mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Χωρίς σύμβαση η ψηφιακή μετάβαση για τα περιφερειακά της Αττικής



Αναδημοσίευση από το digitaltvinfo.gr


Θα εκπέμψουν μεν ψηφιακά τα περιφερειακά κανάλια της Αττικής σε λίγες ώρες αλλά χωρίς να έχουν υπογράψει σύμβαση με τον πάροχο δικτύου της Digea. Το θέμα προέκυψε πριν λίγες μέρες, όταν τα περιφερειακά κανάλια στην Αττική (Nickelodeon, Blue Sky, High TV, Extra, Zoom TV, Kontra Channel, MAD) που ανήκουν στην εταιρεία Τηλεοπτικών Σταθμών Εμβέλειας Αττικής, διαπίστωσαν πως το ενοίκιο που καλούνταν να πληρώσουν στη Digea ήταν κατά 50% υψηλότερο από όσο προφορικά είχε ενημερώσει τους σταθμούς πριν 5 μήνες. Αρνήθηκαν να υπογράψουν τη σύμβαση που έλαβαν και στις 28 Ιουλίου κατέθεαν ένσταση στην ΕΕΤΤ, ζητώντας να αναβληθεί η ψηφιακή μετάβαση για τους περιφερειακούς σταθμούς ως τις 10 Σεπτεμβρίου (φωτογραφία εγγράφου).
Για το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους Μενέλαο Δασκαλάκη, γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών και τον Νίκο Παπαουλάκη αντιπρόεδρο της ΕΕΤΤ. 
Μετά από αυτή τη συνάντηση η ΕΕΤΤ αποδέχθηκε την ένσταση κατά το ήμισυ. Επιβάλλει μεν την ψηφιακή εκπομπή στα περιφερειακά κανάλια από απόψε για την Αττική, αποδεχόμενη ωστόσο να μην υπογράψουν σύμβαση με τη Digea. Μέχρι να τη μελετήσουν, όπως γράφουν στην ένστασή τους οι σταθμοί. Το επίμαχο βέβαια ζήτημα είναι το ενοίκιο που καλούνται να πληρώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: