mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Ομολογία Βούλτεψη: Ο λαός θα πληρώνει για "κομματική" ΝΕΡΙΤ!

Από την ταινία του Ν.Περράκη "Λούφα και Παραλλαγή".
ΝΕΡΙΤ είσαι και φαίνεσαι...
Του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη στο tvxs.gr

«Το ερώτημα είναι απλό: αν ήταν να ξανακάνουμε την ΕΡΤ όχημα της κυβερνητικής προπαγάνδας, γιατί έγινε η χώρα ρεζίλι με το ξαφνικό «μαύρο της ΕΡΤ»; Δεν διόριζαν απευθείας το Εποπτικό της Συμβούλιο αντί να γίνουμε η χλεύη της οικουμένης;» 
τάδε έφη Πάσχος Μανδραβέλης - Καθημερινή - 5/8/2014, κριτική στη σχετική τροπολογία, με την οποία αποκαθηλώθηκε ο ψηφισθείς το καλοκαίρι του 2013 νόμος για τη νέα δημόσια τηλεόραση, ως δήθεν μεταρρυθμιστικό φύλλο συκής στη Γυμνή Αλητεία του Μαύρου της 11ης Ιουνίου.
Η απάντηση κυνικά ωμή, ανατριχιαστική αυθημερόν από βήματος της Βουλής δια στόματος αρμοδίας υπουργού Σοφίας Βούλτεψη: «Δεν μπορεί η ΝΕΡΙΤ με λεφτά του Ελληνικού λαού να είναι Ανεξάρτητη».
Σαφώς, αφού κατ' επέκτασιν τα λεφτά του ελληνικού λαού που πληρώνει για τη δημόσια τηλεόραση ανήκουν στην εκάστοτε κυβέρνηση, η οποία λαοπρόβλητος κυβέρνησις, ως άλλος ΧΑΤΜΑΝΟΣ, θα ορίσει ποιος θα λέει, τι θα λέει, τι δεν θα λέει και ούτω καθεξής. Ο ορισμός της απόλυτα ελεγχόμενης κυβερνητικής τηλεόρασης, κρατικής τηλεόρασης - γραφείο τύπου, «δια την ανύψωσιν του φρονήματος του ελληνικού λαού», όπως διατεινόταν σε πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση της η ΝΕΡΙΤ.

Τι τα θέλατε τα μεταρρυθμιστικά και τα BBC; Για να στεναχωρήσετε το μεταρρυθμιστή Παντελή Καψή, του οποίου τον ραδιοτηλεοπτικό Παρθενώνα κατεδαφίσατε εν μια νυκτί.

Ξεκαθαρίσατε μια και καλή ότι εδώ είναι το βιλαέτι σας, το μαγαζί σας, και θα κάνετε ό,τι γουστάρετε και τα αριστερά σκυλιά δεμένα, αφού ο ξώπορτας ξεκαθάρισε ότι μόνο αριστερούς διορίζατε και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ.

Τόσο αξιόπιστα επαγγέλθηκατε την Ανεξάρτητη Δημόσια Τηλεόραση, όσο ανάλγητα δεσμεύτηκατε δια στόματος πρωθυπουργού για τις αποζημιώσεις των 3000 απολυμένων της ΕΡΤ. Έλεγε ο Μέγας Χατμάνος(12-6-2013): «Όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα αποζημιωθούν με τον πλέον γενναιόδωρο τρόπο. Δεν έχουμε τίποτα με τους εργαζομένους, αναφέρομαι στα κυκλώματα που απομυζούσαν την ΕΡΤ».

Τι συνέβη μόλις χθες; Δεκατέσσερις μήνες μετά το μαύρο Εκκαθάριση Αποζημίωσης: 4,5 μισθούς και στο δρόμο.

Υστερόγραφο:

Ερώτημα: Αγαπητή Σοφία Βούλτεψη είχες την ίδια άποψη περί δημόσιας τηλεόρασης το 2010 και το 2011, όταν καλεσμένη πλειστάκις ως δημοσιογράφος στην εκπομπή «ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ» της ΕΡΤ3 ασκούσες κριτική(sic), δηλαδή ξέσκιζες, την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου; 
Η κυβέρνησις του Γ.Α.Π. θα έπρεπε δια την απείθαρχη στάση του να τιμωρήσει παραδειγματικώς τον απρεπή λειτουργό του δημόσιου καναλιού-γραφείου τύπου, που τολμά και προσκαλεί, σκαιούς επικριτάς του κυβερνητικού έργου;

* Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Δημοσιογράφος της Ελεύθερης ΕΡΤ




Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/08/blog-post_507.html#ixzz3AG3o1ao0

Δεν υπάρχουν σχόλια: