mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Η EBU γιορτάζει τα 50ης χρόνια στην Τουρκία!

Στο πλαίσιο των εορτασμών της 50ης επετείου της EBU, η ένωση δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ευρώπης ταξιδεύει στην Άγκυρα. Εκεί διοργανώνεται στις 23 Σεπτεμβρίου Διεθνής Συνάντηση της EBU
με θέματα την ανάπτυξης της υβριδικής τηλεόρασης (HBB TV), τα αρχεία τηλεόρασης, τα πνευματικά δικαιώματα σε μια ψηφιακή εποχή, κι άλλα.
Διαβάζοντας την είδηση από την EBU οι συνειρμοί είναι αυτονόητοι. Μόλις πριν λίγες μέρες η ηγεσία της διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Αντώνη Σαμαρά για την αλλαγή του νόμου ΝΕΡΙΤ και την επαναφορά του κομματικού διορισμού του Εποπτικού Συμβουλίου. (εδώ η είδηση από τις Τυπολογίες" ). Η EBU με λίγα λόγια λέει στον πρωθυπουργό πως η πολιτική αυτή εκθέτει την Ένωση των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών Μέσων η οποία αποδέχθηκε τις "δεσμεύσεις" της κυβέρνησης μετά το λουκέτο της ΕΡΤ, ισχυριζόμενη πως θα φτιάξει μια "ανεξάρτητη, ακομμάτιστη" τηλεόραση.
Η EBU υποστήριξε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κατεβάζοντας όπως θυμόμαστε όλοι, το σήμα της ΕΡΤ από το δορυφόρο. Και τώρα διαπιστώνει πως εξαπατήθηκε...
Ενώ λοιπόν αφήνει εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως με τέτοιες αλλαγές η ΝΕΡΙΤ δεν θα γίνει μέλος της EBU, όπως προγραμματιζόταν για το τέλος του 2014, πηγαίνει στην Τουρκία. Εκεί που το δημόσιο και πανίσχυρο TRT διοργανώνει διεθνές συμπόσιο για τις νέες τηλεοπτικές τεχνολογίες και τα πνευματικά δικαιώματα.
Το να ισχυριστούμε πως το TRT είναι ανεξάρτητο από την πολιτική Ερντογάν θα ήταν αστείο. Καταδεικνύεται όμως πόσο βάρβαρη είναι και φαίνεται η πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατιούνται, όπως είναι φανερό. Μια ακόμη απόδειξη; Ό,τι στο Διεθνές Συμπόσιο θα συζητήσουν για τα δικαιώματα των αρχείων των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών. Τι θα πάει να πει εκεί η ΝΕΡΙΤ στα στελέχη της EBU; Ξέρετε, εμάς το αρχείο μας το κατέχει το υπουργείο Οικονομικών και το ξεπουλάει σε φίλους και φιλικά προσκείμενους; (στη φωτο το πρόγραμμα της Διεθνούς Συνάντησης στην Άγκυρα στις 23 Σεπτεμβρίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: