένο στα περίπτερα, με πλούσια ύλη, αποκλειστικές ειδήσεις και όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
Το τέλος του Card Sharing, οι χαμηλότερες τιμές που έχουν πλέον τα ελληνικά πακέτα, και το χαμηλό επίπεδο περιεχομένου της επίγειας τηλεόρασης, οδηγεί αναπόφευκτα μεγάλο κομμάτι της αγοράς στην συνδρομητική TV. Εκεί τα πράγματα δεν είναι και τόσα οικονομικά, εκτός και αν ψάξετε για μια τιμή πακέτου. Και τα πακέτα 3Play είναι ότι οικονομικότερο μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος ώστε να δει και ποιοτική συνδρομητική TV. Στο καλοκαιρινό τεύχος του Digital TV info μπορείτε να βρείτε πλήρη αναφορά σε όλα τα πακέτα 3Play, που συνδυάζουν internet, τηλέφωνο και συνδρομητική TV σε μια συνολική τιμή προσφοράς. Διαβάστε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς που παρέχουν οι Nova, OTE, hol και On Telecoms, συγκρίνετε τις τιμές τους και αποφασίστε μόνος σας πώς θα βγείτε όσο το δυνατόν πιο ωφελημένος.
Η συνέχεια είναι και πάλι τηλεοπτική και αφορά την παρουσίαση των ιδιαίτερα δημοφιλών δορυφόρωνNilesat και Eutelsat στις 7W, των καναλιών τους και του τρόπου λήψης τους. Στις θέσεις αυτές δεσπόζουν εδώ και χρόνια τα ελεύθερα αγγλόφωνα κανάλια MBC.

Σε πιο τεχνικό επίπεδο και για εκείνους που πιάνουν τα χέρια τους είναι το επόμενο θέμα που παρουσιάζει τα εργαλεία της δορυφορικής λήψης. Από μακρόστενα κατσαβίδια που εισχωρούν σε απίθανα σημεία, μέχρι και δυναμόκλειδα, τα εργαλεία της δορυφορικής λήψης θα σας βοηθήσουν να κάνετε τις εγκαταστάσεις σας ευκολότερα και γρηγορότερα, ενώ όταν τα δείτε σίγουρα θα σας έρθουν στο νου και άλλες εφαρμογές για την χρήση τους.

Σε αναμονή των εξελίξεων στην ψηφιακή τηλεόραση, αλλά και γενικότερα στο χώρο της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης προχωρήσαμε σε μια έρευνα για την διείσδυση της HDTV στην επίγεια ψηφιακή της Ευρώπης. Δείτε πώς λειτούργησαν όλες οι μεγάλες χώρες της Ευρώπης όσο αφορά τηνανάπτυξη της τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας, πόσο επιτυχημένη είναι στην η HDTV στην Ευρώπη και απλά συγκρίνετέ την με την ελληνική πραγματικότητα, του σήμερα, του χθες, του… αύριο!

Η τεχνολογία SAT> IP σάρωσε κυριολεκτικά την διεθνή έκθεση Anga Com, αφού οι περισσότεροι μεγάλοι κατασκευαστές παρουσίασαν και από μια λύση. Βλέποντας πόσο επαναστατική είναι η νέα τεχνολογία, ειδικά όσο αφορά τον τρόπο διανομής των δορυφορικών σημάτων, το Digital TV info, σας φέρνει πρώτο στην ελληνική βιβλιογραφία, ένα εισαγωγικό άρθρο για την νέα τεχνολογία λήψης και διανομής.

Όσο αφορά την ειδησεογραφία του μήνα, στο νέο τεύχος θα βρείτε πληροφορίες για όλες τις κινήσεις των παρόχων Nova και OTE ΤV, για την αναβολή της δημόσιας διαβούλευσης για τον πάροχο δικτύου, αλλά και για την ΕΡΤ, και τον φιλόδοξο διάδοχό της, που ακόμη ψάχνει το όνομά του (ΝΕΡΙΤ ή ΕΔΤ ή ΔΤ).

Πλούσια είναι και τα τεστ αυτού του μήνα Linux Enigma 2 δέκτες, Medialink Ixuss Zero και Skytech HDJobi να ξεχωρίζουν. Ο Spiderbox HD 6000 διαθέτει τον απαραίτητο ιστό των προκατόχων του για να τραβήξει τα βλέμματα της αγοράς, ο Engel RS3320HD είναι ίσως ο φθηνότερος HD δέκτης της αγοράς, χωρίς να υστερεί ή να του λείπει κάποια βασική λειτουργία, ενώ ο Golden Media Mania 2 είναι ο νέος ποιοτικός επίγειος δέκτης της γερμανικής εταιρίας. Τέλος, μην παρελείψετε να διαβάσετε το τεστ των νέων οικονομικών αλλά απίστευτα ποιοτικών DVB-T διαμορφωτών της Edision. Ο Home Modulator AVδιαμορφώνει μια αναλογική πηγή σε DVB-T, ενώ ο Home Modulator HDMI δέχεται στην είσοδό του αναλογικό ή ψηφιακό σήμα (HD ή SD) και παρέχει έξοδο DVB-T (HD ή SD).

Και όπως πάντα μαζί με το Digital TV info θα βρείτε και το περιοδικό Security Report, που αυτό το μήνα έχει ως κεντρικό θέμα το ομαδικό τεστ καμερών IP τύπου All in One. Πρόκειται για κάμερες που απευθύνονται κατά βάση σε οικιακές εγκαταστάσεις, μπορούν κατευθείαν να ρυθμιστούν από τον τελικό χρήστη και διατίθενται σε σούπερ οικονομικές τιμές. Στέλνουν e-mail συναγερμού, δίνουν εικόνα στο SmartPhone, διαθέτουν μνήμη SD για καταγραφή video από κάμερα, αισθητήρα PIR για ανίχνευση κίνησης, φωτογραφική μηχανή για λήψη screenshot, Wi-Fi για σύνδεση στο τοπικό δίκτυο και φυσικά δυνατότητα πλήρους χειρισμού μέσω internet. Και φυσικά στο ίδιο τεύχος δεν λείπουν και τα ειδικά θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες τεχνικούς των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Φέρνοντας κάθε μήνα πρωτότυπα θέματα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στα έντυπα μέσα,πλούσιο και αποκλειστικό ρεπορτάζ από όλες τις εξελίξεις, καθώς και πλήρης και κυρίως έγκυρησύνοψη της ειδησεογραφίας του μήνα, ελπίζουμε το νέο τεύχος του Digital TV info, να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: