mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ο υφυπουργός Δ.Τ κάνει τη δουλειά του...παραπληροφορεί και απειλεί

Ομόφωνα από την ΠΟΕΣΥ προς τον Παντελή Καψή

Απομονωμένος από όλους του αρχηγούς της αντιπολίτευσης για το προσωπικό του «μόρφωμα» με την επωνυμία «Δ.Τ.», ο υφυπουργός κ. Παντελής Καψής πυκνώνει τις απειλές και τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς του κατά των εργαζομένων της ΕΡΤ, και προαναγγέλλει εισαγγελική παρέμβαση στο Ραδιομέγαρο. Επιπλέον, παραπληροφορεί το λαό ισχυριζόμενος ότι ο αγώνας των εργαζομένων υποκινείται από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Ίσως είναι και σ’ αυτό ανενημέρωτος ο υφυπουργός, δεδομένου ότι τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ επανειλημμένως εδώ και αρκετούς μήνες, την έχει αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ με ομόφωνες αποφάσεις.
Όσο για τα περί «καταληψιών» η κατάσταση έχει ως εξής:
Οι εργαζόμενοι στην αντισυνταγματικώς καταργηθείσα ΕΡΤ επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους, συμμορφούμενοι στην απόφαση υπ’ αριθμό 236/2013 της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία μπορεί να γίνει σεβαστή μόνο εφόσον συνεχίζει να λειτουργεί η ΕΡΤ Α.Ε όπως λειτουργούσε μέχρι τις 11/6/2013. Οι εργαζόμενοι δεν είναι καταληψίες, ξένο σώμα, δολιοφθορείς αλλά εφαρμόζουν στην πράξη την ως άνω απόφαση και το άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος, ευρισκόμενοι στον χώρο εργασίας τους και σε απόλυτη συμφωνία με τις ατομικές τους συμβάσεις εργασίας. Ως εκ τούτου κανένα ποινικό αδίκημα δεν συντελείται από την παραμονή τους στην εργασία τους αλλά, αντιθέτως, διασφαλίζεται –παρά τα προσκόμματα που θέτει η Κυβέρνηση κατά παράβαση του άρθρου 26 του Συντάγματος– η συνεχής λειτουργία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, μιας υπηρεσίας δηλαδή που αφορά το σύνολο του Ελληνισμού.

Μέχρι σήμερα η Χώρα στερείται δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, την άμεση επαναλειτουργία της οποίας επιτάσσει, εντούτοις, η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ. Η παρωδία δημόσιας τηλεόρασης με το διακριτικό τίτλο Δ.Τ. όχι μόνο δεν πληροί στο ελάχιστο τους όρους του ΣτΕ αλλά λειτουργεί υποτυπωδώς –με ένα μόνο πρόγραμμα, χωρίς ραδιόφωνο και ιστοσελίδα, χωρίς διεθνή κάλυψη- με μαύρη, ανασφάλιστη εργασία και υπό συνθήκες μυστικότητας, ακριβώς διότι αποτελεί παράνομο μόρφωμα που δυσφημεί τη Χώρα διεθνώς. Δεν τηρούνται στοιχειώδεις διαδικασίες διαφάνειας και λογοδοσίας, παραβιάζεται η εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία. Για τις κραυγαλέες αυτές παραβιάσεις έχει γίνει προσφυγή στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, Γ. Σαββίδη, και τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Π. Καλφαγιάννη, και διατάχθηκε δικαστική διερεύνηση από την κ. Κουτζαμάνη, εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η αυτοθυσία των εργαζομένων, αντιθέτως, που κρατάνε ζωντανή την ΕΡΤ Α.Ε, είναι αυτή που έχει προκαλέσει το θαυμασμό και τα θετικά σχόλια από τις διεθνείς δημοσιογραφικές ενώσεις.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ Α.Ε. παραμένουν στις θέσεις τους, καθώς απολύθηκαν με μια σκανδαλώδη και αντιδημοκρατική μεθόδευση, αντικείμενη σε βασικούς κανόνες του ευρωπαϊκού και εσωτερικού δικαίου. Συνεχίζουν να εργάζονται και να περιφρουρούν τη δημόσια περιουσία, η οποία εξάλλου είναι χρεωμένη σε αυτούς ατομικά, με το ονοματεπώνυμό τους και την ιδιότητά τους. Την περιουσία αυτή δεν μπορούν να την εγκαταλείψουν στην τύχη της, διότι αυτή φέρουν την ευθύνη και θα εξακολουθούν να την φέρουν μέχρι να παραδώσουν σε συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο, αφού υπογραφεί πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής.
Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να αξιωθεί νομίμως από τους εργαζομένους να εγκαταλείψουν τη θέση τους, καθώς ούτε διαπράττεται κάποιο ποινικό αδίκημα από την παραμονή τους σε αυτή ούτε έχουν καταγγελθεί νομίμως οι συμβάσεις εργασίας τους.
Μέχρι αυτή τη στιγμή εισαγγελική παρέμβαση για δικαστική διερεύνηση έχει γίνει για τα σκάνδαλα της «Δ.Τ.». Αυτή τη διαδικασία μάλλον επιχειρεί να επηρεάσει, προδικάσει και «κουκουλώσει» ο υφυπουργός με τις απειλές του για εισβολή στο Ραδιομέγαρο, με βίαιη εκδίωξη των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: