mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Η Θεωρία των άκρων στα ΜΜΕ προς συμμόρφωση ...ΣΥΡΙΖΑ

Διαρκής εξυπηρέτηση της στρατηγικής της έντασης του Α.Σαμαρά

Γερό χτύπημα στη Χ.Α. από τα ΜΜΕ, μετά την ενσωμάτωση της ατζέντας της

Της Αγγέλας Νταρζάνου στην "Αυγή της Κυριακής"

Μεγάλη τιμή περιποιούν στο ΣΥΡΙΖΑ οι κυβερνητικοί και τα στελέχη της Ν.Δ. που δηλώνουν τις τελευταίες μέρες όλοι μαζί, σε όλες τις εκπομπές που καλούνται, με πολύ σοβαρό ύφος ότι «Δεν είναι το ίδιο πράγμα η Χρυσή Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Μερσί. Που αναγνωρίζουν ότι οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν είναι δολοφόνοι, δεν είναι εγκληματίες, δεν είναι συμμορία. Γιατί οι τηλεθεατές που τους βλέπουν έτσι νόμιζαν, αλλά πλέον η αλήθεια αποκαθίσταται. Μερσί μποκού. Που ανακαλύψατε τον τροχό. Που συντεταγμένα, σαν ας πούμε με κομματική οδηγία, επαναλαμβάνουν συνεχώς τα στελέχη και οι κυβερνητικοί της Ν.Δ., ενίοτε και του ΠΑΣΟΚ, ότι «Δεν μπορούμε να λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο πράγμα με τη Χ.Α.».
Είναι περίπου σαν να λες «Δεν μπορούμε να λέμε ότι ο Κώστας Παπαδόπουλος είναι απατεώνας» ή «Δεν μπορούμε να ταυτίζουμε την κ.Μαρία Παπαδοπούλου με βίζιτες». Ωραία. Δεν την ταυτίσαμε καθόλου, την απαλλάξαμε από κάθε την υποψία τώρα που το δηλώσαμε.
Και πώς δουλεύει αυτή η αφήγηση φαίνεται στη συνέχεια: «...όμως ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί την ένταση». «Και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε στη Βουλή για τα "γουναράδικα"». «Μήπως όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βάλει φρένο σε ορισμένα "ακραία" στελέχη του»; Είναι φανερό ότι αν και επιχειρείται να μαλακώσει η θεωρία των "δύο άκρων", η στρατηγική της έντασης όχι μόνο δεν εγκαταλείπεται, αλλά εντείνεται. Παραμένει στρατηγικό επικοινωνιακό εργαλείο της κυβέρνησης Σαμαρά.

Τα Δελτία Ειδήσεων, τέσερεις μέρες τώρα αφιερώνουν πάνω από το μισό του συνολικού χρόνου τους σε μια επιχείρηση αποκάλυψης της ναζιστικής οργάνωσης. Επιστρατεύουν τους καλύτερους αναλυτές και ρίχνουν όλους τους ελεύθερους ρεπόρτερ στην έρευνα. Παρουσιάζεται στο πανελλήνιο τι είναι και πώς λειτουργεί, τι πιστεύει και ποια είναι η ιστορία της Χ.Α. Βομβαρδισμός. Τα media δεν τα κατεβάζουν απ' το κεφάλι τους: η κυβέρνηση και η αστυνομία τροφοδοτούν συνεχώς με νέα στοιχεία την ειδησεογραφία: διάγγελμα Σαμαρά, νομοθετικές πρωτοβουλίες, νέα στοιχεία από την ανάκριση, συνάντηση Σαμαρά- Δένδια κοκ.

Όμως η ενσωμάτωση της ατζέντας της Χ.Α. εδώ και ενάμισι χρόνο, έγινε πρωτίστως από τις συγκυβερνήσεις Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ (πχ η πρακτική διαπόμπευσης των οροθετικών) και βεβαίως από τα MME τα οποία την ενσωμάτωσαν με τη σειρά τους, αναπαράγοντας την. Ο στόχος τότε, που "χάϊδευαν" τη Χ.Α., αναπαράγοντας την ατζέντα της (λαθρομετανάστες, οροθετικές, η γιαγιά στο ΑΤΜ, η Χ.Α. στο life style) όπως και τώρα, που την κυνηγάνε, είναι ο ίδιος: η ισχυροποίηση του "συνταγματικού τόξου" δηλαδή της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, από ψηφοφόρους ή δυνάμει ψηφοφόρους της Χ.Α. Είτε με ακροδεξιά "ανοίγματα"- στο παρελθόν, είτε με ενεργοποίηση του ποινικού νόμου- τώρα.

Αυτές τις μέρες, ο στόχος συμπίεσης της Χ.Α. εκφράστηκε μέσα από την επιδίωξη ορισμένων ΜΜΕ να παρουσιάσουν τον Ρουπακιά σαν ένα φουκαρά μεροκαματιάρη, μάλιστα και πρώην ΚΚΕ, έναν βιοπαλαιστή στην ιχθυόσκαλα, που "παρασύρθηκε", ο καψερός. 'Ενα θύμα των νεοναζί. Η περίπτωσή του συνδέεται από τα ΜΜΕ με τον κίνδυνο για τη Δημοκρατίας μας: εξ αιτίας του, όπως και των υποστηρικτών- ψηφοφόρων της Χ.Α. κινδυνεύει η Δημοκρατία «μας». Ποια δημοκρατία «μας»; Όχι βέβαια η Δημοκρατία ολωνών μας. Η δημοκρατία του Σαμαρά, του Βενιζέλου, των media, της τρόϊκας, των μνημονίων. Για την ακρίβεια κινδυνεύει η Eξουσία του Σαμαρά, του Βενιζέλου, των media.... Για να μην κινδυνεύει λοιπόν, χρειαζόμαστε τις ψήφους από τη Χ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: