mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Πτώχευση και άρθρο 106 για τον "Ελεύθερο Τύπο"

Σε πτώχευση οδηγούν τον "Ελεύθερο Τύπο" οι δυο εκδότες Αλέξης Σκαναβής και Δημήτρης Μπενέκος. Όπως όλα δείχνουν οι δυο τους που διέλυσαν την εκδοτική εταιρεία της εφημερίδας, κατάφεραν να συμφωνήσουν.

Ο "Ελεύθερος Τύπος" θα κάνει αίτηση ένταξης στο άρθρο 106, την πτώχευση δηλαδή που προϋποθέτει πως οι εργαζόμενοι θα συμφωνήσουν να ...σωθεί η επιχείρηση αποσεχόμενοι το "κούρεμα" των χρωστούμενων δεδουλευμένων και των μισθών τους.

Ήδη στο μεταξύ με τις καθυστερήσεις μισθών και τα χρέη, οι εργαζόμενοι ακόμη και οι παλιού φαίνεται να πληρώνονται από 200 ως και 500 ευρώ το μήνα!



Οι Αλ. Σκαναβής και Δ.Μπενέκος συμφώνησαν όπως μαθαίνουμε, την ένταξη στην διαδικασία σωτηρίας της εφημερίδας μέσω της πτώχευσης των εργαζομένων. Η έκδοση φυσικά και θέλουν να συνεχιστεί. Ίσως από άλλη εταιρεία που δεν γνωρίζουμε αν θα φτιάξουν πάλι μαζί, αν και διαφωνούν τόσο έντονα. Την ίδια ώρα φήμες κάνουν λόγο για επιχειρηματικό ενδιαφέρον εφοπλιστή. Προφανώς μετά την πτώχευση και το "κούρεμα" εργαζομένων και μισθών.
Για να καταλάβουμε οι νέες προσλήψεις στο μισθολόγιο κοστίζουν στην εφημερίδα 460 ευρώ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: