mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Γαλάζια παρέλαση στην ΕΡΤ-ική ενημέρωση

Από το Ποντίκι- media

Σαρωτικές προαναγγέλλονται οι αλλαγές στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, με απώτερο στόχο να παραδοθεί πλήρως η ΕΡΤ στον κυβερνητικό έλεγχο της Νέας Δημοκρατίας. Τον τόνο δίνει πάντα ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Γιώργος Μουρούτης, ο οποίος μέσω Twitter αναγγέλλει σχεδόν την έξοδο της ΕΡΤ από το ανταποδοτικό τέλος, αλλά και αρμόδιος υφυπουργός επί των ΜΜΕ Σίμος Κεδίκογλου που προωθεί το σχέδιο συρρίκνωσής της με την υφαρπαγή των συχνοτήτων, μετά την υφαρπαγή του ανταποδοτικού τέλους και της ακίνητης περιουσίας της.

Οι μαζικές απολύσεις των συμβασιούχων από τις 8 Φεβρουάριου ανοίγουν τον δρόμο και για τις διοικητικές αλλαγές σε ανώτατο επίπεδο. Οι σχέσεις των μελών στο διοικητικό συμβούλιο βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους και τα νεοδημοκρατικά σχέδια προβλέπουν την ενσωμάτωση του Δ.Σ. στην κυρίαρχη πολιτική του κόμματος. Όπως όλα δείχνουν, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συναινούν στο μεγάλο σχέδιο λεηλασίας της τηλεοπτικής ενημέρωσης από τη Νέα Δημοκρατία, με αντάλλαγμα τους διορισμούς δικών τους ανθρώπων εντός και εκτός ραδιοτηλεοπτικού αέρα.
Η εικόνα της κρατικής ενημέρωσης από την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι εντελώς διαφορετική.
 Στην πρωινή ζώνη, αντί του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη που κόβονται για τρίτη συνεχόμενη φορά, θα εμφανιστεί νέο δίδυμο δημοσιογράφων. Ενώ επίσημα κατά τη συνάντηση των δύο παρουσιαστών με τον γενικό διευθυντή ειδήσεων Αιμίλιο Λιάτσο, δόθηκε διαβεβαίωση πως η συνεργασία τους θα συνεχιστεί όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία προσλήψεων συμβασιούχων, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έγινε δεκτή η πρόταση να παραμείνει η Μ. Κατσίμη στην πρωινή εκπομπή.
Το γεγονός αυτό είναι μόνο ένα από τα δεκάδες που γίνονται στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων για το ενιαίο μισθολόγιο και τη δημοσιογραφική απαξίωση των εργαζομένων.

Η παρέλαση των προσκείμενων στη Νέα Δημοκρατία συμβούλων και ειδικών συμβούλων συνεχίζεται με τις αθρόες προσλήψεις με μισθούς άνω των 3.000 ευρώ. Στο ερώτημα που θέτουν οι απολυμένοι συμβασιούχοι γιατί φεύγουν αυτοί των 1.000 ευρώ και προσλαμβάνονται σύμβουλοι των 3.000 ευρώ, δεν δίνεται καμία απάντηση, πέρα από την προτροπή του Σ. Κεδίκογλου να καλυφθούν τα κενά της τηλεοπτικής ενημέρωσης με ανάθεση των ενημερωτικών εκπομπών σε ιδιωτικές εταιρείες εξωτερικής παραγωγής!
Τα κενά των Γ. Πολίτη, Π. Γαβρά, Λ. Κλείτου που αποχωρούν επίσης ως προσωπικό ειδικών θέσεων, λόγω της λήξης της σύμβασής τους, θα καλύψουν οι δημοσιογράφοι Μάριον Μιχελιδάκη, Φάνης Παπαθανασίου και Μαρία Αλεξάκη. 
Στην εκπομπή των Αρβανίτη - Κατσίμη θα εμφανιστούν οι Γ. Σκάλκος, Τ. Σαράντης, που είχαν κοπεί πριν από λίγους μήνες από την πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου. Τα μεγάλα κενά που προκαλούνται στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο σχεδιάζεται να καλυφθούν με νέες προσλήψεις συνεργατών με μπλοκάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: