mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Τέλος στις μετρήσεις ακρόασης;

Προς το τέλος του οδεύει το ενιαίο νόμισμα της ραδιοφωνικής αγοράς, οι ραδιοφωνικές μετρήσεις. Η εξέλιξη στη διαμάχη της εταιρείας Focus με το Βήμα FM που προσέφυγε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ζητώντας εκτενή έλεγχο των όρων διενέργειας των μετρήσεων ακρόασης, επιταχύνει τις διαδικασίες.
 Σύμφωνα με πληροφορίες μας τίθεται πλέον ανοιχτά για τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών να κατεβάσουν την αυλαία των μετρήσεων, ως ένα εργαλείο μη αποδοτικό. Πάντα κατά πληροφορίες αυτό ήταν και ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση του Σταύρου Ψυχάρη με τον Γιάννη Αλαφούζο στη Μιχαλακοπούλου.
Το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ανήκει σε αυτά που υποστηρίζουν σταθερά τη μέτρηση της Focus, ενώ δεν έχουν ακόμη εκφρασθεί σταθμοί όπως ο Real ή ο Σπορ FM και ο Kiss FM.
Η ένωση ιδιοκτητών των ραδιοφωνικών σταθμών, η ΕΙΙΡΑ μετά την αλλαγή προεδρείου τον περασμένο Ιούλιο, αδυνατεί να λειτουργήσει αφού τα συμφέροντα των ραδιοφωνικών σταθμών αποκλίνουν. Από τη δε Focus που διενεργεί τις μετρήσεις ακρόασης μετά από ανάθεση της ΑΕΜΑΡ, της κοινής ραδιοφωνικής εταιρείας μετρήσεων των ραδιοφωνικών σταθμών, αποχωρούν τα ραδιόφωνα το ένα μετά το άλλο, για λόγους οικονομικούς.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού στο μεταξύ που εξέτασε τις καταγγελίες εναντίον της Focus παρέπεμψε το θέμα στον αρμόδιο υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου ο οποίος τυπικά έχει την αρμοδιότητα διενέργειας ελέγχων. Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρασκήνιο όλων των παραπάνω εξελίξεων, συνεχίζεται η κρυφή διαβούλευση για τη δυνατότητα λειτουργίας ραδιοφωνικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας. Σε μια τέτοια περίπτωση και οι μετρήσεις ακρόασης θα πρέπει να αλλάξουν μέθοδο και κριτήρια.

Πηγή: Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: