mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Δόθηκε εντολή από το Μαξίμου να σπάσει η απεργία στα δημόσια ΜΜΕ;

<<Νέο «μπλόκο» από την πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜΘ στην απεργία στα δημόσια ΜΜΕ>>, γράφει ο "Ασύνταχτος Τύπος" για τη δεύτερη κατά σειρά απόφαση της πλειοψηφίας της ένωσης συντακτών Θεσσαλονίκης σε συντονισμένη απεργοσπασία ενάντια στο αδελφό(;) σωματείο της Αθήνας, την ΕΣΗΕΑ. Τα ερωτήματα που τίθενται ευθέως προς απάντηση από τους συνδικαλιστές ένθεν-κακείθεν είναι: 
- Δόθηκε εντολή από το πρωθυπουργικό γραφείο του Αντώνη Σαμαρά να σπάσει η απεργία στα δημόσια ΜΜΕ;
- Ενεργοποιήθηκαν όλοι οι φίλα προσκείμενοι στη Νέα Δημοκρατία και λοιπές κομματικές δυνάμεις που διορίζουν αβέρτα συμβούλους και παρασυμβούλους σε ΕΡΤ, δημοτικά ραδιόφωνα, δημοσιογραφικές ενώσεις, γενικές συνελεύσεις να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να σπάσει η απεργία στα δημόσια ΜΜΕ;
- Έλαβαν διαβεβαιώσεις πως αυτοί που θα σπάσουν την απεργία θα έχουν διαφορετική μεταχείριση στις διαδικασίες προσλήψεων που θα γίνουν σε κάνα μήνα;
Αυτές τις απαντήσεις πρέπει να απαιτήσουν τα συνδικαλιστικά όργανα, τώρα που είναι φανερό πως όλα τα όπλα βγήκαν στο τραπέζι. Και το "όπλο" της απαξίωσης των δημοσιογράφων(στα πρότυπα των ιδιωτικών ΜΜΕ), το "όπλο" της λεηλασίας και της συρρίκνωσης της ΕΡΤ, το "όπλο" λουκέτου ή πώλησης του ΑΠΕ, κυκλοφορούν σε συνδικαλιστικό, θεσμικό, εργασιακό χώρο, ελεύθερα και χωρίς καμία προστασία.

Αναδημοσιεύουμε και το ενδιαφέρον ρεπορτάζ του Ασύνταχτου Τύπου για να γνωρίζουμε πως και γιατί λαμβάνονται οι αποφάσεις απεργοσπασίας.

«Μπέρδεψαν» τις γραμμές για μία ακόμη φορά οι φωστήρες τουσυνδικαλισμού σε ΕΣΗΕΜΘ – ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ με μόνη κερδισμένη την συγκυβέρνηση των ξετσίπωτων τροικανών κανιβάλων της ελληνικής κοινωνίας. Με «οδηγό» και πάλι την πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΗΕΜ-Θ και αρωγό την «άτολμη» και άχρωμη πλειοψηφία της διοίκησης τηςΠΟΕΣΥ, επικράτησε το απόλυτο μπάχαλο στο απεργιακό μέτωπο των δημόσιων ΜΜΕ.
Με απόφαση της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ η απεργία συνεχίζεται και σήμερα7/2/2013 στην Αθήνα ενώ στην υπόλοιπη χώρα, λόγω αδυναμίας και…αναρμοδιότητας της ΠΟΕΣΥ και υποχώρησης υπέρ της κυβέρνησης των διοικήσεων των υπόλοιπων Ενώσεων, η απεργία έχει κατακερματισθεί και ο τραγέλαφος συνεχίζεται.
Ανάλογα τραγελαφική ήταν και η συνεδρίαση του δ.σ της ΕΣΗΕΜΘ όπου ηπλειοψηφία παρότι αρχικά δήλωνε ότι συμφωνεί με το απεργιακό περιεχόμενο αλλά διαφωνεί με τη διαδικασία, τελικά ως εκ θαύματος για μία ακόμη φορά, απέφυγε να πάρει απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων. Η πρόταση (των τριών συμβούλων της αντιπολίτευσης) για συνέχιση των κινητοποιήσεων με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με αίτημα την απόσυρση της ΚΥΑ και την διεκδίκηση ΣΣΕ με βάση διαπραγμάτευσης την ΣΣΕ του 2009, έγινε δεκτή αρχικά, αλλά τελικά την έφαγε η πλειοψηφική μνημονιακή μαρμάγκα.
Μάλιστα κατά τον πρόεδρο Βοιτσίδη το μεσοπρόθεσμο απαγορεύει τις ΣΣΕ στο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ. Ο νομικός πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ επικαλέσθηκε επ αυτού και νομικές γνωμοδοτήσεις, τις οποίες προφανώς οι… ανόητοι σε ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ και ΠΟΕΣΥ αγνοούν αφού συνεχίζουν καταχρηστικά να διεκδικούν ΣΣΕ.
Στις διάφορες αρχικές τοποθετήσεις τους, με εξαίρετη ρητορεία, οι της παράταξης Βοιτσίδη τάχθηκαν υπέρ του απεργιακού αγώνα, αλλά στη συνέχεια, (πάλι το θαύμα) πρότειναν απεργιακή…. παύση, μέχρι νεωτέρας, καθώς λέει «έτρεχε» συνάντηση του Κεδίκογλου με εκπροσώπους τηςΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ. Ακολούθως απέρριψαν ακόμα και πρόταση των εργασιακών της ΕΡΤ3 (Ευθυμιάδου και Χρηστάρα) για εργασιακήσυνέλευση σήμερα το πρωί η το μεσημέρι (με στάση εργασίας). Με πρόταση Κοντογουλίδη δεν πέρασε διότι δεν «υπήρχε τίποτα συγκεκριμένο να συζητήσουμε».
Στο τέλος οι «φωστήρες» της πλειοψηφίας δεν άντεξαν καιαποκαλύφθηκαν πλήρως ότι δηλαδή επί της ουσίας συμφωνούν με την ΚΥΑ και συντάσσονται μέχρι κεραίας με την συγκυβέρνηση της συμφοράς και του ρεαλιστικού σκοταδισμού. Την θεωρούν, την ΚΥΑ, μία πολύ καλή λύση. Αν μάλιστα ανανεωθούν οι συμβάσεις των συμβασιούχων και αυξηθεί κατά τι ο αριθμός τους θα είναι η απόλυτη επιτυχία. Μάλιστα από μέλος του δ.σ ετέθη και θέμα για τη διαδικασία αξιολόγησης των συμβασιούχων καθώς οι διοίκηση της ΕΡΤ3 ήδη υποδεικνύει… πρόσωπα. Αρχίσανε δηλαδή οι…διαδρομές για τις θέσεις.
Θεωρούμε ότι αυτή η στάση της πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΜΘ είναι συνδικαλιστικά επικίνδυνη για τους εργαζόμενους στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ. Υπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα της εργοδοσίας (κυβερνητικής και δημοτικής) και υποσκάπτει τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων. Πρόκειται για συνδικαλιστική… ανομία, κατά τα «κέντρα ανομίας» των εξουσιαστών.
Αν ήθελαν να ανατρέψουν την ασυνεννοησία, που όντως υπάρχει, θα «έσπαγαν» την γραφειοκρατία της ΠΟΕΣΥ και θα συντόνιζαν καλύτερα τις κινητοποιήσεις. Η ΕΣΗΕΑ την οποία κατηγορούν ως διαλυμένη και διχασμένη, στην παρούσα φάση μαζί μα την ΕΣΠΗΤ, σηκώνει το βάρος των αποφάσεων. Με τις αποφάσεις της η πλειοψηφία των «6» της ΕΣΗΕΜΘ, έχει κατορθώσει να διασπάσει το απεργιακό μέτωπο και να διχάσει τις Ενώσεις, να διαλύσει την ενότητα των εργαζομένων στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ, να υποσκάψει τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα και να στηρίξει απόλυτα τους στόχους της ολιγαρχικής συγκυβέρνησης. Είναι λάτρεις του μνημονίου και οπαδοί της συγκυβέρνησης των χλευαστών και υβριστών της ελληνικής κοινωνίας.
Διαφορετικά θα είχαν βρει κάτι θετικό να πουν για το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης, το οποίο όπως αποδείχθηκε δεν πιστεύουν, δεν στηρίζουν και απορρίπτουν. Η αρχική τους απόφαση να συνταχθούν με τιςκινητοποιήσεις και να δηλώσουν ότι θα ακολουθήσουν την ΠΟΕΣΥ στην πράξη αποδείχθηκε κούφια, αν όχι υποκριτική. Ήταν απόφαση για λόγους «συνδικαλιστικής διαχείρισης». Οι συνδικαλιστικοί ελιγμοί, όταν χοντραίνει το παιχνίδι, τελικά σε εκθέτουν, όπως εκτίθεται σήμερα στη πολιτική χλεύη των απεργών η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜ-Θ. Αν διαφωνούσαν με την απεργία όφειλαν από την αρχή να το πουν και όχι να κρύβονται πίσω από το δήθεν έλλειμμα ενημέρωσης και τον κακό συντονισμό. Προφάσεις και προσχηματικές νομικίστικες μπαρουφοαερολογίες.

Και επειδή από την πλευρά τους ετέθη πολλές φορές το ερώτημα για το πλαίσιο να τους το θυμίσουμε:
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κόντρα στην προωθούμενη ΚΥΑ, η οποία καταργεί κάθε έννοια ΣΣΕ, τη δημοσιογραφική λειτουργία και μειώνει δραματικά τους μισθούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά τους ταμεία και τη λειτουργία της ενημέρωσης. Στηρίζουμε το θεσμό που πλήττεται βάναυσα από την κυβερνητική πολιτική.
• Την ανανέωση όλων των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου συνάδελφων δημοσιογράφων της ΕΡΤ (προτείνουμε επιπρόσθετα την μετατροπή τους σε κανονικές συμβάσεις εργασίας). Η δρομολογημένη απομάκρυνσή τους όχι μόνο οδηγεί στην ανεργία δεκάδες δημοσιογράφους, αλλά αποδυναμώνει και υπονομεύει το ενημερωτικό πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
• Την ανάκληση των απολύσεων δημοσιογράφων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 9,84 και όπου άλλου έχουν γίνει απολύσεις.
• Τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας, του πλουραλισμού και της απρόσκοπτης λειτουργίας των δημόσιων μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Μακεδονία – Αγγελιοφόρος
Όσο για τα άλλα θέματα: Στον Αγγελιοφόρο η εργοδοτική τρόικα υποσχέθηκε ότι την Παρασκευή θα πληρώσει το 30% της μισθοδοσίας τουΔεκεμβρίου και πως εντός Φεβρουαρίου θα υλοποιήσει το πρόγραμμαεθελούσιας… απόλυσης για 9 συντάκτες. Από κοντά και η εργοδοσία της«Μ» υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει τη Δευτέρα το 40% του μισθού Δεκεμβρίου και μέχρι τις 20/2 το υπόλοιπο. Πρόταση μας για 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο και στις δυο επιχειρήσεις, με αίτημα την καταβολή τουλάχιστον ενός μισθού απορρίφθηκε από την πλειοψηφία. Ηπρόταση Βοιτσίδη που πέρασε, ήταν «παρακολουθούμε και αν δεν τηρηθούν τα υπεσχημένα αντιδρούμε, ας δώσουμε μία ακόμη ευκαιρία».

μοιράστε το:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ μπορείτε να δείτε την ΣΣΕ που ισχύει

http://www.espit.gr/wp-content/uploads/sse/sR08_da128.pdf

και εδώ μπορείτε να δείτε το σχέδιο ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους στα Δημόσια-Δημοσικά ΜΜΕ

http://www.asyntaxtostypos.org/wp-content/uploads/2013/01/KYAgiadimosiamesa.pdf

ΜΠΡΑΒΟ !!!