mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτοί είπαμε Όχι στο πραξικοπηματικό λουκέτο της ΕΡΤ

Μήνυμα της Ariadni Papafotiou στον τοίχο της

Τα ονόματα όσων κάναν αίτηση 2μηνης πρόσληψης στη ΔΤ3, ανακοινώθηκαν πανηγυρικά μαζί με τα (δήθεν) "μόριά" τους, από το Υπ. Οικονομικών και τον Ειδικό Διαχειριστή του "μεταβατικού" Γκ. Μάναλη. 
Οι παρακάτω, είμαστε η ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των εργαζόμενων της ΕΤ3. Αυτοί που το Υπουργείο ΔΕΝ ανακοίνωσε ΠΟΤΕ, αυτοί που ΔΕΝ κάναμε αίτηση. Όχι επειδή δεν έχουμε οικογένειες και ανάγκες, αλλά επειδή ΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ με την αίτησή μας να νομιμοποιήσουμε το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ. 
Οι 217 από τους 417 εργαζόμενους (Διοικητικούς, Τεχνικούς και Δημοσιογράφους) της ΕΡΤ3. ΑΥΤΟΙ είμαστε. Είπαμε ΟΧΙ και κρατάμε.

Λίγο νωρίτερα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ 3 ανακοίνωσαν τη λίστα ονομάτων με όσους από τους εργαζόμενους στο τρίτο κρατικό κανάλι δεν έκαναν αίτηση πρόσληψης στη Δ.Τ για 2 μήνες. Τα στοιχεία που δημοσιοποιούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 σε σχέση με τον αριθμό των συναδέλφων τους που ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να καταθέσουν αίτηση για δίμηνη πρόσληψη στο μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης είναι αποκαλυπτικά. 

Από τους 373 εργαζόμενους την 11η Ιουνίου με σύμβαση Αορίστου Χρόνου στην ΕΡΤ3, αυτοί που δεν κατέθεσαν αίτηση στη Δ.Τ. είναι 208 έναντι 165 που κατέθεσαν.
Η δημοσιοοίηση των ονομάτων έγινε μετά από πρωτοβουλία και απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της ΕΡΤ3 να δώσει μια τεκμηριωμένη απάντηση σχετικά με τον ακριβή αριθμό όσων δεν συμμετείχαν στους δύο διαγωνισμούς που προκήρυξε το Υπουργείο Οικονομικών, δημοσιοποιώντας ταυτόχρονα τα ονόματά τους.

Για τη διασφάλιση της ακρίβειας των στοιχείων και τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ3 έχει στη διάθεσή της την έγγραφη συναίνεση όλων των συναδέλφων που περιλαμβάνονται στη λίστα των ΜΗ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ που ακολουθεί.






Δεν υπάρχουν σχόλια: