mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Xαστούκι από EBU για τον κυβερνητικό έλεγχο της ΝΕΡΙΤ

Υπό κυβερνητικό έλεγχο η ΝΕΡΙΤ, σύμφωνα πλέον και με την EBU, αποκαλύπτει σήμερα η έντυπη έκδοση των "Τυπολογιών" στο "Παρόν". Όπως γράφει το site:

"Το πλήρες κείμενο της επιστολής με την έντονης διαμαρτυρίας της EBU προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για το νέο νομικό πλαίσιο που επιτρέπει στην κυβερνητική πλειοψηφία να ελέγχει τη συγκρότηση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, και κατ΄ επέκταση τη λειτουργία του φορέα, δημοσιεύει σήμερα το «Π». Η επιστολή εστάλη στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με ημερομηνία 12 Αυγούστου, λίγες ημέρες μετά την τροπολογία αλλαγής της διαδικασίας επιλογής του Εποπτικού Συμβουλίου στη ΝΕΡΙΤ και κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη και την αρμόδια υφυπουργό Επικρατείας, Σοφία Βούλτεψη.

Ο πρόεδρος της EBU, Jean-Paul Philippot και η Γενική Διευθύντρια, Ingrid Deltenre, δηλώνουν την έκπληξή του για την αλλαγή του νόμου και ζητούν από την Πρωθυπουργό την άμεση παρέμβασή του για την αλλαγή του τρόπου επιλογή των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου, ώστε να μην υπάρχει ο άμεσος έλεγχος από την κυβέρνηση.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ και η επιστολή της EBU στον Αντώνη Σαμαρά στις "Τυπολογίες" εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: