mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Προσλήψεις ΝΕΡΙΤ: Με όπλο την αξιολόγηση

Μια ωραία αποκάλυψη για το πως και με τι όπλα προωθούνται ορισμένοι για πρόσληψη στη ΝΕΡΙΤ έναντι άλλων που τυγχάνει να έχουν περισσότερα προσόντα μεν αλλά δεν έχουν το προσόν της ...γνωριμίας.

Το θέμα δημοσιεύει σήμερα το site thetoc.gr από το οποίο αναρτούμε μόνο το κομμάτι για τους πολιτκούς συντάκτες. Φθάνει όμως για να διαπιστωθεί πως ακριβώς γίνονται οι προσλήψεις στην κομματική ΝΕΡΙΤ. 
Πολιτικοί Συντάκτες. Το σκάνδαλο των σκανδάλων
Ανάλογα μαγειρέματα έγιναν και κατά την επιλογή των πολιτικών συντακτών, με πιο σκανδαλώδη εδώ την περίπτωση του κ. Γιάννη Τρουπή, το βιογραφικό του οποίου βαθμολογήθηκε με 1340 μόρια (με άριστα το 1500), παρ ότι ο κ Τρουπής δεν διαθέτει ούτε πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ούτε πιστοποιημένη γνώση ίντερνετ κλπ. Διαθέτει μόνον πιστοποίηση γνώσης της αγγλικής. Με σχεδόν άριστα βαθμολογήθηκε ο κ Τρουπής και στη συνέντευξη. Έλαβε 950 μόρια, με ανώτατο τα 1000!


Η κατάταξη του Γιάννη Τρουπή
Η κατάταξη του Γιάννη Τρουπή
 Με μόνο προσόν τη γνώση της αγγλικής γλώσσας, το βιογραφικό του κ Τρουπή αξιολογήθηκε με 1340 μόρια

Για να μπει στην οχτάδα των προσληφθέντων ο κ Τρουπήςαδικήθηκε κατάφωρα ο κ Σιαδήμας, ο οποίος ως κάτοχος πτυχίου ΤΕΙ, μεταπτυχιακού, πιστοποιητικού γνώσης της αγγλικής,του ίντερνετ κλπ, βαθμολογήθηκε στην αξιολόγηση του βιογραφικού με 610 μόρια.
Δηλαδή, με μόνο προσόν τη γνώση της αγγλικής γλώσσας, το βιογραφικό του κ Τρουπή αξιολογήθηκε με 1340 μόρια. Με γνώση της αγγλικής και επιπλέον πτυχίο ΤΕΙ, μεταπτυχιακό, γνώση ίντερνετ κλπ, το βιογραφικό του κ Σιαδήμα αξιολογήθηκε με μόλις 610 μόρια!!
Διαβάστε εδώ την κατάταξη των πολιτικών συντακτών
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η αξιολόγηση και η πρόσληψη από τη ΝΕΡΙΤ των 59 δημοσιογράφων-παρουσιαστών, παραγωγών, αρχισυντακτών, ρεπόρτερ υπουργείων κλπ.
Στην κατηγορία αυτή το «παιχνίδι» αναμένεται να γίνει στην «ειδική κατηγορία» του 20%, στους δημοσιογράφους δηλαδή που χαρακτηρίζονται από τη ΝΕΡΙΤ ειδικών προσόντων, και οι οποίοι με βάση την αρχική λίστα των αξιοκρατικών κριτηρίων βρίσκονται χαμηλά στην κατάταξη.

Ολόκληρο το δημοσίευμα το βρίσκετε εδώ 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κανει εντύπωση πώς απο το ρεπορτάζ κυρίως για τους πολιτικούς συντάκτες αποφευγετε την ουσία που αφορά στην (1η γιατι υπήρξε και 2η φόρμα αξιολόγησης βιογραφικού μετα τις διαμαρτυρίες δημοσιογράφων) φόρμα αξιολόγησης, στην οποία γίνεται (αντισυνταγματικά, αντιδεοντολογικά και εκτός όρων προκηρυξης) πριμοδότηση της τηλεοππτκής εμπειρίας εναντι οποιασδήποτε αλλης εμπειρίας (Τύπος Ραδιοφωνο) ανα μήνα. Ειναι πλεον γνωστό το οτι ο Προεδρος της ΕΡΤ εχει δώσει ο ίδιος (!) τις διαφορετικές φόρμες σε κατιδιαν συναντησεις του με δημοσιογράφους λεγοντας ότι "εγώ ετσι τα βρήκα"!

Ο διαχωρισμός και η πριμοδότηση της τηλεοπτικής εμπειρίας ειναι το κυρίαρχο στην "αξιολόγηση τουλάχιστον του πολιτικού ρεπορτάζ και εκει εγινε ο διαχωρισμός για τον οποίο ακόμα περιμενουμε απο την νεριτ να δώσει τα σχετικά πρακτικά που εαν κατατεθούν τιναζεται στον αερα όλη η διαδικασία. ¨Οπως και θα γίνει αργά η γρήγορα....