mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Καταγγέλουμε τον Γ. Στουρνάρα ως υπεύθυνο της "κατάληψης" του κτηρίου της ΕΡΤ 3

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ3

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 καταγγέλλουμε την σημερινή παράνομη, καταχρηστική και κωμικοτραγική ενέργεια της κυβέρνησης να στείλει αστυνομικές δυνάμεις για να καταλάβουν τα κτίρια της διοίκησης της ΕΡΤ3 και του ραδιοφωνικού σταθμού 9.58FM. Επίσης, στα κτίρια εισήλθαν και στη συνέχεια, οχυρώθηκαν μέσα, κυριολεκτικά σαν κλέφτες, άγνωστα άτομα.
Παράλληλα, στο κτίριο της Διοίκησης, (Αγγελάκη 2), είχαν κληθεί τηλεφωνικά όσοι είχαν πάρει μέρος στον διάτρητο διαγωνισμό για την ΔΤ, οι οποίοι εισέρχονταν δηλώνοντας την ταυτότητά τους σε ιδιωτικούς φύλακες και όχι στους αστυνομικούς που δήλωναν άγνοια για την ιδιότητα όσων βρίσκονταν μέσα στο κτίριο καθώς και για την δουλειά την οποία διεκπεραίωναν.

Οι αλλεπάλληλες εκκλήσεις των εργαζομένων, δύο βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου (Δ. Χαραλαμπίδου, Γ. Αμανατίδη) και μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ και της ΠΟΣΠΕΡΤ προς τα αγνώστου ιδιότητας και ταυτότητας πρόσωπα εντός του κτιρίου της Διοίκησης, να δεχθούν μία αντιπροσωπεία δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Ούτε ένας δεν τόλμησε να βγει και να εξηγήσει τι ακριβώς έκαναν στο εσωτερικό των δύο κτιρίων και ποιών εντολές εκτελούσαν. Η καταγέλαστη συμπεριφορά τους ολοκληρώθηκε όταν κάλεσαν μία από όσους ήθελαν να καταθέσουν τα χαρτιά τους να μπει …από την πίσω πόρτα.

Κατόπιν αλλεπάλληλων τηλεφωνικών επικοινωνιών των βουλευτών, «διευκρινίστηκε» ότι στο κτίριο της διοίκησης βρίσκονταν υπάλληλος/οι (;) του υπουργείου Οικονομικών!!! που δρούσαν κατόπιν εντολών του κ. Στουρνάρα. Κι όμως ούτε ένα έγγραφο δεν παρουσιάστηκε που να δικαιολογεί τα παραπάνω.

Σημειώνεται ότι στο κτίριο της διοίκησης φυλάσσονται αρχεία και φάκελοι του προσωπικού που απελύθη πραξικοπηματικά την 11η Ιουνίου. Φάκελοι με προσωπικά δεδομένα που κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν, παραποιηθούν, προσαρμοστούν στα μέτρα των σύγχρονων αναγκών του κ. Μάναλη. Ανάγκες που υπαγορεύουν την κατασυκοφάντηση της ΕΡΤ και την δικαιολόγηση των ακραία αναξιοκρατικών και αυθαίρετων διαδικασιών συγκρότησης και προσλήψεων της ΔΤ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και της ΕΡΤ3 παραμένουμε στους χώρους εργασίας και παραγωγής ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος αποδεικνύοντας ότι υπερασπιζόμαστε την Δημοκρατία και την πραγματικά δημόσια Ραδιοτηλεόραση, απορρίπτοντας το «πλουσιοπάροχο» και ασφαλές μέλλον που υπόσχονται. Επιπλέον, μένουμε στους χώρους εργασίας, για να διαφυλάξουμε την δημόσια περιουσία.

Καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνους – και θα λάβουμε άμεσα κάθε νομικό μέτρο - τον κύριο Στουρνάρα καθώς και κάθε κυβερνητικό στέλεχος που διέταξε τις σημερινές καταλήψεις για όποια ζημιά, καταστροφή ή κλοπή συμβεί στους χώρους της Διοίκησης ή στα μηχανήματα και τις εγκαταστάσεις του 9.58 FM.

Ευχαριστούμε τέλος, για άλλη μια φορά, τους αλληλέγγυους πολίτες οι οποίοι προσέτρεξαν για να μας συνδράμουν και οι οποίοι δηλώνουν την συνεχή παρουσία τους στα κτίρια της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, στις εκδηλώσεις μας και στον τρίμηνο αγώνα μας. Μας εμψυχώνουν και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα παραμείνουμε στα κτίρια της ΕΡΤ3 μέχρι την τελική μας δικαίωση, μέχρι την νίκη της Δημοκρατίας την οποία υπερασπίζονται μαζί μας.



Η τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 παραμένουν ζωντανά και σε πλήρη λειτουργία.





Κινήσεις σαν την σημερινή θα πέσουν στο κενό που οι ίδιοι οι εμπνευστές του έχουν δημιουργήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: